Havet och golfbanan

Jag fick via fb veta att vår duktiga granne (hemma i Sverige alltså) lyckad komma fyra på O-ringen. GRATTIS GUSTAV bra jobbat!!!! (Sven vet du hur det gick för B och P-I??)

I går eftermiddag tog vi en tur ner till havet. Det tar ca 20-25 minuter från vårt hus till stranden. Den här gången valde vi att stanna i Umm Suqeim bredvid Burj al Arab. Jag gick ut en liten bit i havet för att få en bra bild på Viktor med Burj al Arab i bakgrunden. Eftersom jag var fullt fokuserad på att fotografera märkte jag inte vågen som kom och vips hade jag havsvatten över kameran. Det var dock inte så farligt så jag skyndade mig upp för att torka av dropparna innan jag stängde av kameran. Det jag inte tänkte på var att vi var på stranden. När jag tog upp handduken var den givetvis full av sand som hade blåst över den. Så för att riktigt försäkra mig om att kameran skulle gå sönder hällde jag lite sand på den :-)!! Ja ja det blir nog bra. Några bilder hann jag ta innan jag klantade mig.

Det är vår bil som syns i mitten av bilden. Alldeles lagom långt att gå.


Viktor badar framför Burj al Arab.


Sista bilden innan vågen.....

I dag blev det en vända till golfbanan, vi har betalat medlemsskap från den 1/8 men det var ok om vi började redan i dag. Vi försökte vänta till kvällen men vid 6-snåret gav vi oss iväg, då var det drygt 40 grader…..
]

Killarna står på golfklubbens parkering. När vi letade hus tittade vi på ett av dem i bakgrunden.

Vi plockade ut varsin hink (gigantiskt stora) med bollar och begav oss ut på rangen. Jag lyckades faktiskt få iväg ett par skapliga bollar, säkert tre av 45!!! Vi hade tänkt att vi skulle gå några hål på nio-hålsbanan men det var lite för tufft för grabbarna så vi nöjde oss med att gå två hål. Viktor spelade på sitt par och vann över båda sina föräldrar ;-)!!

Emil tar ut riktningen.

Viktor letar pegg.

Solen är på väg ner.

Magnus slog ut i ruffen!!

Även om våra, Viktors och min, bollar var lite korta så var de iaf raka.

SMÄRTA!!!

Ha ha ha det är inte så farligt som det låter. Jag har vaxat benen för första gången någonsin och det var kanske inte det trevligaste jag har gjort. Å andra sidan har jag gjort en hel del saker som var betydligt jobbigare så summa summarum så var det nog inte så farligt.

Det jobbigaste var egentligen när vi pratade om hennes son. Eller egentligen pratade vi inte om honom men hon frågade lite om hur länge jag har bott här och om hur gamla mina barn var o.s.v. Givetvis frågade jag då henne om var hon kommer ifrån och om hon har några barn. Hon var från Vietnam och hon har bott i Dubai i sju år. Hon har en son som är nio år och gissa var han bor, japp i Vietnam. Oj vad bra vi har det som får följa med Magnus. Tack för det!!

När jag ändå var på Battuta passade jag på att kika in på affären där vi köpte vår vattenpelare. Jag kollade lite diskret på den modellen som vi köpte och frågade om det var ett förvaringsskåp eller ett kylskåp i botten. Svaret blev (som vi redan hade räknat ut) att det var ett förvaringsskåp. Det borde vi kanske ha förstått redan i affären men min trevliga försäljare sa ingenting när vi sa att vi skulle ha öl i den ;-), han kanske trodde att Magnus gillar varm öl :-).

