Wild Wadi

I går eftermiddag åkte vi till Wild Wadi ett av alla vattenland som finns här. Att Wild Wadi blev det första vi besöker var en ren slump, killarna fick syn på det när vi var på Madinat en kväll och då bestämde vi att det skulle bli det första vi besökte. Jag försöker se till att vi inte gör allt på en gång nu utan gör något extra roligt lite då och då. (Än så länge känns alla dagar roliga!!) Enligt Wikepedia betyder Wadi “Wadi (arabiska وادي, wādī) betecknar en uttorkad flodbädd i öken- eller stäppområden som endast undantagsvis eller periodiskt är vattenfylld. Efter de tillfälliga men kraftiga regnfall som förekommer i dessa torra områden kan en wadi svämma över inom loppet av mycket kort tid”.

Parkeringsgaraget är längst ner och ovanför ser ni en wadi.

Ingången till Wild Wadi med Burj al Arab i bakgrunden.

Det är väl bäst att jag kör en Wikepedia på Burj al Arab också så att ni förstår varför den kommer att dyka upp på kort i tid och otid. “Burj Al Arab (arabiska: برج العرب, “Arabernas torn”) är ett lyxhotell i Dubai, Förenade arabemiraten. Det är inte, som ofta påstås, världens enda 7-stjärniga hotell; klassificeringen är “5 Star Deluxe” [1]. Byggnaden är 321 meter hög och har 28 dubbelvåningar, vilket gör det till det näst högsta fritt liggande hotellet i världen (Rose Tower tog titeln år 2007)(det finns hotell inrymda i ännu högre byggnader). Byggnaden har totalt 60 våningar. Hotellet står på en konstgjord ö ca 280 meter från stranden och är ansluten till fastlandet genom en bro. 1994[2] påbörjades konstruktionen och dörrarna öppnades den 1 december 1999. Hotellet är byggt så att helheten skall föreställa ett segel på en dhow. Högst upp i hotellet finns en restaurang som heter Al Muntaha (som betyder “högsta” eller “ultimata”). På den 28:e våningen finns en helikopterplatta.

Hotellet har inga vanliga rum, utan består av 202 sviter. Den minsta av dessa är 169 kvadratmeter och den största 780 kvadratmeter stor. Hotellet är ett av världens dyraste och en natt där kostar som lägst över 1 000 USD (cirka 7 000 SEK). Den dyraste sviten kan kosta över 15 000 USD (cirka 105 000 SEK) per natt.”

Det är förbjudet att ta med sig något att äta eller drick in till vattenlandet och vakterna bad t.o.m. att få titta i väskorna. Givetvis hade jag vatten med mig men jag sa bara lite nonchalant “Jag har bara killarnas vattenflaskor med mig”, jaha sa vakten då och släppte in oss :-). Jag ska prova det fler gånger för det är då inte billigt att köpa vatten inne på sådana här ställen!!

Viktor står framför vakterna och undrar varför vi aldrig kommer.

Nu var det iof så att vi aldrig drack av vattnet för när vi köpte mat passade vi på att köpa dryck där det ingick påfyllning men när temperaturen ligger mellan 30 och 40 grader vill jag gärna ha vatten i beredskap.

Kolla rutschbanan uppe på taket!!

Tyvärr åkte vi aldrig den, killarna efterfrågade aldrig det och Magnus och jag var inte speciellt sugna på att åka den!!

Tyvärr har jag inga fler bilder från vattenparken att bjuda på. Vi tog bara ett skåp då det billigaste kostade 50:-… vi kunde lika gärna dela på ett 70:- skåp och då valde vi ett i killarnas omklädningsrum så när jag ville ha fram kameran var det kört. Inte troligt att Magnus ville gå och hämta den!!!

