Lång väntan……

Nu har vi varit vakna i drygt två och en halv timma. Vi väntar på att familjen S ska vakna så att Oscar ringer. Å andra sidan tror jag att Oscar har väntat i fem veckor på att få tag på oss…. Killarna pratar inte jättemycket om kompisarna hemma, det är mest när någonting händer som de säger att det här vill de berätta för O eller det här vill jag visa O (de har varsin O.) Om man frågar säger de så klart att de saknar kompisarna men vi pratar inte så mycket om det. Jag har inte vågat lova dem att de ska kunna prata med sina kompisar eftersom vi har haft problem med skypen. Hur som helst i morse berättade jag för Viktor att jag hade fått tag på familjen S och att de har skaffat skype, ni skulle ha sett honom, det var ren lycka i ögonen och han studsade upp och ner.

Åååhhh nu gnager mitt dåliga samvete över att jag inte tog tag i det här tidigare, Viktor är superspänd, han tycker att det ska bli såååå roligt. Jag har nog inte förstått hur mycket han saknar Oscar :-(.

Nu hoppas jag bara att de får skaplig kvalitet när de pratar. Jag tror att vi har lite för dålig bandbredd för att det ska bli riktigt bra. Håll tummarna!!!

I går var killarna och jag hembjudna till Marlene, Axel och Alma. Planen var att vi skulle bada i deras pool och sedan gå in och äta lunch hemma hos dem. Tyvärr kunde vi inte bada i deras utepool då fönstertvättarna höll på ovanför poolen just då. Som tur var har de en inomhuspool också så killarna blev nöjda ändå. Tyvärr glömde jag min kamera hemma men vi löste det genom att jag tog en massa bilder med Marlenes kamera som hon sedan la upp på sin blogg och där snodde jag dem. Teknikens under :-=)!!

Inomhuspoolen


Bus!


Mera bus!!


Fönstertvätt!!

Det här ser ju inte så farligt ut men man får inte glömma att huset är 50 våningar högt och att de hänger på precis samma sätt när de tvättar fönstrena 50 våningar upp. Jag var hos Marlene en dag när de höll på med hennes fönster och det var helskumt att se folk hänga utanför fönstren på den höjden!!

Jag passade på att sno ett par bilder till från Marlene som hon har tagit vid ett tidigare tillfälle.

Här ser ni en kille som hänger utanför fönstret på 50:e våningen. Det är en del av palmen som syns i bakgrunden.


När jag ändå var på stöldturné passade jag på att ta en bild från Karama market. På den här bilden står vi i ett litet utrymme ovanför en affär. Vi har gått in genom en lönndörr som fanns bakom en hylla och uppför en trång smutsig trapp!!

Jag snodde faktiskt ett par interiörbilder från skolan också (skolan var stängd när de var där så de kunde fotografera, det får man inte göra när det är elever där). De bilderna spar jag till ett annat tillfälle.

Frida, har ni skaffat skype ännu?? Familjen S skaffade det på ett killevipp, jag tror inte att det var några problem :-)!!

6 thoughts on “Lång väntan……

 1. Godmorgon! (eller vad det är hos er)
  Jag ska aldrig mer klaga på fönstrena hemma… 🙂
  Killarna var så fina i sina uniformer! När börjar de skolan? Vilket språk är det på, svenska?
  Kram på er!

 2. Nej man får lite perspektiv på fönstertvätt när man ser dem!! Jag skulle behöva tvätta fönstren på vårt hus men jag har ingen chans att nå upp så tyvärr (!!!) måste jag leja bort arbetet ;-)!! De börjar skolan den 2:a september så det är låååång tid kvar. Viktor skulle gärna börja redan i morgon. All undervisning är på engelska, det finns ingen svensktalande personal på skolan (däremot några elever). De ska få läsa engelska som andraspråk när deras redan engelsktalande klasskamrater läser arabiska. När de sedan är i kapp med engelskan får de börja läsa arabiska…..

 3. Du får säga till om jag ska gå till emils O och prata Skype med dem, men jag vet ju inte hur dataintresserade de är. Annars kan jag prata med dem så får han komma hit och prata med Emil 🙂

 4. Tack det var snällt. Det gick väl sådär för Viktor och Oscar idag, det var lite svårt att komma på vad de skulle prata om. Jag frågade Emil om han ville ringa till Oliver men han var lite osäker på det. Vi kanske tar det senare. Vi ska börja med att skicka ett mail till honom, jag har hans mamma på fb.

 5. Hej!
  Försökte häromdagen följa min lillasysters bröllop över Skype. Det funkade inte. Däremot kunde vi följa det över G-mails video chatt. Bara som ett tips. Nu vet jag inte hur mycket det kostar i.o.f.s men om man vill se varandra är det ju ett alternativ.
  Ps Det gäller att inte vara höjdrädd som fönsterputsare i det där landet!

 6. Om du skulle få långtråkigt efter ett tag Åsa, så behövs det säkert fler fönsterputsare till alla skyskrapor nere vid beachen…

  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.