Apropå varm, igår tog jag en ny cykeltur i området. (Det var “bara” ca 38 grader på morgonen så jag tyckte att jag skulle passa på.) Den här gången åkte jag över till Motor City och kikade lite. Jag åkte på vägar där jag aldrig har varit förut och blev väldigt road när jag fann ett övergångsställe mitt ute i ingenstans. Jag fortsatte lite längre och insåg att vägen helt plötsligt tog slut. (Det är inte alls ovanligt härnere men jag hade inte väntat mig det här.) Vägen saknades i ca 30 meter (eller nåt, jag är väldigt dålig på uppskattningar) sedan dök det upp en ny väg på andra sidan. Jag tog mig igenom sanden och fortsatte att cykla. Jag blev lite förvånad när jag insåg att jag mötte bilar?? Ha ha jag hade lyckats åka upp på en trefilig väg åt fel håll :-), det var tur att det var lite trafik där.

Efter en liten uppförsbacke i Motor City kände jag hur krafterna började sina, jag åkte igenom “första rondellen” med livet som insats och sedan kämpade jag med att ta mig hem. Om jag hade haft mobilen med mig tror jag att jag hade ringt till Magnus så att han kunde ha hämtat mig. Men jag är inte säker, cykeln var skapligt smutsig efter vändan i sanden och jag antar att det är jag som ska se till att bilen hålls ren så jag vill inte ha in cykeln i bilen!!

Hursomhelst hade jag ingen mobil med mig så det var bara att trampa på. Efter ett tag slutade jag att svettas, jag var bara varm. Jag försökte drick men jag mådde så illa att det inte gick. Så småningom rullade jag in på gården och stapplade in i köket. Där låg jag i närmare tio minuter innan jag orkade sätta mig upp och läsa tidningen. Efter ungefär 5 minuter började jag att svettas oj oj oj, det rann rejält. Viktor kom förbi för att prata med mig, han blev först stående, stirrande på mig. Han tyckte att jag var väldigt röd!! Efter en halvtimma var det läge att ta en dusch (ja, jag drack en liter vatten under den halvtimman!!) Efter någon timma var det full fart igen.

Då var det dags för mig och killarna att åka iväg och kolla upp ett par saker. Jag passade på att ta med mig kameran och så åkte vi en extrasväng för att ta kort på övergångsstället. Tyvärr visar inte bilderna hur tokigt det ser ut i verkligheten.

Här ska vi nog bygga lite hus sen, det är nog bäst att vi ritar dit ett övergångsställe.Så här ser det ut om man tittar åt sidan vid övergångsstället.


Vart tog vägen vägen??


När killarna och jag kom förbi med bilen var det en hel del trafik!! Vi var inte sämre än dem utan vi körde rakt genom öknen ;-)!!

Tillbaka på vägen!!


Vägen dyker upp tidigare på vänster sida än på höger så det är inte konstigt att jag hamnade fel. Det ska bli kul att se hur de får ihop vägen när det blir färdigt.

Jag vet att jag har kort på en annan väg som helt plötsligt tar slut men den orkar jag inte leta efter nu för nu ska jag sova. Godnatt!!

Satwa

I tisdags fick jag med mig Marlene och Joanna till Satwa. Det blev inget shoppat för min del. Det fanns en hel del affärer med tyger, sidenband, knappar, guld m.m. De tre följande bilderna har jag lånat från Marlene, tack så mycket!!Det finns en fin moské i Satwa. Det var egentligen helt klart ute men det tar ett tag innan imman försvinner från kameran när man kommer ut från ac-luften. De med glasögon har det inte helt lätt.


Solen lyser upp Burj Khalifa.


Visst ser det ut som att det står ett papphus i bakgrunden. Jag tycker att det ser ut som en kuliss i en B-film.


I går hamnade vi en snabbis hos familjen K på vår väg till beachen. Killarna och jag lämnade bilen hos familjen Ericsson och åkte sedan med Marlene. Det var kul att prova extrasätet, bilarna ska vara 7-sitsiga men de två sista sätena är egentligen ett skämt. Men kortare sträckor fungerar det bra.


Familjen K har en underbar utsikt från sin lägenhet, av någon anledning tog jag dock inga kort därifrån. Däremot tog jag några från deras läckra hiss.

Det var rätt häftigt när man åkte genom golvet.