Vi hade inte läst på något om parken innan vi åkte dit så jag blev lite förvånad då jag insåg att det nästan bara gick ut på att åka ringar. Dubbel eller enkelringar. Vi gick för att ta varsin ring och knata upp för backen. Men just ja vi är ju i Dubai givetvis går man inte upp för backen man åker ju såklart!!! Ha ha ha det var ganska häftigt jösses vad det gick! Tyvärr blev jag såklart åksjuk så efter två omgångar var vi tvugna att ta en paus. Då gick vi till en jättestor klätterställning för barn där det kom vatten överallt ifrån, det fanns 5-6 vanliga vattenrutschbanor samt klätternär och liknande. Killarna tyckte att det var superkul!! Efter ca 20 -30 minuter kom Emil och berättade att han hade gjort illa sig på vristen. Oj,oj oj det var ett stort hål och blodet rann, Emil var inte så bekymrad men det såg inte så trevligt ut. Emil och jag sökte upp en badvakt som log och sa att hon skulle sätta för något, sedan kollade hon på såret, då log hon inte längre och bad oss att gå till sjukstugan istället!! Vid sjukstugan träffade vi en trevlig kille som dödade lite bakterier och försökte sätta på ett jätteplåster för att hindra blodflödet och för att skydda såret vid fortsatt lek. Det gick skapligt, med lite tejp och grejer hängde det kvar hjälpligt. Han rekommenderade att vi skulle hålla oss på land en stund för att ge det en chans att fastna så vi passade på att äta. Vi åt något som påminde om hamburgare och pommes, det mättade iaf!!

Efter maten var det dags att prova på ringarna igen. När vi var på vår andra tur stannade maskineriet och vi blev guppande på en mellanstation, så småningom rullade det på och då säger Viktor högt och tydligt jalla jalla!! (Betyder ungefär skynda på!) Ha ha ha jäkla unge!! Som tur var var det en trevlig arab framför honom som vände sig om och log med honom och när det sedan blev arabens tur log han mot Viktor och sa Jalla, jalla goodbye innan han for iväg!! Själv fick jag lov att kliva av där och gå ner istället för då pallade jag inte mer. Fy vad tråkigt det är att bli åksjuk!!!

Vi avslutade dagen vid “klätterställningen” (killarna guppade runt lite i “sjön” också där de hade vågmaskin.). På vägen ut stannade Emil och jag till vid sjukstugan igen och gjorde rent såret, nu kör vi utan plåster och hoppas att det snart läker. Det blir inget bad på ett par dagar nu :-(.

Det svider en del i såret efter att de sprutade på bakteriedödande medel!

Vi avslutade dagen med ett fulkort utanför entrén.

Midsommarafton

Vi hade bestämt oss för att fira midsommarafton på svenska kyrkan i förhoppning om att vi skulle kunna hitta några kompisar till barnen där. De knöt tyvärr inga kontakter men de hade iaf en trevlig stund medan vi var där.

Viktor hittade några grabbar som han spelade fotboll med.


Det är svettigt att leka ute i Dubai!!Det går att hitta älgskyltar i Dubai också Cissi!!

Varning för älg och midsommarstång!

Magnus och jag hamnade i samspråk med en svensk tjej och hennes kille från Libanon. Efter ett tag anslöt ännu en svensk tjej och vi hade en trevlig pratstund. Det visade sig att killen ska börja plugga i Sverige i höst, i Västerås!! Han blev jätteglad när han hörde att vi kände till Västers och ville höra vad vi hade att berätta om Västerås. Tjejerna och jag ska träffas igen och då ska jag få se några av deras smultronställen här i Dubai. Den ena av dem har dock blivit av med jobbet och hon flyttar hem till Sverige i juli.

Innan vi åkte hem fick jag kontakt med en dam som får besök av sina barnbarn snart (7 och 10 år). Barnen hade pratat om att det kanske skulle bli tråkigt att vara i Dubai (en månad) utan kompisar så damen och jag har bytt kontaktuppgifter och så får vi se om det blir av att träffas. Jag kom hem från svenska kyrkan med tre visitkort antalet jag delade ut var noll!! Jag måste kanske skaffa mig några….

