Lugnet är återställt!!

Nu har vi plockat fram kusinernas lego så nu har lugnet lagt sig över gatan… Emil kan bygga hur länge som helst. Oj då, vad snyggt gardinerna hänger ;-).

Så här snyggt kan det bli!

Idag var syrran över med sin TV, liiite skillnad i storlek mot den som stog där tidigare.

Varför ska man välja mellan att spela dator och titta på TV när man kan göra det samtidigt??

Hm jag har en del kvar att lära mig när det gäller att lägga in bilder, det var meningen att de skulle komma efter varandra inte bredvid varandra och den här texten skulle definitivt hamna under bilden inte bredvid!! Jag har iaf lärt mig att jag måste börja med den sista bilden för hur jag än gör hamnar bilden som jag lägger in sist överst!!! Ja ja jag lär ha mer tid till att pyssla med bloggen om ett par månader :-).

Vaccincocktail

Idag blev det en vända till Västerås för att ta några sprutor. Vi försökte med vårdcentralen hemma först men de hänvisade till Västerås. Vi fick vänta ca 50 minuter innan det blev vår tur. De hade bara två mottagningsrum och det ena ockuperades av en familj där ett av barnen hade låst in sig på toaletten för att slippa vaccinering. Det andra upptogs av en kille som svimmade, det var en j-a smäll när han ramlade….. Det är ju tur att våra killar inte är det minsta spruträdda, uppståndelsen i det där väntrummet hade inte varit så lyckat annars….

Killarna fick varsin spruta mot Hepatit B (vi har A sedan tidigare), Magnus och jag slog på stort och tog mot Hepatit B, Difteri och Stelkramp. Vi fick med oss vaccin mot Tyfoid, det är kapslar som vi ska mumsa i oss innan avresan. Vi skulle även ta mot Tuberkolos men det gick åt skogen. Först måste man ta ett test som visar om man har antikroppar, de sprutar in någonting under huden och tre dagar senare kollar de reaktionen. Problemet är att om tre dagar är det lärdag och då jobbade inte läkaren av någon anledning !!??

Förhoppningsvis kan de skaka fram vaccin mot Tuberkolos här hemma så att vi slipper åka så många vändor till Västerås. Det räcker att vi måste dit en gång till innan vi flyttar för att fylla på Hepatit B.

Bilarna då?? Det blev en beige Pajero och en röd Sunny!!

Rent hus!!

Igår kom jag hem till ett skinande rent hus. Det syns knapps att vi har fönster!! Ugnen ser ut att vara ny, tvättstugan blänker och badrummen gnistrar…. Nja kanske inte men de har gjort ett väldigt bra jobb. Tina kom över med allt sitt husgeråd igår så nu kan vi laga mat ordentligt.

Igår kväll var vi på konsert, det var alla barn i årskurs två som sjöng tillsammans, cirka 150 barn. De var jätteduktiga, Emil var lite skeptisk först och ville inte följa med men när de väl började sjunga var han helnöjd.

Nu är det klart med vilka bilar vi ska få i Dubai. Det blev en Mitsubishi Pajero och sedan får vi välja mellan Toyota Yaris och Nissa Sunny. Dagens I-landsproblem -vilken färg ska vi ta på bilarna?? På Mitsubishin väljer vi mellan röd, blå och beige. Röd kan vara riktigt snyggt om det är rätt röd färg men den kan också vara apful om det är fel röd. Blå kan aldrig bli fel, den är förmodligen skitsnygg men frågan är hur mycket mer värme en blå bil drar till sig i förhållande till en beige??? Ni ser, som vanligt har jag noga undersökt alla alternativen och jämför dem noga…..

Yaris eller Sunny?? Ingen aning, Magnus får välja.

Nu är grejerna borta!

Nu ekar det bra hemma hos oss, det är lite tomt. När jag kom hem från jobbet satt killarna och kollade på TV. Det fanns inte så mycket annat att göra….

Det är ju tur att Tina ska ha kvar en del av våra möbler annars hade det varit riktigt illa. I morgon kommer städfirman och efter det kan vi börja plocka in Tinas grejer.

Hur gick det med våra 4m3 då?? Jo det gick bra, vi fick med i stort sett allt som vi hade hoppats på.

