Grattis Henry och Mikaela!!

Borde det ha stått för ett par dagar sedan eftersom Henry fyllde den 22:s och Mickan den 23:e, men men som vanligt gäller bättre sent än aldrig :-)!! Så grattis, grattis till er båda.

Den här veckan gick det bättre för Emil i skolan. Han var grymt nervös i söndags morse men dagen gick bra som tur var. Efter det blev det bara bättre och bättre, hans fröken berättade att han kommunicerade allt mer med henne ju längre in i veckan vi kom. När jag pratade med honom sa han att det kändes bra. Puuuh!! Ja de har fortfarande några tuffa månader framför sig men det allra värsta är iaf gjort.

Det är riktigt tuffa dagar för killarna, långa dagar i skolan och sedan läxor. I onsdags var det dessutom dags för Svenska skolan att starta. Jag hade tagit med varsin smörgås till killarna som de fick äta innan vi åkte till DIA där Svenska skolan lånar (hyr??) lokaler. De hade lektion mellan 16.30 och 18.30 och eftersom jag tog en mindre bra väg hem så var klockan över sju innan vi kom hem. De fick kasta i sig lite mat innan vi läste läxor och sedan var det bums i säng. Som tur är går det korta dagar på torsdagar, annars vette sjutton om de kommer att orka. Vi får väl se. Jag vill att de ska gå på Svenska skolan eftersom jag vet hur viktigt det är att barnen utvecklar sitt hemspråk. Dessutom är det roligt för dem att träffa andra svenska barn och avslappnande att få gå på lektioner där de förstår vad läraren säger.

Men jag kommer inte att låta dem gå där om jag inte är nöjd med undervisningen, då har jag hellre egna lektioner med dem hemma. Men jag tänker ge det en chans så får vi se. De verkade iaf nöjda med första dagen och det känns bra.

Emil hade nedräkning hela veckan eftersom han längtade till torsdagen. I torsdags skulle han sova över hos Oscar, vilken lycka!! Viktor ville passa på att sova över hos Axel samma kväll och jag hade lite smått börjat drömma om att gå ut och äta med Magnus och sedan gå på bio. Tyvärr fungerade det inte eftersom Axels föräldrar skulle på surströmmingsskiva i Abu Dhabi den kvällen. Egentligen visste jag att de skulle bort eftersom vi var bjudna på samma fest…. ….jag har verkligen dåligt minne. Vi löste det hela med att Axel sov här istället och det blev bra det med. Viktor var väldigt nöjd, Magnus somnade i soffan vid nio-snåret och jag tömde maidsrummet och skurade det rejält… innan jag däckade i soffan framför ett avsnitt av Morden i Midsomer. Jag tror inte att det hade varit någon bra bio-kväll hur som helst eftersom vi var skapligt trötta båda två.

I tisdags började Magnus sent och då passade vi på att åka till Abu Dhabi och lämna in lite papper. När vi ändå var där skulle vi passa på att gå in på en polisstation och hämta ett papper som visar att de godkänner att Magnus skaffar en alkohollicens i Dubai. Krångligt?? Jo, det kan man tycka men iom att företaget huvudkontor ligger i Abu Dhabi så är Magnus visa utfärdat där och därmed måste de godkänna att han får inneha alkohol. Vi började med att åka till kontoret eftersom det var anledningen till resan. På kontoret sitter det ett par killar som är där och arbetar tillfälligt. Den ena var från Västerås och den andra från hemstaden, ha ha ha det var lite kul. Varken Magnus eller jag kände igen honom (han var ett par år äldre än oss, ja äldre än Magnus kanske jag ska säga) men det var roligt att växla ett par ord med honom.

Trafiken i Abu Dhabi är mycket jobbigare än den i Dubai då det är smalare och färre vägar. Det är alltid kö i till och från kontoret och då ligger ändå kontoret en bit innan den värsta smeten. Hursomhelst efter att vi är klara på kontoret vänder vi tillbaka mot Dubai för att leta efter polisstationen som Magnus tror att vi ska till. Vi hittar den till slut och konstaterar att det endast återstår ett skal av den, resten är rivet. Jaha, vad gör vi nu?? Jag kommer på den briljanta idén att skriva in “police” på GPS:en och se på sjutton jag får tre träffar. Vi chansar lite och åker till en som heter Huvudkontor eller nåt liknande. (Den ligger halvvägs tillbaka till kontoret ;-)!!) Det är knökfullt med bilar så vi dubbelparkerar och jag sätter mig vid ratten så att jag har möjlighet att flytta på bilen om det krävs. Magnus kommer tillbaka efter fem minuter, det var också fel polisstation….. Som tur var hade vakterna varit väldigt trevliga och slagit sina kloka huvuden ihop och kommer med ett förslag på vilken polisstation vi ska åka till. Jag kör vidare och det roliga är att den här polisstationen ligger nästan ända framme vid kontoret. (En gång åkte vi till kontoret två gånger.) Liiite segt att köra i samma köer en andra vända. Det visar sig givetvis att även det här var fel station…. Ha ha ha den här gången hade iaf Magnus fått gått in på stationen och mannen i luckan tog hjälp av en kille som satt i kön…. enligt honom skulle vi åka till en polisstation i utkanten av stan. Som tur var så var det i utkanten av stan mot Dubaihållet för annars hade vi varit tvungna att ge upp letandet för att vara säkra på att hinna hem i tid för mig att hämta ungarna och för Magnus att åka till jobbet.