Jag passar på att visa min maskroslampa och de enda strukna gardinerna!! Nu återstår bara att få dem uppsydda, då kommer de att hänga snyggare.

Maskroslampa och gardiner!!

Jag hittade också ett kort som Viktor har tagit på mig och Emil, jag tror inte att det framgår av bilden hur svettiga vi i själva verket var oj oj oj. Vi hade varit utomhus i ca en halvtimma.

Svettiga!! (Turkos bomullströja är inget bra alternativ.....)

Annars då?? Jo vi trivs bra. När jag kom ner hade det varit en kille här tre gånger och frågat om han inte kunde få ta hand om vår trädgård. (Samma kille som tog hand om den innan vi flyttade ner.) Magnus hade svarat lite svävande och tyckte att jag skulle vara med och bestämma om huruvida vi skulle ha trädgårdsmästare eller inte. Magnus hade köpt en vattenspridare och gräsmattan är inte särskilt stor så vi beslöt oss för att tacka nej. Meeeen hur lätt är det att säga nej till någon som står med mössan i handen och förmodligen har tre ungar, föräldrar och en svärmor att försörja?? Så det där nejet blev ett ja…… och tur var väl det för han fixar och donar. Var och varannan dag står det en säck med skräp vid soptunnan.

Städerska då, nja det känns inte så angeläget. Som ni vet är inte städning högprioriterat hos oss så än så länge kan jag kämpa mot dammråttorna själv ;-). Det jag saknar är dock “superpapperstrasor” som jag brukar använda när jag putsar speglarna, jag har inte hittat något liknande här så jag har helt enkelt struntat i att göra rent speglarna :-)!! Jag gissar att familjen F kan ta med sig såna ner i november och fram tills dess, ja vad ska man med speglar till egentligen??

Jag glömde ett par saker

när jag berättade om beachklubben. Viktor ville att jag skulle berätta att han drogs ner av en underström och hamnade under vattnet. Han nös en hel del när han kom upp igen. Nu har han iaf rensat bihålorna ordentligt.

Jag har ingen bild som visar när han hamnade under vattnet men den här får duga.


Emil pratade flera gånger om hur snäll hans kompis DE är som har gett honom ett par badbyxor (det var första gången jag plockade fram dem till honom). Han gick och klurade på vad han ska kunna ge till DE när han kommer på besök i december som tack för badbyxorna.

Emil duschar


Emil gillar DE:s gamla badbyxor!!

Astrid, nu kommer vi till lyxen!!

Eftersom det är viktigt att alla trivs här nere (och inte flyttar hem igen, krångligt och dyrt för företaget) ingår det att vi ska få vara med i någon slags “social klubb”. Vi hade tittat lite på Poloklubben här i AR (inte själva polodelen men man kan gå med och få tillgång till gymmet och poolerna) men vi kände att den inte passade oss så bra. De andra familjerna (som bor nere vid stranden) funderade på att gå med i en beachclub men vi tyckte att det kändes som att det var lite långt att köra, skulle det verkligen bli av att vi åkte dit??

Eftersom jag anser att man ska inte ska tacka nej till något innan man har undersökt det (om man har en rimlig möjlighet alltså) så tog jag med mig killarna och åkte ner till havet och tog en rundtur på den utvalda beachklubben. Det tog inte många minuter innan jag bestämde mig, givetvis skulle vi gå med. Det kändes som att komma till PARADISET!! Eller iaf som en utlandssemester i Thailand eller liknande. Dessutom visade det sig att alla andra skulle skaffa ett medlemsskap där och då skulle det vara oerhört dumt att inte vara med där då det förmodligen kommer att bli mötesplatsen för familjerna. Det är oerhört mycket lättare att mötas nere på klubben än att någon ska bjuda hem alla till sig.

I dag var det då dags att åka till klubben för första gången och här kommer några bilder från vår eftermiddag.

Poolen!

Havet!

Tyvärr var det röd flagg idag=badförbud. Vi valde dock att gå ner en liten bit med killarna så att de iaf skulle få hoppa lite i vågorna. Vattnet var oerhört varmt, det var som att kliva ner i ett jättestort badkar!! Underströmmarna var oerhört starka så det gäller verkligen att se upp.