Nu har vi köpt torktumlare så äntligen kan jag tvätta ordentligt. Problemet vi har haft är att det inte har fungerat att tvätta sängkläder och handdukar då de har hunnit börja lukta skunk innan de har torkat. Nu är det problemet blott ett minne!!

Dagens I-landsproblem!!

Till sist en bild från min upphottade mobil. Nu har jag både skyddsskal och nyckelring med Burj al Arab. Nu fattas bara ett besök där ;-)!!

Nu ska jag fortsätta att kolla på film med grabbarna. Magnus är ute på palmen på After Work med några arbetskamrater. De skulle ta ett par öl i poolbaren :-)!! Livet leker.

Kylskåpsskräp och alldukar

Håll upp en hand om ni tror att kylskåpet fungerade, nej just precis inte många händer i luften!! Nu är det väl inte hela världen men nog f-n är det irriterande när saker inte fungerar.

Jag glömde att jag skulle visa en bild på alldukarna i går.

Sådana här saknar jag.

Förmodligen finns det inga sådana här i Ungern men i början av november kommer de första besökarna som reser från Sverige och då hoppas jag att jag får en förpackning ;-)!! Om det är någon Dubaibo som tittar förbi här och som har hittat något liknande här nere får ni gärna lämna en kommentar.

Nu ska jag ut till poolen med killarna. I kväll ska jag utforska Satwa tillsammans med Marlene.

Spinneys

Idag har jag varit lite hängig. Det skulle kunna vara att jag har slarvat med vattnet men det är mer troligt att det beror på att jag låg kvar och drog mig i morse….. I morgon blir det att hoppa upp direkt när jag vaknar, jag brukar må bäst då. I dag tänker jag bjuda på några bilder från Spinneys. På Spinneys har de en speciell avdelning för ickemuslimer.

Man får gå in genom ett hål i väggen.


De har massor av goda skinkor och en supergod salami.Jag kunde förmodligen ha tagit bättre bilder men jag tror inte att de vill att man ska fotografera i butiken så jag förökte vara lite snabb. Någon dag ska jag ta kort på fruktavdelningen, (det spelar ingen roll på vilken affär alla är lika duktiga) de lägger upp frukten oerhört snyggt.

Trots att jag inte kände mig på topp for vi iväg till Battuta mall när Magnus kom hem från jobbet då vi verkligen behövde köpa en torktumlare. Det är så fuktigt här att det hinner börja lukta skunk om tvätten innan den blir torr :-(. Vi har kollat runt lite och hade bestämt oss för att köpa en som var ganska dyr (jämfört med de andra på de stora mataffärerna). Den fanns på Géant och när jag pratade med en föräljare där berättade hon om hur väldigt bra den var, oj oj oj oj vilka fördelar den hade jämfört med alla andra. Eftersom det finns mycket skit här nere med dålig kvalitet bestämde vi oss för att ta den.

Men idag när vi kom dit var där en annan försäljare och han rekommenderade en tumlare som var ca 1000 kr billigare. Jag ställde typ 10 frågor och han svarade väldigt bra på alla så efter att ha försäkrat mig om att han inte fick provision från det märket 😉 bestämde vi oss för att ta den billigare. Vi får väl se om vi kommer att ångra oss :-)!! Den levereras på onsdag, oj vad jag ska tvätta då!!

Vi passade också på att köpa en vattenkylare när vi ändå var i farten. De kostar inte många hundralappar och då använder man stora dunkar som levereras till dörren. Det ska bli väldigt skönt att slippa släpa vatten. Dessutom blir literkostnaden lägre och “sophögen” mindre.

Den här modellen hade ett litet kylskåp. Jag tror att de får bli ett ölskåp!! Tyvärr har vi inget alkoholtillstånd ännu så vi får väl ha läsk där så länge!!

Månen var otroligt vacker när vi åkte hem. Givetvis är den mycket finare i verkligheten än på bild men jag kunde inte låta bli att fotografera den.

Jag kan ha missat något men jag tror att vi endast saknar utemöbler och grill nu. Vi kanske ska köpa en sådan här??

Eller kanske inte, den kostar ca 12 000 kronor!!


