Grattis mamma!!

Idag säger vi alltså grattis till min älskade mamma som fyller 60 år. Present är inköpt och förhoppningsvis levereras den om ett par dagar.

Jag passar också på att säga grattis till min moster May som också firar sin 60:e födelsedag idag. Det är faktiskt en liten present på väg åt ditt håll också.

Så mycket mer hinner jag inte med just nu. Jag har ingen dator för tillfället då den ät utlånad till Frida som är här på semester, istället skriver jag på telefonen och det är riktigt jobbigt. Nu är det dessutom dags att sova. Frida åker hem i morgon kväll. På onsdag är det fullt upp med seminarium och arbete men förhoppningsvis blir det en lugn helg där jag får tid att sätta mig ner och skriva ett längre inlägg. Nu vet ni iaf att vi mår bra.

Pink day

Idag var det “pink day” på skolan. Barnen behöver inte komma i skoluniform utan de ska istället komma klädda i rosa. Tanken är att de ska uppmärksamma bröstcancerforskningen. Jag hittade ett par riktigt snygga tröjor till killarna i Karama som jag hoppas att de ska vilja använda till vardags.

Emil ville inte visa ansiktet.

Läckra tryck!!

Jag ville bara visa mina snyggingar!! 😉

Palm Jumeirah och Trick or Treat

Jaha då har tiden sprungit iväg igen. Jag brukar skratta åt/med Sven när han säger att han aldrig har haft så lite tid som när han blev pensionär. NU förstår jag precis vad han menar. Tiden flyger iväg ;-)!! Sedan senaste inlägget har jag råkat skaffa mig ett jobb :-)!! Jag ska jobba en kväll i veckan på Svenska skolan. Jag är lärare i en av förskoleklasserna. Det är jätteroligt, dels känner jag att jag har saknat att jobba och dels är det så roligt att få gå dit och träffa alla barn. Jag har ett litet hemligt mål som jag skulle vilja uppnå under tiden här i Dubai och det känns som att det här jobbet är ett litet steg på vägen.

I helgen hade vi en Halloweenfest dit vi hade bjudit in alla från “företaget”. Det var några som inte dök upp men vi blev ändå 16 stycken som hade en trevlig kväll. Givetvis grillade vi :-)!! Vi började med en tipspromenad med frågor om Dubai och efter maten skickade vi runt barnen på en skattjakt. Det var ganska många som hade klätt ut sig men av någon anledning blev det inga kort tagna :-(.

På lördagen lämnade grabbarna och jag Magnus hemma och åkte iväg och hälsade på en familj som bor på Palmen. De bor i ett lägenhetskomplex med tillgång till en stor pool, en “lazy river” och givetvis en underbar sandstrand.

Lazy river, pool, hav, restauranger och en underbar utsikt. Det finns inget att klaga på.

Killarna plaskar i poolen.

Poolen är en s.k. infinity pool. “An infinity edge pool (also named negative edge, zero edge, disappearing edge or vanishing edge pool) is a swimming or reflecting pool which produces a visual effect of water extending to the horizon, vanishing, or extending to “infinity”. They are often seen at exotic resorts, exclusive estates, and in advertisements.”

Lite av effekten försvinner när man ser parasollerna på stranden men jag tycker ändå att det är riktigt läckert.

Givetvis sitter det en badvakt vid poolen. Ringarna skulle egentligen användas i Lazy rivern men den var tyvärr avstängd för underhåll när vi var där.

“A lazy river is a water ride found in many amusement parks or water parks. They are also found at some resorts and recreation centers. It usually consists of shallow (2½ ft. to 3½ ft.) pool that flows similarly to a river. There is generally a slow current, usually just enough to allow guests to gently ride along lying on rafts. There may also be scenic elements added, such as small waterfalls on the edge of the river. Some lead into wave pools, while some just go around in circles.”

En annan badvakt vaktar stranden.

Här fick man egentligen inte vara men oj vad kul de hade. Tyvärr rev de upp sår både på händerna och fötterna.

Krabbletare

Visst är den söt.

Palmblad


Från deras balkong har man bra utsikt över några av palmbladen. Som ni ser är inte alla bebyggda. Ni ser också en hamn. Tyvärr går det inte att nyttja hamnen då båtarna förorenar vattnet för mycket. Förmodligen tänkte de inte till riktigt när de byggde palmen, det verkar som att vattnet är alldeles för stilla inne vid palmbladens början vilket leder till att vattnet inte förnyas och därmed renas på ett naturligt sätt.

Förort??


När man ser “palmvillorna” så här så ser det inte speciellt lyxigt ut. Det ser väldigt trångt ut. Jag kan dock lova att det ser bättre ut när man är på plats, men visst är det så att villorna ligger tätt och det är inte långt över till nästa palmblad. Men handen på hjärtat inte sjutton skulle jag tacka nej om någon erbjöd mig en villa på Palmen. För ungarnas del tror jag dock att det är bättre att bo som de vi besökte. Stor pool, lazy river och lite liv och rörelse. Vi är lyckligt lottade som har turen att få åka och hälsa på trevliga människor och samtidigt få uppleva det här :-)!!

I söndags var det dags för Trick or Treat i kvarteret. Det var riktigt många som deltog och som hade dekorerat sina hus. Tyvärr har jag ingen kamera som klarar av att ta kort i mörkret så det blev bara några bilder på barnen.

Sofia, Alice, Emil och Oscar. Viktor valde att avstå.

Emil

Emil

Barnen gick bara i ca en halvtimma sedan var de nöjda.

Emil fick ihop en skaplig hög med godis efter bara en halvtimma.

Häromdagen dök det upp en familj från hemstaden som ska bo här i några dagar. De har en hyrbil som de far omkring med så vi har mest sett dem på kvällarna. Ikväll ska vi möta upp med dem på Dubai Mall där vi ska äta på Fridays och kolla på fontänshowen. Min absoluta favoritsysselsättning här nere. Jag älskar fontänen :-)!! I morgon blir det ett badland och på lördag satsar vi på Ski Dubai. Änligen, killarna har längtat dit sedan vi flyttade ner.

Nu måste jag passa på att plugga lite. Min kurs i andraspråksinlärning börjar nästa vecka och jag har ett antal sidor som jag måste ta mig igenom. Ha det bra!! Kram