Emils tur!

Pappa har full koll på sin dyrgrip hela tiden!!

På väg till solstolarna!

Stranden är bara några meter bred sedan blir det gräsmatta. Det är toppen för mig som hatar att få sand överallt. Vi kan ligga under palmerna och sedan lämna grejerna där när vi går ner och badar. Efter besöket vid havet tar man en dusch i uteduschen och sedan är all sand borta. Det är lyx för mig!!

Det är tur att båda killarna kan läsa nu, då går det att få dem att ligga still en liten stund iaf.
Det är tur att båda killarna kan läsa nu, då går det att få dem att ligga still en liten stund iaf. Annars ska Emil vara i vattnet hela tiden.
Emil läser Gaston!

Det är helt omöjligt att få Emil att le framför kameran. Här passade jag dock på när han läste Gaston då var det inte svårt!!

Emil tog en vända till klätterställningen.

Emil tog en vända till klätterställningen medan Viktor sprang!! två varv runt gräsmattan. Magnus undrade vem som är pappa till honom ;-).

En sak som var helt suveränt med klubben var att det ingår handdukar. Oj vad skönt det var att komma hem och bara hänga upp badkläderna. Handdukarna brukar bli väldigt ofräscha efter en dag på stranden men nu låg våra kvar hemma rena och fräscha. Det är ännu en sak som känns oerhört lyxig. En annan bra sak är att de har en slags piratklubb på hotellet. Där kan jag lämna killarna under tiden jag tränar på gymmet. Helt perfekt, då kan jag träna när Magnus är på jobbet. Tyvärr säger Viktor att han vägrar vara där (han tycker att han är för stor för piratklubben) men här har han inget att säga till om. Han tar ingen skada av att vara där en timma med sin bror medan jag tränar.

Det enda som inte var helt toppen med klubben var prisnivån. Jag köpte en flaska med 1,5 liter vatten för ca 35 kronor, det kändes lite mastigt. Killarna fick köpa varsin dricka (burk) de kostade ca 30 kronor styck!!

När vi hade varit där ett tag började killarna att leka med en svensk kille som var där på semester, efter en stund skulle han köpa glass och givetvis ville mina killar också ha. Jag var dock lite misstänksam efter att ha betalat för vattnet och killarnas sodavattenburkar så jag kollade upp vad glassen kostade. Den enda glass som fanns var 1 dl burkar från Häagen-dazs, på affärerna kostar en sådan burk ca 17 kronor vilket jag tycket är oerhört dyrt för 1dl glass, gissa vad den kostade här?? 60 kronor!!! Behöver jag säga att mina barn blev utan. 120 kronor för 2dl glass är på tok för dyrt. Magnus säger att jag har hakat upp mig på priset men hallå!!! är det konstigt, det är ju helt absurt. Det roliga är att de har ett helt ok pris på öl så Magnus är mycket nöjd!!

Nästa gång vi åker dit ska jag smuggla med mig vatten!! (Givetvis är det förbjudet att ta med sig egen mat och dryck!!)

När vi stannade på vägen hem för att köpa mat fick killarna välja glass i butiken. Som den pedagog jag är såg jag till att vi köpte glass för en summa som motsvarade 1 burk på klubben d.v.s. ca 60 kronor. Det blev 3 liter!! Efter maten fick killarna varsin rejäl portion och trots att även Magnus och jag åt glass har vi massor över. Jag tror att killarna förstog varför de inte fick någon glass på eftermiddagen!!

Nu är det dags att leta upp sängen, så bilderna på gardinerna och bilderna från midsommarafton får vänta någon dag. God natt!!