Jag bad Viktor att ställa sig bredvid grillen som referens för att ni ska få en uppfattning om hur stor den egentligen är. Han fånade sig på bilden trots att han visste att den skulle hamna här ;-)!! Viktor uttryckte sig så här om grillen -“Den är så stor att man kan grilla en hel ko.”. Ha ha ha fullt så stor är den inte men det är definitivt den största klotgrillen jag någonsin har sett.

Nu väntar sängen. Godnatt!!

Childrens city del 2

Vi hittade ett flygplan.


Det var ganska svårt att landa planet.


Här undersöker vi någon slags rymdfarkost, jag tror att det är en rymdfärja.


Vattenskoter, tror jag.


Viktor sitter framför en interaktiv tv medan Emil gör mönster.


Kamelridning


KamelraceHär kunde man lyssna på hur de pratar i olika delar av världen.


Kläder från olika grannländer.


Här visade de exempel på vad man äter i olika länder, i den här byttan var det grodlår.


I den ena var det stora myror och i den andra gräshoppor, mums eller??


Vi avslutade besöket med en film på planetariet. Den handlade om solsystemet och var riktigt bra. T.o.m. Emil gillade den trots att han inte förstod mycket av vad de sa.


Som ni har sett på bilderna var det inte mycket folk på CC, det var väldigt bra eftersom varken Viktor eller hans mamma gillar att trängas. Helt plötsligt var det dock fullt med folk vid ingången.


Förmodligen var det någonting som har att göra med Dubai summer festival. De har en massa aktiviteter för barn under sommaren. Efter en stund var det ett gäng barn som började dansa, so far so good. Men jag insåg ganska snart att flera av barnen höll i “vapen”. Jag anser att man ska ta seden dit man kommer men det betyder inte att jag måste gilla allt de gör här. Jag gillar absolut inte glorifiering av vapen. (Jag gillar inte heller att maidsen inte får bada på Sheraton, de ska betala inträde för dem men de får inte bada utan de får sitta och svettas!!!)

Folkdans??


Labyrint

Utomhus finns det bland annat än labyrint, klätterställningar och stora grönområden. Jag tror inte att de sakerna tillhör CC utan de tillhör parken och där kostar det ca 10 kronor per person att gå in. Helt ok!! Meeeen det ska vi spara till det blir liiite svalare ute. (CC kostade 70 kronor för oss tre, det tycker jag också är ett bra pris, allt är inte dyrt i Dubai!!).

Det var ganska tufft att ta sig därifrån, först gick vi de ca 500 meterna till bilen, då var vi lagom genomsvettiga. Efter det hoppade vi in i bilen som hade stått i solen några timmar d.v.s. skaplig bastu. När jag sedan startade bilen kom det bara varmluft ur ac:n, ni kan tänka er hur skönt det var i bastuvärmen. Ha ha ha jag var helt genomblöt :-). Killarna hade svårt att få på sig bältena eftersom spännena brändes rejält. I vanliga fall brukar jag föröka parkera under tak då är det inte lika illa även om det är varmt även då. Rutorna ska vi inte prata om, de kan man inte nudda utan att bränna sig.

Ja ja jag klagar inte, jag gillar värmen och det går ju att duscha, dock inte kallt!!

Childrens city

Igår var det dags att göra ett nytt försök att hitta till Childrens City. Den här gången gick det bättre, jag kom in från ett annat håll och det visade sig att CC låg precis där jag trodde. Jag var på helt rätt spår förra gången och hade jag bara valt rätt väg i en korsning (typ 5 vägar att välja på) hade jag hamnat rätt redan första gången. Men så är det här i Dubai, väljer du fel fil kan det ta dig en timma att komma tillbaka (om man ens kommer tillbaka, det gjorde ju inte jag förra gången ;-)).

Nu är vi här!


