Det finns jobb för duktiga rörkrökare i Dubai!

Checkade ut från hotellet imorse och flyttade över de sista sakerna till huset, och som vanligt när man kom dit så fanns det inget vatten, men nu skulle jag åka till Ikea igen för att “städa” lite tidigare missar. Lämnade tillbaka ett sofföverdrag och började handla lite saker som vi behöver samtidigt som jag kollade att det fanns vissa saker som vi hade hört att de inte skulle finnas här som t.ex. bäddmadrasser (Emils och Viktors madrasser var inte så sköna att ligga på utan bäddmadrass), och det fanns som tur var.
Medans jag var på Ikea ringde jag till MAB för att få dit rörmokarna till huset, det har alltid tagit runt 2-3 timmar innan de kommer så det var lugnt tänkte jag.
Nu visade det sig att dom skulle komma efter 45 minuter och det tar ca 30 minuter att åka hem OM man åker rätt vilket jag inte gjorde sist. Stressade ut från Ikea och drog iväg på motorvägen hemmåt och lyckades hinna hem innan dom kom.
Det kanske mest för att dom kom 1,5 timma efter att dom hade sagt att dom skulle komma, där hade jag för att stressa ut från Ikea. Rörmokarna var sedan här i ett par timmar och skruvade och tittade på vatten rinnande ur kranarna och kliade sig i huvudena. Sedan kom Bosse förbi på väg hem till sig, han och några till hade också varit till Ikea och köpcentrat som ligger där.

Vi bestämde att vi skulle träffas ute där dom bor vid JBR och käka kl 18.00. Vid 17-tiden hade jag skruvat färdigt en fotölj och skulle hoppa in i duschen……gissa vad……inget vatten!
Ringde MAB igen och nu ska de komma igen idag för att skruva lite, det blir 5’e gången på 4 dagar. Som tur är så betalar inte jag för detta utan det ingår i ett serviceavtal som ägaren av huset har med firman. Nu tycker man ju att det borde ligga i deras intresse att fixa detta så dom inte behöver åka hit två gånger om dagen. Huvudsaken är att dom får till lite vatten ikväll så jag kan duscha för vid kl 6 i morgonbitti åker jag till Abu Dhabi på jobb och det kan var skönt att ha duschat innan. Troligtvis får jag väll ringa MAB igen när jag har kommit hem fråm Abu Dhabi på eftermiddagen.

Vi (alla av oss som nu har hyrbilar) ska direkt från Abu Dhabi åka till flygplatsen och lämna tillbaka hyrbilarna där och hämta ut våra leasingbilar som nu ska stå där. Skönt att kunna pricka av ännu en sak på listan av tillfälliga lösningar. Sedan bär det av hemmåt till vattnet….

Första möblerna på plats

Ska faktiskt säga att jag var lite skeptiskt till att allt verkligen skulle komma på den dagen dom hade lovat men det blev faktiskt så!!
Ikea ville ha hela dagen på sig att montera det som var beställt så dom skulle komma mellan 9 och 10, och dom dök upp runt 10 och började bära in massor av “platta paket”. Samtidigt så konstaterade jag att det var dåligt med tryck på vattnet igen så jag ringde rörkrökarna igen och sa att deras jobb igår inte löste problemet. Nu dök inte dom upp förräns på eftermiddagen och då fick jag lov att flytta på bilen i car-porten så öppnade dom en lucka där och började leta fel. Dom hade dock ett litet problem, dom behövde en stege för att kunna kättra NER i hålet under min bil och det hade dom ingen så dom fick åka och hämta en. Det visade sig vara någon typ av backventil som var trasig och det skulle orsaka till att jag fick in luft i systemet och att vattnet då försvann.

Tillbaka till möblerna, Ikea snubbarna började montera möblerna på övervåningen och strax efter att dom hade börjat kom det en lastbil med micro och Tv som dom lastade av in i vardagsrummet bland alla andra lådor sedan åkte dom. Då hade dom nyss ringt från LG (märket påTv’n) och dom skulle komma och installera den vilket jag verkligen var fundersam till, jag hade ju ändå ingen tv-anslutning än eftersom DU skulle komma på eftermiddagen, men det kom två killar och lyfte upp tv’n ur lådan kopplade in strömsladden och slog på myrornas-krig och sa “-It works!” sedan lämnade dom kartongen och drog. Dom var nog där mindre än 5 minuter. Sedan kom en lastbil med kylen och dom bara rullade in den pluggade i kontakten och sa “Vänta en timme innan du slår på strömmen” sedan lämnade dom emballaget utanför dörren och så drog dom. Vid 3-tiden var Ikea killarna klara så packade dom med sig allt sitt skräp och så drog dom, det var en  rackarns tur att dom tog med sig skräpet annars hade jag nog haft göra en ett par dagar med att köra bort det. Nu var även rörkrökarna färdiga och det var tur det för snart skulle tvättmaskinen komma men tydligen så körde den chaufören vilse så lastbilen med spisen hann komma före.