Dammsugare

När jag kom ner hade Magnus givetvis redan köpt en dammsugare eftersom han hade bott i huset i ca två veckor då. Vi hade pratat om hurdan han skulle köpa och det enda önskemålet jag hade var att den inte skulle låta för mycket. Magnus hade lyssnat på mig och valt en som det stod Super silence på. So far so good!! Det var bara det att när jag skulle dammsuga för första gången insåg jag att den lät ungefär lika mycket som ett jetplan!!! Det finns ingen chans att jag skulle kunna dammsuga huset med den utan öronskydd, jag skojar inte den skulle kunna orsaka rejäla hörselskador. När jag påpekade det för min käre man sa han ” Vilken tur att jag köpte en super silence, du kan tänka dig hur en vanlig låter när den “tysta” låter så här mycket”!!! Ha ha ha han är för skön!!!

Hur som helst accepterade jag det hela och beslöt mig för att köpa hörselskydd och att dammsuga när inte killarna var i närheten. Då kom problem nummer två, det går bara att dammsuga ca 10 minuter med den sedan lägger den av, överhettad!! Efter det får man vänta till dagen därpå, då går den att använda igen. Hm det skulle ta mig över en vecka att komma runt huset i den takten!! Jag beslöt mig därför att klaga på dammsugaren och stuvade in den och killarna och åkte till affären där Magnus hade köpt den. De accepterade mitt klagomål och sa att de skulle skicka in den på undersökning. Ja ok sa jag men jag kan inte vara utan dammsugare. Inga problem sa de och gav mig en lånedammsugare. Äntligen, nu skulle jag kunna dammsuga den mörka mattan under matbordet. (Inte min bästa idé att ha en mörk matta under ett matbord, ALLT syns men den är väldigt snygg när den är ren. Tanken var att jag skulle matcha med mörka överdrag på stolarna, problemet är bara att IKEA har slutat med de mörka dynorna så nu har vi VITA, japp ni läste rätt…. Vita dynor och mörk matta, livet är härligt!!) Iaf jag kommer hem glad i hågen och startar lånedammsugaren och det visar sig att den suger INGENTING!!! Då var det riktigt nära att jag började gråta, men jag bet ihop och bestämde mig för att ignorera mattan och istället bara dammsuga på klinkergolvet, där krävs knappt något sug alls. Gissa vad som hände mindre en tio minuter senare, den DÖR överhettad!!!! Då skrattade jag faktiskt, lämnade den mitt på golvet och gick till ett annat rum.

Jag visste att jag hade sett en Electroluxdammsugare på någon affär och nu sa jag till Magnus att jag sk…ter i vad den kostar jag ska ha en Electrolux och jag struntar fullständigt i om företaget vill betala en andra dammsugare, jag kan inte vänta till jag får tillbaka den första (dessutom är det inte alls säkert att den fungerar när jag får tillbaka den).

Vi var tvungna att ta kort idag innan vi åkte till stranden (till visaansökan och till beachklubben) så på väg till stranden stanade vi på IBN Battuta Mall. Jag passade på att gå in på den stora mataffären där och minsann de hade en Electrolux, gissa vad den kostade??? Ca 350:- ha ha ha iof var det en sunkmodell men jag bad att få prova den i affären och den sög utav bara h-vete!!! Jag har en Electrolux hemma som kostade mångdubbelt mer men det är också den bästa dammsugare som jag någonsin har använt. Jag valde den för att det var den tystaste som fanns just då och den har teleskoprör (vilket jag trodde var standard på alla dammsugare) dammvippehållare (har jag aldrig använt) och diverse andra prylar. Den jag köpte idag har ett fast rör som inte går att justera på något sätt, munstycket är också helt fast och jag får mecka lite för att det ska sitta bra, men den suger och det är det viktigaste.

Efter vi hade ätit kvällsmat var jag tvungen att prova dammsugaren och den var så oerhört bra att jag dammsög hela huset av bara farten!! Den låter en del när man har den på högsta styrkan men det har jag bara på mattorna (min mörka är nu ren och fin) överallt annars räcker det med halv styrka och då suger den ändå 3-4 gånger så bra som de andra två. Ha ha vem kunde tro att jag skulle säga att LYCKA är en bra dammsugare!!

