Tour Info

Kostnader:
Det är inga kostnader för att deltaga i touren, dock får varje spelare stå för egen greenfee samt kostnader för egen mat och bensin. Därför tävlar vi inte heller om några prispengar utan endast om ett vandringspris som går vidare till nästa års vinnare och självklart det bästa av allt, äran att vara bättre än de andra!

Antal deltagare:
Det finns ingen absolut gräns men målet är att vi är max runt 12-16 deltagare men det borde inte vara något problem. Så länge det är platser kvar så fråga gärna vänner, släkt och bekanta om dom är intresserade av att spela ett par rundor golf nästa sommar.

Speldatum och banor:
För att få detta och funka är en tanke att vi tidigt spikar vilka datum som som deltävlingarna spelas på. Detta för att folk ska veta och kan prioritera sina andra åtaganden baserat på det. Dyker det upp viktigare saker gör man det eller vill man och det är möjligt så kan man hålla dessa datum lediga för touren i kalendern. Därför försöker vi hålla fast vid datumen men inte så hårt vid vilka banor som spelas. Är en planerad bana upptagen för en klubbtävling och startförbud råder så försöker vi boka in oss på en annan bana det datumet.

Antal tävlingar:
Touren består av totalt 7 deltävlingar. För att vara med i kampen om totalsegern måste man ha spelat minst 4 av dessa. Till slutställningen räknar man sedan med de 4 bästa rundorna man har spelat under deltävlingarna. En deltävling är planerad att bestå av två rundor som spelas på en och samma dag enligt “Dagens Dubbel” konceptet.
Deltävling 7 är obligatorisk att spela och räknas alltid in i slutresultatet, kan man inte deltaga så får man den under dagen sämsta scoren som är spelad plus 5 slag. Detta för att man inte ska kunna hoppa över att spela sista tävlingen om man ligger bra till för seger efter tävling 6.

Poängberäkningen:
Vinnaren är den som vid slutet på touren har lägsta totala medelnettoscoren jämfört mot de medelnettoscorerna för resp tävling.
Exempel med en tävling med tre spelare:
A: 72 slag netto
B: 76 slag netto
C: 77 slag netto
Medelnettoscoren blir då 75 slag, (72+76+77)/3=75
Resultatet från denna deltävling blir då:
A: -3
B: +1
C: +2
Sedan summeras de respektive bästa resultaten man har baserat på hur många tävlingar man har spelat. Spelar man fler deltävlingar ökar bara chanserna att man kan få till ytterligare någon bra runda, du blir aldrig straffad resultatmässigt för att ha spelat många rundor.

Antal spelade rundor / Antal som räknas in i resultatet:
0 / 0
1 / 1
2 / 2
3 / 2
4 / 3
5 / 3
6 / 3
7 / 4

Resultat:
Uppföljningen kommer att ske i ett Excelark som har macron klara för alla dessa funktioner kring poängberäkning osv. En skärmdump från det Excelarket kommer att publiceras på denna sida efter varje deltävling.

Synpunkter:
Tanken är att testa konceptet under säsong 2014 och se om det finns något intresse för en sådan här tour. Synpunkter på förbättringar tas gärna emot men kanske kommer in först nästa säsong beroende vad det är och om det blir någon nästa säsong såklart.

Anmälan:
Anmälan och övriga frågor skickas till: norgren3@gmail.com

Välkomna!

/Magnus

2 thoughts on “Tour Info

Leave a Reply

Your email address will not be published.