Resultat från runda 3

Trots all förvirring över samåkningen innan rundan så tror jag att alla som hade tänkt spela faktiskt kom dit och ingen blev kvar hemma. Det var inte så upplyftande när vi mötte regnet vid Örebro på vägen mot Åmmeberg men när vi väl kom fram så sken faktiskt solen och det såg ut att bli en fin dag. Uppvärmning och kaffe avhandlades i ganska raskt tempo, sedan visade det sig att dom hade bra REA-priser på bollar så jag investerade i ett dussin Z-Star och stoppade ner allihopa i bagen så dom fick följa med under rundan (mycket vatten på den här banan!). Till kansliet hade jag bara anmält bollarna helt random för det brukar ju ändå bli förändringar och omflyttningar in i sista stund vilket gör att det blir enklare att sköta bollarna via Gamebook.
Nu visade det sig att i Gamebook kom alla upp med fel hcp (den plockar bort decimalen) vilket gjorde att tävlingsledningen enhälligt bestämde sig på första tee för att vi skulle köra enligt de scorekort vi hade fått ut från kansliet och inte efter den förannonserade startordningen på hemsidan. Detta beslut skall härmed meddelas att det påverkade vissa spelare negativt på första tee som i godan ro stod och drack sitt kaffe och åt en smörgås och fick veta att “nu är det din tur att slå ut”.
Sorry för det!

Golfen som presterades under rundan var i min boll inte direkt lysande, själv lyckades jag hålla mig runt par ända fram till hål 12 medans de andra redan ganska tidigt började få + scorerna att rinna iväg. …men det blev som en medspelare i min boll lugnt konstaterade i början “Det är lugnt han orkar bara till hål 14 sedan är det kört” vilket också stämde. I andra bollen efter oss kunde vi konstatera att “mannen i röda kepsen” ägnade en hel del av sin tid åt att leta boll i ruffen, stå och titta ner i olika vattenhinder efter sina bollar och droppa bollar på olika avstånd för att slå över vatten.

Regnet som sedan kom på hål 10 gjorde inte heller att rundans prestation blev bättre under de tre hål som spelades i ganska ihärdigt strilande av vatten ner längs nacken in under jackan. Regnet försvann snart och solen började titta fram men det var fortfarande väldigt mycket vatten på fairway och en hel del funderingar på vart man ens kunde droppa utan att ha stansen eller bollen i en sjö.

Då till dagens prestationer som väl får sammanfattas som att Oleson var den enda som lyckades hålla ihop sitt spel och kom in på 74 slag netto samt Jörgen som var den enda som gjorde en birdie, även fast det var en sotand på hål 11 som fick plikta med livet och inte som ett fint resultat i scorekortet.

Resultat Vetulus Round3 2014