My precious!!!

Vad har jag gjort de senaste dagarna??

Kort sagt har jag försökt att fixa gardiner och en fungerande dammsugare.

Jag börjar från början. Vi hade fått ett tips om att det fanns ett ställe i Satwa där de hade bra priser på gardintyger och där vi skulle kunna få tips om en bra sömmerska. En kväll åkte vi dit men insåg ganska snart att det inte fanns något vi gillade och att det dessutom skulle kosta en hel del. Eftersom vi visste att det fanns en gardin på IKEA som båda gillar valde vi att åka till IKEA och köpa färdigsydda istället. Väl på IKEA stog vi en bra stund och funderade på vilka färger vi skulle ta (gardinen fanns i brunt, grått och vitt). Vi kom fram till att den grå skulle passa bra i sovrummen och den vita i övriga rum. GIVETVIS hittade vi inte den vita och när jag frågade en personal efter den skrattade hon och sa att den hade varit slut de senaste 6 månaderna och hon hade ingen aning om när den kunde tänkas komma hem igen. (Tina jag tror att det är den du har i sovrummet.) Efter ett par minuters överläggning beslutade vi oss för att ta den grå gardinen i alla rum!!! Smidigt och bra…. Nästa problem var gardinstänger, de enda som var långa nog var väldigt tunna men eftersom de var de enda som fanns köpte vi några ändå och for hem.

Morgonen därpå kände jag mig inte riktigt nöjd så istället för att ringa efter någon som skulle sätta upp gardinstängerna beslöt jag mig för att hitta några andra. Jag stuvade in killarna i bilen och åkte till ett ställe som heter Dragon Mart. Jag hade läst att det skulle gå att hitta det mesta där till ett bra pris men med kvalité därefter, men allvarligt är inte alla gardinstänger Maid in China?? (Ja kanske inte Hasta då!!)

Dragon Mart var en häftig upplevelse, ett myller av småbutiker (enligt hemsidan 3950 stycken) utspridda på en 1.2 km lång byggnad som ska påminna om en drakkropp. Mycket skräp fanns det men även en del bra saker.

Fontänen utanför entrén

Entrén

Lekplats inne på Dragon Mart

Jag hittade gardinstänger till ett hyfsat pris som var bra mycket bättre än dem på IKEA. Tyvärr hade jag inte måtten med mig så jag kunde inte köpa några där och då. Istället fortsatte killarna och jag till en affär som jag hade sett bredvid IKEA där de har utemöbler och liknande. Tyvärr hittade jag inget bra där, det är inte lätt att hitta vettiga utemöbler till ett bra pris. Iaf vi hoppade in i bilen och åkte vidare till Times Square där det bland annat finns den här affären.

ToysrUs


Tyvärr var den lite av en besvikelse, det var en ganska liten butik med magert utbud. Vi hittade också:

Intersport


Den var bättre, där köpte jag jättebra simglasögon till Emil för 30 kronor.

Tillbaka till gardinerna!! På onsdagen kom det en gäng killar som skulle sätta upp gardinstängerna och “Maskroslampan”. Jag har länge suktat efter en Maskros från IKEA men har inte haft tillräckligt högt i tak. Nu när jag har tillräckligt högt sa servicekillarna att det var FÖR högt, de kunde inte sätta den där jag ville. Nu hamnade den istället ovanför matbordet och det blev riktigt bra. Tre man skulle sätta upp 11 gardinstänger, det tog ca 7 timmar!!! Pappa hade gjort det på mindre än 2 timmar, ensam!! Men eftersom han inte är här får jag nöja mig med det som finns.

De bad att få låna dammsugaren eftersom det dammar så förskräckligt, den fungerade till två fönster, sedan dog den av värmeslag!! Jag återkommer till dammsugaren lite senare!!

