Vilka skolor ska vi söka??

Hm vi vet egentligen inte mer än sist… Jag skriver lite ändå eftersom jag har tänkt att använda den här bloggen som en dagbok. Givetvis är det huvudsakliga syftet med bloggen att hålla nära och kära uppdaterade med vårt  “Mellanösternliv”.

Jag har tillbringat många timmar framför datorn för att komma fram till vilka skolor vi ska söka. Jag har hittat tre stycken som jag tror passar oss. För det första accepterar de elever som inte talar engelska flytande. De har också ett väl utarbetat system för att eleverna så snabbt som möjligt ska lära sig språket. De har speciella lärare/team avsatta som arbetar extra med de elever som har engelska som andra språk. Skolorna ligger dessutom bra till i förhållande till de bostadsområden som vi kan tänka oss att bo i.  Som det ser ut nu kommer vi att söka följande skolor.

1, Emirates International School
2, Dubai International Academy
3, Gems World Academy

Om de kommer in på EIS vill vi helst bo i Meadows, kommer de in på DIA vill vi bo i Lakes och kommer de in på GWA spelar det ingen större roll om vi väljer Meadows eller Lakes. Vi har skippat Arabian Ranches, tror jag iaf…

Vi ska även kolla lite med övriga svenskar som ska ner, hur resonerar de?

Det största problemet just nu är alla papper som ska in vid skolansökningarna. De ska ha in “school records”, “birth certificates” m.m. , det är inte direkt papper som vi har i byrålådan. Men, men vi tar en sak i taget så löser det sig nog.

Vi har också hunnit med att skaffa ett Skypeabonnemang, det kostar ca 1000 kr om året och då ringer vi gratis till fasta telefoner i Sverige.  De som ringer till oss betalar lika mycket som när de ringer till Västerås, det är ett 021- nummer. Nu ska vi bara införskaffa en Skype-telefon så att vi slipper sitta vid datorn och prata.

/Åsa

Vad vet vi?

Vi vet fortfarande inte så mycket. Magnus var hos IAG igår och vi fick 20 frågor besvarade och 20 nya…..  Ha ha inte riktigt men det känns så. Avtalet verkar juste, vi kommer nog att överleva. Det som vi inte var beredda på var att det är upp till oss att fixa skola och bostad, givetvis får vi hjälp men vi måste själva vara väldigt aktiva. Fördelen är att det är vi som styr, vart vi vill bo och vilken skola vi vill ha är helt upp till oss. Vart vill vi bo då? Under förutsättning att det blir Dubai känns det just nu som att vi vill bo i Meadows, the Lakes eller Arabian Ranches. Det beror lite på vilka skolor vi kan hitta i de områdena. Det är lite moment 22 vi vet inte vilka skolor vi ska söka eftersom vi inte vet vart vi ska bo och vi vet inte vart vi ska bo för vi vet inte vilken skola ungarna kommer in på….

Magnus ska ta kontakt med en kille som är där nere just nu och som ska hjälpa oss lite. Förhoppningsvis kan han räta ut lite frågetecken.

Vad vet vi då? Vi vet att Magnus och jag ska åka ner på en rekresa under våren. Barnen ska inte följa med utan Tina flyttar hit och tar hand om dem. Vi vet också att våra möbler ska magasineras här i Sverige, vi ska hyra möblerat eller införskaffa nya saker därnere. Vi vet också att vi får två bilar, vilket är en förutsättning för att kunna klara sig därnere.

Ja det är väl ungefär läget just nu!! /Åsa

Nu är det officiellt…

…att jag har blivit erbjuden ett jobb i UAE som “maintenance planner” avseende 2st flygplan som UAE ska hyra från Saab under 5år.
Än så länge vet vi inte så mycket om vart jobbet kommer att bli stationerat (Dubai eller Abu Dhabi verkar det som), men det finns mycket att kolla upp och saker man måste sätta sig in i även fast det inte är spikat vart man ska bo.
Nästa steg är att fortsätta prata med IAG (International Assignments Group) på Saab och få klart med vilka vilkor som gäller, vem betalar vad osv.
Vi har fortfarande en massa frågor som behöver svar…ju mer man kollar runt dessto mer frågor blir det.
Vet dock att jag är inplanerad på en kurs som ska gå under vecka 9-12 i Linköping på Saab 340 flygplanet så då blir det 4 veckor på Frimurarhotellet med god frukost (alltid nått bra med att bo på hotell).