Sedan är det som vanligt när man beställer varor från Ikea, vissa saker saknas!!!
Nu visade det sig att det var (nog?) mitt fel. Jag hade i beställningen skrivit in överdragen till sofforna och missat att själva soffan skulle beställas också. Jaja, det blir en tur till Ikea imorgon igen för att fixa det, tydligen saknades det dessutom en mittstång till gästsängen. Tror det var Åsas arbetskamrater som hade sagt “Han har ju i alla fall överdragen att sitta på…” (Tack för den!)

Killarna från DU kom förbi på eftermiddagen dom också och kopplade in telefon (så nu har vi även ett UAE hemnummer), internet och tv-kanalerna. Och allt funkade mycket bra, skulle tro att vi har runt 400 kanaler, dock mest arabiska.

Skulle här ha laddad upp ett par bilder men internet från hotellet är så slött så att går inte, jag ska komplettera detta inlägg imorgon med 4 bilder när jag kommer till huset och har lite mer bandbredd.

…och ikväll var det riktigt svalt och skönt ute vid 18.30 tiden. Fläktade lite och det var +34 grader.

Trevlig kväll på er där hemma!

Emils säng

Emils säng i hans rum

Viktors bokhylla

Viktors bokhylla utan insatser, det får han hjälpa till och fixa när han kommer.

Tv’n i vardagsrummet.

Så här blev det i köket…

Emils dag

Jag tänkte bjuda Magnus (och er andra) på ett par bilder från Emils stora dag. Killarna gick hem själva från skolan. När de kom hem fikade de med Brian sedan misstänker jag att det var spel som gällde resten av eftermiddagen…. När jag kom hem tog vi med oss Brian och for ut till McDonalds.

Väl hemma igen hann vi bara plocka fram fika och sedan dök släkten upp. Från morfar och mormor fick han Dirham.

Vi bjöd på tårta.

Emil gillade sitt nya spel.

Viktor passade på att “rocka” lite med M och M.

Nu är det dags att sova. Godnatt!!

Städdag!

Gick upp i morse och åkte till huset för att städa av golven innan möblerna ska komma imorgon (dom är inte där än så man kan bara hoppas på att det verkligen blir så). Började med att dra igång AC’n för att få en något så när dräglig tempratur att jobba i. Packade upp damsugaren jag köpte igår och insåg att kontakten var av samma typ som här hemma och jag hade ingen adapter med mig. Alla uttag i huset är såklart av “engelsk”-typ. Bara att ge sig iväg och handla, köpte 10st för 10kr/st så nu ska vi klara oss i början i alla fall. Efter jag hade damsugit och våttorkat övervåningen så gick jag på nedervåningen och efter en liten stund ville inte damsugaren funka längre.
Det var bara att fortsätta med att sopa nedervåningen så gott det gick innan jag våttorkade. Nu började dessutom skurvattnet bli lite skitigt eftersom ännu en sak sket sig under dagen.
Det har hela tiden varit lite dåligt med tryck på vattnet i huset men det har oftast varit när trädgårdsmästaren har varit där och vattnat så jag trodde det berodde på det, men det var tydligen luft i systemet eftersom huset har stått tomt några månader.

Fick ringa firman som är kontrakterade för underhåll på huset (MAB) och enligt han som tog emot bokningarna så skulle dom komma mellan 18.30 och 19.00, jo tjena att det blev så!!!
19.30 dyker det upp en minibuss med 4 indier som inte kunde någon engelska och dom for runt husknuten och börja skruva med skiftnycklar och rörtänger där vi har pumpen för inkommande vattnet. Efter 30 minuter så funkar det och nu var det bra tryck på vattnet i hela huset.

Eftersom jag inte hade något vatten och ingen damsugare som funkade så var det en ganska tråkig eftermiddag från halvfem fram tills MAB dök upp. Fick sitta i ett hus med endast en köksbänk som enda sittplats. Åkte dock en vända bort till AR köpcentrum och köpte lite godis så jag hade något att tugga på medans jag väntade.

Vid 20-tiden var alla klara och jag bommade igen huset och åkte tillbaka till hotellet lagom trött.
Precis innan jag åkte kollade jag damsugaren igen och då funkade den, det var nog bara något tempskydd för motorn som hade löst ut.

Nu ska vi bara se om alla leverantörer kommer att dyka upp imorgon. DU (tv/internet) samt dom som levererar kylen ringde i alla fall idag och bekräftade leveransen så det ser ju hoppfullt ut.
…den som lever får se!