När jag skulle provhänga gardinerna på kvällen insåg jag att det inte skulle bli bra att hänga dem direkt på stången, men eftersom de redan var färdigsydda fanns det plats för att sätta fast krokar. Glad i hågen tog jag med mig en gardin till Dragon Mart för att köpa superbra krokar som passade till gardinstängerna. Givetvis passade de inte till IKEA gardinerna!!! De gav mig några sämre krokar att prova med och vi kom överens om att utifall det inte skulle bli bra skulle jag lämna in gardinerna till dem så skulle de sätta i ringar i dem. Givetvis fungerade det inte och på torsdagen tog killarna och jag “minibilen” och åkte till Dragon Mart för fjärde gången (Ca 30 minuters enkel resa). GPS:en sitter i Pajeron men eftersom det var fjärde gången jag skulle dit tyckte jag inte att det var något problem, eller??? Jo då givetvis missade jag rätt avfart, jag svängde av nästa och chansade på att åke mot Mirdif City Center och vips var jag på taket på ett köpcentrum!! Förvisso mycket trevligt men jag visste att killarna inte var sugna på shopping så jag tog ett varv på taket och sedan var det bara att svänga ner på motorvägen igen. Jag lämnade in gardinerna och lagom när vi kom ut till bilen igen ringde Magnus och berättade att han var utelåst!!! Ja det är bäst att ta med sig nycklar, jag är inte den som sitter hemma och väntar på att min man ska komma hem!! Vi bestämde att vi skulle mötas på AR Towncenter (han kunde inte vänta hemma en halvtimma för då hade han smält i värmen) där vi åt lunch innan vi for hem till poolen!!

Gardinerna skulle vara färdiga vid femsnåret och eftersom Magnus ändå var hemma åkte jag redan vid tre och åkte till Mirdif City Center för att leta efter skor. Det är det köpcentrum som jag gillar bäst hitintills. Inte så jättestort (Ca 1,5 Marieberg är min gissning), bra priser och affärer med grejer i min smak. Efter några timmar gjorde jag mitt femte och förhoppningsvis sista besök (på ett tag) till Dragon Mart där jag hämtade upp gardinerna. Nu ska de bara strykas och sättas upp!!

Jag måste återkomma senare med berättelsen om dammsugaren och midsommarafton för nu ska vi åka och köpa träningskort!! (Ja eller så är det kort till en beachclub med träningsmöjligheter ;-).) Ha det bra alla!!

Bilkörning

Lite uppdateringar bara om hur jag tycker att är att köra bil i Dubai.

Efter två dagar ignorerade jag hastighetsskyltarna i Arabian Ranches. Jag insåg att det (precis som Magnus sa från början) går bättre att köra över farthindren i hög hastighet än i låg (iaf med Pajeron). Efter 1 vecka körde jag obehindrat om på höger sida och kollade inte längre på hastighetsmätaren när jag kör i AR. Nu kryssar jag obekymrat mellan filerna, måste jag ta mig över fem filer för att kunna köra av till vänster så ser jag inte det som något problem. Jag kör över heldragna linjer utan eftertänksamhet och jag gör rullstopp vid stoppskyltarna. (Jag vet Frida det låter inte som jag, meeeen som jag alltid har sagt man ska anpassa sig till det landet man kommer till och respektera deras seder och bruk ;-)!!)

Efter att ha sett en rejält intryckt taxi inser jag att om man har en taxi efter sig i AR kan man få välja mellan att förstöra underredet på bilen (den lilla) eller att bli påkörd bakifrån av en taxi vid farthindren!!