Det var ca 500 meter att gå från parkeringen och killarna och jag dröp av svett när vi äntligen kom inomhus. Det är många som har frågat om det är jobbigt med värmen här och jag brukar svara att det inte är så farligt. De sista dagarna tycker jag dock att det har varit väldigt fuktigt. Jag gick ut ca 2 min idag och blev blöt direkt. Ja ja man torkar när man kommer in :-)!!
Jag tänker inte skriva så mycket i det här inlägget utan istället tänker jag visa bilder.

Här skulle man förflytta bönor på olika sätt, det var en evighetsmaskin!!


Det gäller att hålla tungan rätt i munnen!!Vad händer med den minsta kulan när man släpper alla tre samtidigt??


Såpbubblor är aldrig fel!!


Fyrkantiga


Å så kan man ta hål på dem!!


Viktors tur att vara i bubblan.
Här fick man prova olika kommunikationssätt t.ex. morse, flaggor, trummor.


Det fanns en del informationstavlor, jag nöjde mig med att läsa om Nobelpriset, eller egentligen läste jag inte det heller men jag tog iaf kort på tavlan.


Råttrace, eller musrace var det nog.


Det fanns en liten dator också.....Det gick t.o.m. att gå in i datorn.


Emil slår telefonnumret precis som de är vana vid Det var värre för Viktor, hur f-n använder man nummerskivan?? Ska jag sätta handen i hålet eller?? Ha ha ha nu fick jag känna mig gammal, jag är uppväxt med en sådan telefon.Nu tror jag att jag avslutar det här inlägget och gör ett nytt med resten av bilderna, det blir så väldigt långt annars.

SKYPE :-)!!

Åh vad bra det fungerar med skype, idag kanske jag ska säga. Kvalitén är väldigt skiftande men idag har den varit toppen. Jag pratade över en halvtimma med världens bästa Frida på förmiddagen (ja världens bästa Kjelle var också med på ett hörn och tre gulliga ungar ;-)!).

Viktor har pratat med Oscar vid tre tillfällen idag (idag pratade de hur mycket som helst, skönt!!), jag törs dock inte tänka på hur lång tid han har suttit framför datorn sammanlagt i dag ….. killarna har också hunnit med att prata varsin vända med morbror Christian (en vända ja, jag pratade precis med killarna, Viktor hade pratat i över en timma med C och Emil i 53 minuter, underbart!!).

Vi for iväg idag och köpte headset och webkameror till killarna. De har också skapat varsitt eget skypekonto idag så nu är de riktigt lyckliga.

Väldigt nöjda killar!!


Det enda som fattas nu i datorväg är lite “bredare lina”. Vår leverantör har tydligen något erbjudande så om vi har tur kan vi uppgradera i veckan. Det känns som om det ramlar ut mer pengar än det kommer in men vi var beredda på en “uppstartskostnad” så det är bara att gilla läget.

Igår var vi bjudna på fest hos familjen E, det var en trevlig kväll med god mat och en hel del skratt :-)!! Vi tog med datorer till killarna, de tyckte att de hade en toppenkväll.


Vi hann komma in på lördagen innan vi for hemåt men killarna hade inte bråttom hem de hade nog gärna stannat någon timma till :-)!!

Ångest……

Ha ha ha det var väl lite överdrivet, men en gnutta sanning finns det i rubriken. Idag har jag för första gången ifrågasatt vårt val av boende. Vi var hem till Familjen F en vända oj oj oj. (Ja nu var det bara herr F där för resten av familjen kommer ner i augusti.) Vilket boende….. De bor i paradiset :-)!! Eller rättare sagt på palmen.

Eftersom jag är som jag är kollade vi överhuvudtaget inte på palmen, för det första var jag helt insnöad på ett hus, vi kollade på några lägenheter men kände att de bostadsområdena inte var något för oss. För det andra hade jag fått för mig att palmen var på tok för långt bort från skolan (jag kollade på vägen hem idag och jag tror att det tar ca 20 min, inte mycket!!)

