Spinneys

Idag har jag varit lite hängig. Det skulle kunna vara att jag har slarvat med vattnet men det är mer troligt att det beror på att jag låg kvar och drog mig i morse….. I morgon blir det att hoppa upp direkt när jag vaknar, jag brukar må bäst då. I dag tänker jag bjuda på några bilder från Spinneys. På Spinneys har de en speciell avdelning för ickemuslimer.

Man får gå in genom ett hål i väggen.


De har massor av goda skinkor och en supergod salami.Jag kunde förmodligen ha tagit bättre bilder men jag tror inte att de vill att man ska fotografera i butiken så jag förökte vara lite snabb. Någon dag ska jag ta kort på fruktavdelningen, (det spelar ingen roll på vilken affär alla är lika duktiga) de lägger upp frukten oerhört snyggt.

Trots att jag inte kände mig på topp for vi iväg till Battuta mall när Magnus kom hem från jobbet då vi verkligen behövde köpa en torktumlare. Det är så fuktigt här att det hinner börja lukta skunk om tvätten innan den blir torr :-(. Vi har kollat runt lite och hade bestämt oss för att köpa en som var ganska dyr (jämfört med de andra på de stora mataffärerna). Den fanns på Géant och när jag pratade med en föräljare där berättade hon om hur väldigt bra den var, oj oj oj oj vilka fördelar den hade jämfört med alla andra. Eftersom det finns mycket skit här nere med dålig kvalitet bestämde vi oss för att ta den.

Men idag när vi kom dit var där en annan försäljare och han rekommenderade en tumlare som var ca 1000 kr billigare. Jag ställde typ 10 frågor och han svarade väldigt bra på alla så efter att ha försäkrat mig om att han inte fick provision från det märket 😉 bestämde vi oss för att ta den billigare. Vi får väl se om vi kommer att ångra oss :-)!! Den levereras på onsdag, oj vad jag ska tvätta då!!

Vi passade också på att köpa en vattenkylare när vi ändå var i farten. De kostar inte många hundralappar och då använder man stora dunkar som levereras till dörren. Det ska bli väldigt skönt att slippa släpa vatten. Dessutom blir literkostnaden lägre och “sophögen” mindre.

Den här modellen hade ett litet kylskåp. Jag tror att de får bli ett ölskåp!! Tyvärr har vi inget alkoholtillstånd ännu så vi får väl ha läsk där så länge!!

Månen var otroligt vacker när vi åkte hem. Givetvis är den mycket finare i verkligheten än på bild men jag kunde inte låta bli att fotografera den.

Jag kan ha missat något men jag tror att vi endast saknar utemöbler och grill nu. Vi kanske ska köpa en sådan här??

Eller kanske inte, den kostar ca 12 000 kronor!!


Jag bad Viktor att ställa sig bredvid grillen som referens för att ni ska få en uppfattning om hur stor den egentligen är. Han fånade sig på bilden trots att han visste att den skulle hamna här ;-)!! Viktor uttryckte sig så här om grillen -“Den är så stor att man kan grilla en hel ko.”. Ha ha ha fullt så stor är den inte men det är definitivt den största klotgrillen jag någonsin har sett.

Nu väntar sängen. Godnatt!!

14 thoughts on “Spinneys

 1. Om det är någon tröst så fånar sig hans kusiner på nästan alla kort man tar på dem och det med stooor glädje. Men det kanske går över när de blir vuxna, om de blir det någon gång 😉

 2. Egentligen är det helt ok för mig att han dummar sig (inte alla gånger iof) men eftersom han har varit skeptisk till att vara med på bild trodde jag att han skulle vara noga med hur bilderna blev. Kusinerna är ju grymt snygga på alla kort!!! Hittade du väskan med betygen, jag har fått besked om att det kanske inte är kört men då vill de ha in kopian snabbt, typ…..

 3. ja tror de va på geant vi va när en stakare stog o torka av ALLA äpplen innan han la upp dom!