Den lilla bilen ja, om det inte framgick av bilderna så är bilen RÖD, det var iaf vad vi beställde. Det är kanske Dubairöd vad vet jag?? Med den bilen måste man krypköra över farthindren vilket innebär att restiden från infarten till AR fram till vårt bostadsområde fördubblas… Motorn är dessutom kass. Det är ett stort problem när man kör på motorvägen och ska byta fil. Första gången jag körde den blinkade jag glatt, bytte fil och tryckte ner gasen. Gissa vad som hände?? Just det ingenting!!!! Det var lite otäckt men nu vet jag det så det är bara att ligga kvar i putt-putt filerna och se glad ut. Tur att jag inte har bråttom när jag ska någonstans. Det värsta med den bilen är dock att det inte finns några nackkuddar bak, det känns inte bra. Som tur var är det ett högt ryggstöd bak så ungarna sitter inte helt oskyddade och på onsdag kommer våra grejer, då får de sina bilstolar och Viktor får helt enkelt lov att ha ryggstödet kvar på stolen så har han det skyddet iaf. Jag kunde inte föreställa mig att det gick att få en ny bil 2010 utan nacksöd på alla platserna!! Jag hoppas verkligen att det är ordentliga nackstöd på Pajeron som ska komma i veckan annars blir jag grymt besviken.

Magnus fick ett mail i veckan om att våra grejer skulle komma idag (söndag) yipee!!! Tyvärr fick han ett till lite senare där det stog att eftersom han inte har uppehållstillstånd får de inte ta in grejerna genom tullen utan att Magnus är med och då sköt de fram det hela till på onsdag….. Livet i Dubai är enklare om man har uppehållstillstånd så jag hoppas att Magnus får sitt snart så att killarna och jag kan ansöka om våra.

Det ska bli jättespännande att öppna lådorna för jag kommer inte riktigt ihåg vad jag packade ner :-)!!

Trevlig midsommar!!

Jag hoppas att ni alla har haft en trevlig midsommar! Vi tillbringade den största delen av dagen hemma. Vi började med att titta på den ofrivillige golfaren, killarna har inte sett några sällskapsresanfilmer tidigare så det var riktigt kul. På eftermiddagen blev det en vända till poolen och 16.00 var vi på plats vid Svenska kyrkan där vi bjöds på midsommarmat och tårta.

Det blev bara ett kort inlägg för jag är supertrött. Nu vet ni iaf att allt är bra med oss och förhoppningsvis kommer jag tillbaka med ett längre inlägg i morgon.

Nissan Sunny

Idag dök den första leasingbilen, en fabriksny Nissan Sunny!! Snubben som körde hit bilen (ja inte behöver vi åka och hämta den någonstans, givetvis levereras den till dörren!!) var riktigt dålig på att parkera, han var tvungen att ställa bilen precis intill den gamla trots att det fanns gott om plats på andra sidan.
Vad tror ni hände när han öppnade förarsidan för att hämta papprena?? Givetvis smäller han upp förardörren i sidan på den gamla bilen!!! När han sen ska sätta på lite klistermärken kastar han skräpet som blir över direkt på backen…. Usch vilken nonchalant gubbe :-x.

När han hade fixat färdigt med allt höll han fram ett papper som jag skulle skriva på. Det var ett helt vanligt hyrespapper där man kryssar i eventuella skador på bilarna. På den gamla bilen ritade han en hel del och när han ville att jag skulle skriva på frågade jag vad det var för papper.

“New car, same same no problem.” Ok nu blev jag mycket klokare :-?!!

Den har inte gått alltför långt!

Efter frukosten idag frågade Viktor när det är dags att börja skolan. Stackars kille, de börjar inte förrän dem 2:a september…. Någon som har lust att komma och hälsa på oss nu?? Det blir iaf bättre om ett par veckor, då kommer familjen E ner. På fredag ska vi på midsommarfirande på svenska kyrkan, förhoppningsvis kan killarna hitta några kompisar där. Annars är det så att många svenskar väljer att åka hem till Sverige så här års för att njuta av den svenska sommaren och fly från extremvärmen här.

För min del skulle jag inte ha något emot att hitta en shoppingvän. Vi är i extremt behov av gardiner till hela huset och jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Det vore roligt att ha med ett smakråd när jag ska köpa så mycket. Någon?? (Nej, jag betalar inga flygbiljetter men gratis boende kan jag bistå med :-).)

Jag har ju iof min stalker han kanske vill handla gardiner med mig. Jag har inte svarat de senaste gångerna som han har ringt 23:50 igår kväll (natt för mig) 7:45 i morse och 8:38 :-x.