Vad var det så som var så bra med deras boende?? De bor i ett hyreshus som ligger direkt på stranden, de har ett underbart pool och strandområde direkt utanför huset. Lägenheten var välplanerad och mysig + innehöll alla vitvaror (även diskmaskin). Utanför huset fanns det mysiga gång-cykelbanor där barnen kan fara omkring (utan bilar). Dessutom är det bra mycket billigare att bo i lägenhet än i hus, det var dock något vi hade i åtanke när vi valde hus men eftersom vi inte kunde tänka oss att bo i de andra hyreshusen hade vi inget val.

Ja ja det är bara att gratulera familjen F till deras utmärkta val av boende. Det går ingen nöd på oss och jag gillar fortfarande vårt hus ;-)!! Det stör mig bara att jag missade att kolla palmen innan vi bestämde oss!!

Bild tagen från deras vardagsrumsfönster. Underbar utsikt!!


Burj al Arab!!


Så här der det ut när man kommer ut ur huset på baksidan.


Poolbar saknar Magnus vid vårt nuvarande boende!!


Vi tog sällskap med Fredrik och gick till en Australiensisk restaurang som heter Bidibondi. God mat!!


Här promenerar vi från restaurangen till F:s hus.

Lång väntan……

Nu har vi varit vakna i drygt två och en halv timma. Vi väntar på att familjen S ska vakna så att Oscar ringer. Å andra sidan tror jag att Oscar har väntat i fem veckor på att få tag på oss…. Killarna pratar inte jättemycket om kompisarna hemma, det är mest när någonting händer som de säger att det här vill de berätta för O eller det här vill jag visa O (de har varsin O.) Om man frågar säger de så klart att de saknar kompisarna men vi pratar inte så mycket om det. Jag har inte vågat lova dem att de ska kunna prata med sina kompisar eftersom vi har haft problem med skypen. Hur som helst i morse berättade jag för Viktor att jag hade fått tag på familjen S och att de har skaffat skype, ni skulle ha sett honom, det var ren lycka i ögonen och han studsade upp och ner.

Åååhhh nu gnager mitt dåliga samvete över att jag inte tog tag i det här tidigare, Viktor är superspänd, han tycker att det ska bli såååå roligt. Jag har nog inte förstått hur mycket han saknar Oscar :-(.

Nu hoppas jag bara att de får skaplig kvalitet när de pratar. Jag tror att vi har lite för dålig bandbredd för att det ska bli riktigt bra. Håll tummarna!!!

I går var killarna och jag hembjudna till Marlene, Axel och Alma. Planen var att vi skulle bada i deras pool och sedan gå in och äta lunch hemma hos dem. Tyvärr kunde vi inte bada i deras utepool då fönstertvättarna höll på ovanför poolen just då. Som tur var har de en inomhuspool också så killarna blev nöjda ändå. Tyvärr glömde jag min kamera hemma men vi löste det genom att jag tog en massa bilder med Marlenes kamera som hon sedan la upp på sin blogg och där snodde jag dem. Teknikens under :-=)!!

Inomhuspoolen


Bus!


Mera bus!!


Fönstertvätt!!

Det här ser ju inte så farligt ut men man får inte glömma att huset är 50 våningar högt och att de hänger på precis samma sätt när de tvättar fönstrena 50 våningar upp. Jag var hos Marlene en dag när de höll på med hennes fönster och det var helskumt att se folk hänga utanför fönstren på den höjden!!

Jag passade på att sno ett par bilder till från Marlene som hon har tagit vid ett tidigare tillfälle.

Här ser ni en kille som hänger utanför fönstret på 50:e våningen. Det är en del av palmen som syns i bakgrunden.


När jag ändå var på stöldturné passade jag på att ta en bild från Karama market. På den här bilden står vi i ett litet utrymme ovanför en affär. Vi har gått in genom en lönndörr som fanns bakom en hylla och uppför en trång smutsig trapp!!

Jag snodde faktiskt ett par interiörbilder från skolan också (skolan var stängd när de var där så de kunde fotografera, det får man inte göra när det är elever där). De bilderna spar jag till ett annat tillfälle.

Frida, har ni skaffat skype ännu?? Familjen S skaffade det på ett killevipp, jag tror inte att det var några problem :-)!!