 4. Yes! Väskan är hittad ochg även en annan liten grej ni borde saknat någongång…. ska berätta sedan… kram

 5. Visst är det lite sjukt Sara, stackars människor. Jag brukar fundera över vilket jobb som är värst. Det är iaf bättre att stå inne i en butik och torka äpplen än att vara den där stackaren som står i parkeringsgaraget i Mall of the Emirates hela dagarna och delar ut biljetter. Det finns tråkiga jobb och så finns det “jobbiga” och framförallt farliga jobb. Bland de tråkigare måste vi också räkna poolvakt i Arabian Ranches. Det går timmar utan att någon badar och då sitter det en stackare där och bara väntar på att någon ska komma. Han som står i parkeringsgaraget mår förmodligen inte så bra av alla avgaser (ja det är samma kille varje dag, han är rätt snygg så jag känner igen honom!!). Att vara tankkille kan inte heller vara något toppenjobb, varmt och fullt med avgaser. Sedan törs jag knappt tänka på alla stackare som jobbar på byggen och vägarbeten, stackars människor.

 6. Vilken tur att det går att köpa vanligt fläsk, och korv i alla dess former är ju så gott. Att du står ut i värmen!

 7. Är det kylskåpet till vattenkylaren som inte fungerar? I.s.f kan det nog bero på att den inte kan göra två saker samtidigt( som karlarna du vet). Hoppas er nya torktumlare gör sitt jobb, så ni slipper bli besvikna. Vilken tur ni väntade med inköpet, när det blev billigare då.Det gäller att ha is i magen tydligen, när man ska göra inköp, eftersom försäljarna tycker olika. Allt verkar så rent och fräscht överallt, är det så? Och tänk, vi har samma måne och sol, visst är det märkligt!

 8. Du vet ju hur tråkigt det är att tanka bilen, tänk då kraken som kommer och tankar macken:)

 9. Astrid jag ska skriva lite om rent eller ej i dagens inlägg. Kommer även att nämna “kylskåpet” då. Det ser ut som om du är hemma igen. Jag hoppas att resan gick bra. Kram

 10. Nej Cissi honom är det inte synd om. Han sitter ju och jäser i lastbilen en stor del av tiden ;-). Iof har de förmodligen ingen ac i bilen härnere så liiiite synd om honom är det kanske.

 11. Du har väl läst om “missödet” antar jag. Nu är jag hemma, men är lite låst, eftersom vi bara har en bil, vilket vissa andra inte behöver vara. Förresten såg jag en urläcker bil i Italien, som skulle passa till din väska. Synd bara att jag inte hade kameran tillgänglig. För visst kan man väl köpa bil efter väska, när man kan köpa väska för att matcha kläder? Alltså rosa och svart.Den skulle passa när du gör dina shoppingrundor, liten och behändig, som man göra u-sväng med när man kört fel.

 12. Nja liten och behändig är inget för mig, jag vill ha en stor så att jag tar plats i trafiken!! U-svängar är lustigt att du nämner, trafiken här är anpassad efter att man ska göra u-svängar. Ska man t.ex. åka till vänster måste man först svänga höger för att sedan göra en u-sväng vid första möjlighet. Oftast är det minst två filer åt vardera håll så det är ett smidigt och bra sätt för att göra vänstersvängar. Nej, bor man på landet eller ute i öknen måste man ha två bilar. Meeen man klarar sig rätt bra bara man har något att äta och en bra bok :-)!

 13. Liquor licence behovs inte 😉 Ak bara till en annan emirat an Dubai, t:ex Ras Al Khaimah, Eller till Barracuda i Umm Al Quwain (precis vid havet, jattefint!) dar ber dom inte om liquor licence utan bara pengarna .. 🙂

 14. Jo jag vet (flera av de andra har redan handlat ;-)), meeeeen jag väntar nog på tillståndet. Vill inte riskera att bli stoppad med alkohol i bilen då jag inte anser att det är livsnödvändigt. Nej, ska jag bli utsparkad ska det bero på någonting annat :-)!! Tack ändå, det var snällt av dig!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.