Förhoppningsvis har jag lite bilder från ett något sånär möblerat hus att lägga upp här imorgon.

GRATTIS EMIL 7 ÅR!!!

Idag fyller vår älskade Emil sju år. Magnus uppvaktade honom innan han åkte och idag var det min, Viktors och moster Tinas tur. Viktor vaknade redan klockan 05:00 för han tyckte att det var så spännande (han visste vad Emil skulle få!).

Han fick en Lasse-Maja bok och ett Nintendo DSi XL, jag undrar verkligen vilken present han uppskattade mest ;-).

Nu är det dags att leta fram lite kläder och åka till jobbet.

Besök hos mr Wood!

Innan Magnus flyttade konstaterade vi att bilen började låta illa. Magnus var rätt säker på vad felet var och konstaterade att vi kan vänta med att fixa det tills vi flyttar hem (jag fick dock order om att inte göra några längre resor). Tyvärr hann han inte mer än komma ut genom dörren innan bilen började låta ännu värre. För säkerhets skull åkte jag till min gode vän mr Wood på vägen hem från jobbet, han är utbildad bildoktor och det känns tryggt att prata med honom ;-). Han konstaterade att Magnus hade rätt i sin diagnos men han var osäker på om jag verkligen borde åka till jobbet i den bilen de återstående veckorna :-(. Hur som helst nu har jag pratat med min nuvarande sambo och hon lånar ut sin bil till mig så det löser sig.

På väg hem från mr Wood stannade jag och beställde en tårta till Emil som fyller sju år på onsdag. Det blir släktkalas på onsdag och pizza/filmkväll med kompisarna på lördag.

Detta med emiratiska telefoner, varför?

Idag har jag upptäckt att för att kunna ha kontakt med någon här så måste man ha ett lokalt mobilnummer eller fast telefonnummer. Dom som skulle leverera kylen och dom som ska installera Internet och Tv var tvunga att ha ett emiratiskt telefonnummer att ringa till, annars så kunde dom inte göra det. Saab har fixat så att vi har emiratiska mobiltelefonnummer men det sim-kortet ligger än så länge i Abu Dhabi på kontoret där. Därför fick dagen börja med att åka till Mall of the Emirates och prata med DU där och köpa ett kontantkort, vi kommer nog att ändå att ha behov av det för Viktor/Emil eller om folk som kommer hit och hälsar på vill låna.
Det visade sig för att köpa ett kontantkort var jag tvungen att ha med en kopia på passet(!), men nu har man börjat lära sig att passet är bra att ha med sig så det var bara dra upp det och allt löste sig och jag fick ett kontantkort. Hade dessutom med mig en gammal mobil hemmifrån som jag laddade upp igår kväll, så nu får jag släpa på två telefoner eftersom olika leverantörer av prylar som ska komma på torsdag har olika nummer till mig nu.

Efter jag hade fixat ett kontantkort och hade kontaktat dom som behövde ha ett lokalt telefonnummer så kollade jag runt lite på köpcentrat efter en affär med bra pris på tv-apparater. Det fick bli Carrefour som får den stora äran att leverera en tv till mig på torsdag.

Åkte ut en sväng till huset för att fixa lite där med det och passade på att svänga in till Motor City som ligger granne med AR för där ska tydligen Mellan-österns största Spinney’s ligga som t.o.m. säljer fläskkött. Spinney’s är samma sak som Carrefous ungefär, dom har allt. Åkte runt inne på området en stund utan att hitta det (man är tydligen ingen naturbegåvning på shopping). Efter ett litet tag hittade jag skyltarna “Fox Hill” och jag visste att det skulle ligga där så nu var jag lite närmare och till sist hittade jag det. Det ligger under Fox Hill bostäderna så det syns inte på samma sätt som stora köpcentrum i Sverige. 

Imorgon bär det iväg till Abu Dhabi tidigt på morgonen med Mr.R som reser ner hit under dagen idag.

En dag i bilen…

Vaknade efter 6 timmars sömn och kände mig hur pigg som helst. Gav mig ner till frukosten här på hotellet innan jag gav mig iväg till Arabian Ranches (ligger i princip på väg till Ikea) med en chansning att någon städare skulle vara där. Kom till huset och ingen var där och hela huset var låst så jag åkte vidare till köpcentrat där för att ta ut pengar som jag skulle ha när jag åkte till “Du” (internet och tv leverantören). Då visade det sig att det stod en tjej från Du med en disk och hon kunde fixa det där åt mig. Ibland ska man ha lite tur också, nu slapp man åka runt och leta efter “skyskrapa nr 14” i Dubai Media City.

