Childrens city del 2

Vi hittade ett flygplan.


Det var ganska svårt att landa planet.


Här undersöker vi någon slags rymdfarkost, jag tror att det är en rymdfärja.


Vattenskoter, tror jag.


Viktor sitter framför en interaktiv tv medan Emil gör mönster.


Kamelridning


KamelraceHär kunde man lyssna på hur de pratar i olika delar av världen.


Kläder från olika grannländer.


Här visade de exempel på vad man äter i olika länder, i den här byttan var det grodlår.


I den ena var det stora myror och i den andra gräshoppor, mums eller??


Vi avslutade besöket med en film på planetariet. Den handlade om solsystemet och var riktigt bra. T.o.m. Emil gillade den trots att han inte förstod mycket av vad de sa.


Som ni har sett på bilderna var det inte mycket folk på CC, det var väldigt bra eftersom varken Viktor eller hans mamma gillar att trängas. Helt plötsligt var det dock fullt med folk vid ingången.


Förmodligen var det någonting som har att göra med Dubai summer festival. De har en massa aktiviteter för barn under sommaren. Efter en stund var det ett gäng barn som började dansa, so far so good. Men jag insåg ganska snart att flera av barnen höll i “vapen”. Jag anser att man ska ta seden dit man kommer men det betyder inte att jag måste gilla allt de gör här. Jag gillar absolut inte glorifiering av vapen. (Jag gillar inte heller att maidsen inte får bada på Sheraton, de ska betala inträde för dem men de får inte bada utan de får sitta och svettas!!!)

Folkdans??


Labyrint

Utomhus finns det bland annat än labyrint, klätterställningar och stora grönområden. Jag tror inte att de sakerna tillhör CC utan de tillhör parken och där kostar det ca 10 kronor per person att gå in. Helt ok!! Meeeen det ska vi spara till det blir liiite svalare ute. (CC kostade 70 kronor för oss tre, det tycker jag också är ett bra pris, allt är inte dyrt i Dubai!!).

Det var ganska tufft att ta sig därifrån, först gick vi de ca 500 meterna till bilen, då var vi lagom genomsvettiga. Efter det hoppade vi in i bilen som hade stått i solen några timmar d.v.s. skaplig bastu. När jag sedan startade bilen kom det bara varmluft ur ac:n, ni kan tänka er hur skönt det var i bastuvärmen. Ha ha ha jag var helt genomblöt :-). Killarna hade svårt att få på sig bältena eftersom spännena brändes rejält. I vanliga fall brukar jag föröka parkera under tak då är det inte lika illa även om det är varmt även då. Rutorna ska vi inte prata om, de kan man inte nudda utan att bränna sig.

Ja ja jag klagar inte, jag gillar värmen och det går ju att duscha, dock inte kallt!!

2 thoughts on “Childrens city del 2

  1. Var har du sett att inte maiderna får bada?? Gud vad tragiskt, det var synd att jag vet, trodde att de satt där för sin religon eller nåt.
    Sitter och väntar på vattenleveransen som inte kom i torsdags, hoppas det går bättre idag.
    Verkade som om ni hade en lyckad om än lite varm och skön dag igår:)

  2. Marlene, det står på prislistan. De tar mindre betalt för maider men de har alltså badförbud. Sjukt 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.