SMÄRTA!!!

Ha ha ha det är inte så farligt som det låter. Jag har vaxat benen för första gången någonsin och det var kanske inte det trevligaste jag har gjort. Å andra sidan har jag gjort en hel del saker som var betydligt jobbigare så summa summarum så var det nog inte så farligt.

Det jobbigaste var egentligen när vi pratade om hennes son. Eller egentligen pratade vi inte om honom men hon frågade lite om hur länge jag har bott här och om hur gamla mina barn var o.s.v. Givetvis frågade jag då henne om var hon kommer ifrån och om hon har några barn. Hon var från Vietnam och hon har bott i Dubai i sju år. Hon har en son som är nio år och gissa var han bor, japp i Vietnam. Oj vad bra vi har det som får följa med Magnus. Tack för det!!

När jag ändå var på Battuta passade jag på att kika in på affären där vi köpte vår vattenpelare. Jag kollade lite diskret på den modellen som vi köpte och frågade om det var ett förvaringsskåp eller ett kylskåp i botten. Svaret blev (som vi redan hade räknat ut) att det var ett förvaringsskåp. Det borde vi kanske ha förstått redan i affären men min trevliga försäljare sa ingenting när vi sa att vi skulle ha öl i den ;-), han kanske trodde att Magnus gillar varm öl :-).

Apropå varm, igår tog jag en ny cykeltur i området. (Det var “bara” ca 38 grader på morgonen så jag tyckte att jag skulle passa på.) Den här gången åkte jag över till Motor City och kikade lite. Jag åkte på vägar där jag aldrig har varit förut och blev väldigt road när jag fann ett övergångsställe mitt ute i ingenstans. Jag fortsatte lite längre och insåg att vägen helt plötsligt tog slut. (Det är inte alls ovanligt härnere men jag hade inte väntat mig det här.) Vägen saknades i ca 30 meter (eller nåt, jag är väldigt dålig på uppskattningar) sedan dök det upp en ny väg på andra sidan. Jag tog mig igenom sanden och fortsatte att cykla. Jag blev lite förvånad när jag insåg att jag mötte bilar?? Ha ha jag hade lyckats åka upp på en trefilig väg åt fel håll :-), det var tur att det var lite trafik där.

Efter en liten uppförsbacke i Motor City kände jag hur krafterna började sina, jag åkte igenom “första rondellen” med livet som insats och sedan kämpade jag med att ta mig hem. Om jag hade haft mobilen med mig tror jag att jag hade ringt till Magnus så att han kunde ha hämtat mig. Men jag är inte säker, cykeln var skapligt smutsig efter vändan i sanden och jag antar att det är jag som ska se till att bilen hålls ren så jag vill inte ha in cykeln i bilen!!

Hursomhelst hade jag ingen mobil med mig så det var bara att trampa på. Efter ett tag slutade jag att svettas, jag var bara varm. Jag försökte drick men jag mådde så illa att det inte gick. Så småningom rullade jag in på gården och stapplade in i köket. Där låg jag i närmare tio minuter innan jag orkade sätta mig upp och läsa tidningen. Efter ungefär 5 minuter började jag att svettas oj oj oj, det rann rejält. Viktor kom förbi för att prata med mig, han blev först stående, stirrande på mig. Han tyckte att jag var väldigt röd!! Efter en halvtimma var det läge att ta en dusch (ja, jag drack en liter vatten under den halvtimman!!) Efter någon timma var det full fart igen.

Då var det dags för mig och killarna att åka iväg och kolla upp ett par saker. Jag passade på att ta med mig kameran och så åkte vi en extrasväng för att ta kort på övergångsstället. Tyvärr visar inte bilderna hur tokigt det ser ut i verkligheten.

Här ska vi nog bygga lite hus sen, det är nog bäst att vi ritar dit ett övergångsställe.Så här ser det ut om man tittar åt sidan vid övergångsstället.


Vart tog vägen vägen??


När killarna och jag kom förbi med bilen var det en hel del trafik!! Vi var inte sämre än dem utan vi körde rakt genom öknen ;-)!!

Tillbaka på vägen!!


Vägen dyker upp tidigare på vänster sida än på höger så det är inte konstigt att jag hamnade fel. Det ska bli kul att se hur de får ihop vägen när det blir färdigt.

Jag vet att jag har kort på en annan väg som helt plötsligt tar slut men den orkar jag inte leta efter nu för nu ska jag sova. Godnatt!!

4 thoughts on “SMÄRTA!!!

  1. Då dröjer det ett tag innan håren växer ut igen , för så är det, har jag hört. Billigt brukar det också vara i andra länder. Fast kanske inte där? Du får ta det lugnt i värmen. Det är JÄTTEFARLIGT! Vätskebrist och värmeslag är inte att leka med. Rekommenderar din motion inomhus under kontollerade former i stället. Vet du varför den tar slut, vägen alltså, verkar mycket knepigt. Eftersom den fortsätter kan det ju inte ha blivit slut på asfalt.
    Ps. En liter vatten räcker inte!

  2. herregud… 38 grader… och jag som gnällde här hemma och höll på att dö värmedöden när vi hade 33 flera dagar..! *skäms nästan, fast bara nästan* och du cyklade? själv vill jag helst ligga i den kyligare källaren och vänta på att värmeböljan ska gå över..!
    kram

  3. Ush ja det där lät lite otäckt, du får se till att ha med en kamel som hittar hem så är det bara att klättra upp och skumpa tillbaks när det blir för mycket… eller kanske åtminstone en telefon som sagt. Men å andra sidan det är ju av misstagen vi lär oss. 🙂

  4. Ann, jag passade på att cykla på morgonen innan det blev varmt ;-). Nu är det ca 44 grader i skuggan…. Christian och Astrid, jo en mobiltelefon hade nog varit bra att ha med men om det hade blivit riktigt illa hade jag nog fått hjälp av någon. Människorna här är otroligt hjälpsamma. Jag har köpt en cykel för att jag vill kunna kika runt lite i omgivningarna, det är mycket roligare än att vara på gymmet meeen det är klart jag kanske borde vänta ett par månader:-). Jag har ingen aning om varför de inte har byggt ihop vägarna?? Jag måste ta lite fler bilder från andra ställen så att ni får se hur roligt det ser ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.