Styrde sedan kosan mot Ikea, ca 30 minuters bilfärd mot flygplatsen. Processen gick ganska bra där också efter att man hade kommit fram och fick prata med rätt person, den första killen jag pratade med tyckte att jag skulle gå och plocka ihop det jag skulle ha på tag-självlagret och lägga det på en utav Ikeas vagnar. Tyckte kanske inte att riktigt att det skulle funka för mig, skulle bl.a. ha två soffor och 4 sängar med madrasser + matbord och lite till. När allt var klart kom dom fram till att varorna skulle levereras den 3 juni. Efter lite övertalande av killen vid home delivery disken lyckades jag få till det så att dom kommer med alla möbler nu på torsdag istället och bär in dom och monterar dom.
Vet inte om han flyttade någon annans leverans istället, men det gick till slut. Avslutade besöket på Ikea med en korv och läsk för hela 4 AED (=8kr), men korven smakade inget vidare, det visade sig att den var gjord på bara nötkött.

Tittade in på Hyper Panda, en ganska stor affär typ ICA Maxi, som ligger bredvid Ikea för se vad de hade för vitvaror. Det blev mest att titta runt lite i stort för jag hade inte måtten på de hål där kyl och spis ska passa in.

Efter det så hade jag bestämt möte med husmäklaren vid huset så jag styrde ditåt, ja i alla fall de första hundra meterna sedan märkte jag att GPS’en inte riktigt hade de senaste kartorna varför jag åkte ett extra var förbi flygplatsen innan jag kom tillbaka på motorvägen mot AR. Mötte Andrew (mäklaren) och fick nycklarna och pratade igenom lite frågor som jag hade om huset, t.ex. står det en gigantisk parabol utanför huset på backen, den skulle jag vilja bli av med. Lika så som Åsa skrev tidigare så var det frågetecken om diskmaskinen…..det sitter ett köksskåp där nu där den ska stå. Tidigare hyresgästen hade ingen diskmaskin tydligen. Andrew ska bara stämma av med ägaren av huset att vi kan plocka bort skåpet, en vanlig Ikea skåpstomme, så vi kan få in en diskmaskin.
Nåja det löser sig med tiden….

Jag var kvar i huset efter att Andrew hade åkt för att kolla lite mått osv och sedan åkte jag till Mall of the Emirates och gick in på Carrefour. Dom hade lite billigare priser på vitvaror och i princip samma sortiment så efter lite diskussioner med ett par säljare där så beställde jag kyl, spis, mikro och tvättmaskin. 

Nu var kl 17.00 och jag kände att jag behövde äta (nöt-korven på Ikea hade gjort sitt) så det fick bli lite käk på foodgarden east i mall’et innan jag gick tillbaka in för att handla lite av det nödvändigaste innan jag åkte tillbaka till hotellet. Shoppade lite tvättmedel (har tvättmaskin här i lägenheten) samt lite vatten och frukost till imorgom. 

Så det har varit en full första dag här i Dubai men det känns som jag idag hann med att fixa det viktigaste (tv,möbler och kyl, spis, tvättmaskin) som jag behöver ha innan jag kan flytta in i huset. Som det ser ut nu så kanske det går att flytta ut från hotellet på fredag eftersom möblerna och vitvarorna ska komma på torsdag. Ikea ville ha hela dagen på sig att montera möblerna i huset. Vi får se hur det blir…

I väntan på Magnus!

I väntan på att Magnus ska publicera bilder bjuder jag på några kort som jag tog när vi var nere och letade hus.

Bilderna blir större om ni klickar på dem. Det här är iallafall “vårt” hus i Arabian Ranches.

Killarna ville visa familjen E en bild av en pizza som man kan köpa på Pizza Hut med köttbullar och philadelphiaost!!

köttbullspizza

Äntligen har jag fått ordning på bilderna, jag får ändra lite i källkoden efter att jag har lagt in bilderna så blir det bra 🙂 🙂 det du Magnus!!!

Resan hit gick bra

Nu är man på plats i Dubai! Flög Arlanda Doha och fick vänta där i två timmar innan vi tog sista hoppet med en flygning på 50 minuter över till Dubai. I Doha var det 38 grader kl 18 på kvällen men i Dubai var det “bara” 33 grader 22.30 när vi landade.

Har precis varti uppe och ätit frukost här på hotellet och ska nu åka en sväng förbi huset påväg till Ikea. Hoppas få ihop listan med möbler så fort som möjligt så att Ikea kan leverera denna vecka. …men man ska nog inte hoppas för mycket. Sedan ska jag vidare och försöka fixa Tv/Internet, det kontoret ligger i princip där överfarten är ut till Palmen.

Som tur var så fick jag med en GPS med bilen denna gång så det blir lite lättare att hitta nu när man kan koncentrera sig på trafiken och inte behöver sitta och läsa på alla vägskyltar.

Nu knackade en städare på rummet och vill komma in och städa och jag ska åka nu så jag skriver mer senare om hur dagen gick.