Igår var det väldigt trevligt, maten på Jensens smakade bra som alltid och alla var på ett toppenhumör. Det blev många glada skratt redan innan vi gick på Big Comedy. När Henrik Schyffert var på scen gjorde vi misstaget att glatt svara på frågan om det satt några Arbogabor i publiken…. gissa om vi fick äta upp det många gånger under kvällen!!! Det var ojämn kvalitet på framträdandena men Schyffert var klart bäst.

Färdigpackat

Nu har vi äntligen stökat färdigt. Vi har gått igenom alla lådor och skåp. I morgon kommer flyttbilen, då tar de allt som ska magasineras samt våra 4m3 som ska skickas som båtfrakt. Frågan är bara hur mycket 4m3 är. Vi har laddat upp rejält så får Magnus plocka undan lite om det är för mycket. Vi har möjlighet att skicka 2m3 senare som flygfrakt.

Nu är det dags för en resa till Örebro. Magnus fick biljetter till Big Comedy på Conventum i 40-årspresent av några vänner och ikväll är det dags. Vi börjar kvällen på Jensens, smarrigt!!

Första bilen såld!!

Idag blev vi av med vår “nya bil”, det känns jättebra. Det kostar en del att ha bilarna stå när vi är borta så det vore skönt om vi blir av med båda. Vi levererade bilen till Västerås och när vi ändå var där passade vi på att köpa lite sommarkläder till ungarna. Det blev några t-shirtar, varsitt par shorts och varsin fotbollsdress i Sveriges färger. Viktor fick dessutom en träningsoverall av Magnus, det är stort Magnus köper aldrig kläder i vanliga fall….. Varför gjorde han det idag då? Jo han har lyckats krympa Viktors overall från innebandyn, inte snällt…. men som Viktor säger -“pappa det gör inget, du gjorde det inte med flit”.

En fråga som jag har fått massor av gånger nu är om jag inte är orolig och nervös?? Nej, jag är inte det minsta orolig eller nervös. I början var jag lite orolig för hur det skulle bli med skola, vilken ska vi välja? Kommer de in? Nu är det klart med skola och då har jag inget att oroa mig för. Jag återkommer om jag hittar något att oroa mig över ;-).

Dags att boka!!

Nu är det dags att boka höstens resor. Norwegian har släppt sina biljetter, det är inte så billigt som jag hade hoppasts på ;-( men fördelen med Norwegian är att det är direktflyg. Flyget lyfter från Arlanda 14.15 och landar i Dubai 23.40 (lokala tider, d.v.s. svensk vintertid 20.40) restid 6 timmar och 25 minuter. Hem 02.00 (23.00 svensk vintertid) från Dubai ankomst Arlanda 06.00, restid 7 timmar. Prisexempel tur och retur en vuxen 2973 :- inklusive en resväska och ett handbaggage.

Nu är det upp till er…. jämför gärna med airBaltic (japp, det skrivs så!!) och Turkish Airlines, de kanske har bättre flygtider men är det värt bytet???

VÄLKOMNA!!

Arabian Ranches “köpcentrum”

Vi ska (förhoppningsvis) bo i Arabian Ranches. Här är vi på väg in för att äta lunch på Pizza Hut som ligger i ett miniköpcenter. Alla affärer som finns i AR är samlade i det här lilla köpcentret. Det finns Pizza Hut, Burger King, en glassbar, ett par andra restauranger, skönhetscenter, mataffär samt några andra affärer. Ärligt talat så tittade jag inte så noga, vi sprang bara in och åt för att sedan fortsätta leta efter hus. Det var lite stressigt när vi var nere, vi ville hinna med att kolla på så många hus som möjligt under den korta tid vi var i Dubai.
Arabian Ranches towncenter

Äntligen kan jag lägga upp bilder!!

Det tar dock lite tid. Programmet fungerar inte riktigt som det ska men det viktigaste är att det går… Jag lägger in några bilder från killarnas skola nu och sedan blir det fler när jag har lite tid över.

Det här är killarnas skola GEMS world academy.

Här sitter vi och väntar på Emil som är på intervju/antagningsprov med rektorn.

Efter provet/intervjun Killarna var lättade när provet var över. Det var väldigt skönt att vi fick besked direkt om att de var antagna, så kan det vara när man får träffa rätt person!!

Så här tjusigt!!! ser det ut när man står framför skolan och tittar bortåt…..

Nej, nu måste jag gå igenom lite fler lådor.