Ett år i Dubai

Idag är det ett år sedan jag tog mina väskor och åkte till Arlanda för att flytta till Dubai. Åsa, Viktor och Emil skulle vara kvar ytterligare tre veckor i sverige och gå klart skolan. Jag och Åsa har varit hemma varsin gång till sverige under tiden medan Viktor och Emil har varit kvar här hela tiden så nu märker man på dom att dom verkligen längtar hem till huset och kompisarna. Åsa och barnen har nu hemresan bokad till slutet av juni (skolorna slutar här den 23’e juni) och jag åker nog hem fyra veckor senare den 29’e juli som det verkar nu.
Vi ser alla fram emot en lång sommar hemma i svedala.

Angående sjuklingen….
Efter 7 dagar med feber så tog vi en tripp till hospitalet igår med Emil.
Det visade sig vara halsfluss, och han hade börjat hosta de sista dagarna nu innan helgen.

Det märks att dom vill skriva ut mycket mediciner i det här landet eller så är det väl för att vi har en försäkring som står för kostnaderna. Jag fick två olika febernedsättnade, nässpray, strepsils, hostmedicin (2 sorter) samt en penicillinkur för 7 dagar. Vi håller oss bara till den sista eftersom den borde fixa till det hela.
Nu har Viktor, Åsa och Emil kört varsin penicillin-kur den senaste månaden, alla med feber och hosta så nu är det väll bara att sitta lugnt i båten och vänta någon vecka innan det är min tur 🙁

Sedan får vi nu se om och när Åsa kommer tillbaka från New York, det var ju vulkanutbrott på Island igår så det blir intressant…

Sjukstuga igen…

Den här gången är det Emil som är hemma med feber och så klart så lyckades det pricka in den veckan som Åsa har åkt New York på semester, vilket innebär att jag måste vara hemma med honom.

Nu är det bara att hoppas att han blir frisk innan helgen eftersom han är bjuden på födelsekalas på fredag och även bjuden hem till födelsedagsbarnet att sova över där från torsdag till fredag och sedan följa med till kalaset med honom och ett par till kompisar. Kalaset ska vara inne i Ski Dubai, skidbacken innomhus. Vi håller tummarna….