Första sjukhusbesöket…

Nu har vi varit till sjukhuset för första gången sedan vi kom hit. Viktor ramlade i skolan och tog emot sig med handen. Nu har han en fraktur i handleden, inget brutet eller spricka, men ena benet i underarmen har blivit “komprimerat” sa doktorn så nu har han ett bandage och en bara en enkel gipsskena på undersidan av armen som stöd. Vi ska tillbaka till sjukhuset nästa onsdag för omkontroll och nya röntgenplåtar.

GOTT NYTT ÅR!!!

Vi hade en underbar nyårsafton igår. Våra trevliga vänner bjöd oss på inträdet (tack så mycket!!) till ett nybyggt vattenland som ligger i Ras Al Kaimah, ungefär en timmas bilväg från oss. Vi funderade en sekund på om det var så smart att åka dit på en fredag eftersom de flesta är lediga på fredagar, men sen konstaterade vi att det förmodligen inte skulle vara så mycket folk där eftersom det är vinter…. Mycket riktigt, när vi kom till parkeringsplatsen en halvtimma efter att de hade öppnat stod det bara ett tiotal bilar på parkeringen.

Vi blev mottagna som kungligheter. Det stod personal överallt och önskade oss välkomna och ville hjälpa till. Parken har enligt uppgift kapacitet att ta emot ca 10.000 besökare på dag. Jag skulle gissa på att vi var totalt 100 stycken där igår. Ni kan ju tänka er hur efterlängtade vi var, vi som kom hela 8 stycken på samma gång :-)!!

Det var ett riktigt bra vattenland med lagom häftiga attraktioner. Jag sätter det som nummer ett av de fyra vattenland som vi har hunnit med här nere. Jag vet inte vilken placering barnen ger det men de var iaf riktigt nöjda med dagen. Den enda nackdelen med parken var vattentemperaturen…. det var ISKALLT :-(. Nog för att det är vinter här nu, men de behövde väl inte hälla ner isbitar i vattnet. Vi var till Wild Wadi för några veckor sedan och där värmde de vattnet i poolerna. Jag hade förväntat mig att de skulle göra så här också. Vi kommer definitivt att åka dit igen, men vi väntar nog till det blir lite varmare ute. (Jag pratade med en tjej som var där precis när det öppnade och hon tyckte inte att det var det minsta kallt. Det var iof 35-40 grader i skuggan då jämfört med 25 nu så det är klart att solen värmde vattnet bättre då. Dessutom är det riktigt kallt på nätterna här nu, runt 15. Så det är klart att poolerna kyls ner på nätterna.)

Den här tyckte både jag och barnen bäst om.

Så här ser den ut inuti. Av någon anledning kommer vi väldigt mycket högre upp på kanten när jag åker med.... Skumt.

Viktor och Emil passade på att ta ett par vändor till fotbollsplanen också. Det var bra för då sprang de sig varma.

När vi kom hem hjälptes vi åt med maten. Det blev chilimarinerad fläskfilé med duchesspotatis, bea, jordnötssås och tzatziki. MUMS!! Det fanns något som passade alla. Till efterätt blev det glass. Vi hann inte så mycket mer än äta upp efterätten så var det dags att hoppa i bilarna och leta efter ett bra ställe för att titta på fyrverkerier. (Magnus och E-L, drack såklart vin till maten medan K och jag höll oss till cola.) Vi hade bestämt oss för att titta på fyrverkerierna vid Burj Khalifa eftersom vi hade läst att de skulle vara ganska spektakulära. Vi hittade en sandplätt vid sidan av 44:an där vi tillsammans med ett hundratal andra tittade på showen. Vi såg även lite av fyrverkerierna från tre andra ställen så vi tyckte att vi hade hittat en skapligt bra plats. (Jag ville att vi skulle sitta på stranden och titta men som tur var blev jag nedröstad.) Inte förrän vi läste tidningarna dagarna efter insåg vi vilken bra plats vi hade valt. Vi hade sett till att vi lätt skulle kunna ta oss hem utan att passera 11:an, det var ett riktigt smart drag. Vi kom hem på ca 20 minuter medan andra behövde upp till tre och en halv timme på sig att komma hem…… Vilken tur att vi inte åkte till stranden.

Innan jag blev färdig med det här inlägget hann det bli den tredje januari. Killarna är på skolan, Magnus på jobbet, gästerna på Dubai Mall där de bland annat ska åka upp i Burj Khalifa och jag ska plugga. (Vi blev bjudna upp i tornet av tidigare gäster, jag ska visa er bilder därifrån vilken dag som helst. Det var rätt läckert.)

Ha det bra allihop så hörs vi snart ;-)!!