Den fjärde stationen var den rätta och inte nog med det, Magnus hade med sig alla papper som behövdes så vi åkte hem med vårt tillstånd :-)!!! Lägg dock märke till att det inte var sprittillståndet vi fick utan bara ett tillstånd att söka ett sprittillstånd. Vi försökte att fixa ett tillstånd för en av Magnus jobbarkompisar också men tyvärr hade vi fått med ett papper för lite för att det skulle fungera. Vi fick iaf veta att det går att lämna in åt andra så nu kan en av de andra samla ihop de övrigas papper och åka dit och fixa tillstånd åt resten. Det är tur att vi är några stycken så att vi kan hjälpa varandra. Oj vilken tid det skulle ta om alla skulle fixa sitt eget hela tiden. Nej tack o lov hjälps vi åt. Vårt bidrag den här gången var att lista ut vart man ska åka och vilka papper som krävs.

I helgen har hunnit med att köpa grill, att skaffa en grill är riktigt lätt. Att skaffa gasolflaska verkade desto svårare. Tydligen skulle man köpa en tom flaska i affären, sedan skulle den lämnas in i Satwa för att tre dagar senare hämtas (fylld) i Sharjah (ett annat emirat…). Som tur är så är jag ganska bra på att googla så jag lyckades läsa mig till att det skulle gå att köpa flaskor direkt från gasbilen (det är många som använder gasspis i köket och till dem har de stora gasolflaskor som levereras direkt till dörren). Magnus fick faktiskt samma information från grillförsäljaren och det tycker jag var riktigt schysst av honom eftersom det innebar att han tappade försäljning. Tydligen är det inte riktigt samma sorts gas i flaskorna som man köper från lastbilen utan gasolen från affären är “renare”! Meeen vi bestämde oss för att fulgasen skulle duga åt oss. Nu återstod bara att hitta ett telefonnummer…. Då har vi sådan otrolig tur att när Magnus är på väg hem med grillen så möter han gasbilen här på Ranchen och på lastbilen stod företagsnamnet. Som tur var bestämmer sig Magnus för att montera grillen innan han ringer till företaget (vi googlade på företagsnamnet och fick upp ett telefonnummer). När den är färdigmonterad ringer han till gasföretaget och 20 minuter senare lämnar de vår gata. Heeeelt otroligt, i Dubai där allting tar fyra gånger så lång tid som vi är vana vid lyckas de komma hit montera en ny koppling som passar med deras tub och åka igen, allt på 20 minuter. Fantastiskt!!

Givetvis blev det grillning på fredagen. Therese kom hit med Oscar, Alice och Emil och Björn & Maria kom hit i sällskap med Björns syster Lina. (Fredrik är i Sverige.) Det blev en vända till poolen innan vi gick hem och fixade maten, grillad marinerad kycklingfilé, jordnötssås, tzatziki, ris, duchesspotatis och en grekisk sallad med en himmelsk god fetaost i. ÅÅh vad gott det var!!

I dag har vi varit till JBR och levererat Björns bil. När vi ändå var där passade vi på att äta på Bobs, en restaurang som Maria har rekommenderat. Det var riktigt god mat och en häftig miljö. Jag ska försöka visa lite bilder därifrån i morgon för nu hinner jag inte då det är dags för mig att sova. Jag ska bara berätta att det blev en vända till Sheraton efter lunchen och på kvällen blev det en sväng till golfbanan. Ett bra avslut på en bra helg.

Nu väntar sängen. Godnatt!!

Vad gör jag egentligen hela dagarna????

Det är det säkert flera av er som undrar…. Ja det undrar jag med, dagarna bara flyger i väg :-)!! Iof har killarna bara gått i skolan i sex dagar hittills så jag har ju inte haft alltför många dagar ensam.

I tisdags var det dags för den första av den här veckans tre skoldagar. Det var också den första långa skoldagen. Jag lämnar dem 8.30 på morgonen och långa dagar ska de hämtas 15.30. Visst låter det som om jag har oceaner av tid!! Jag tycker också att det låter som det men det känns verkligen inte som det. Torsdagar går de kort dag och ska hämtas 13.30.

I tisdags hade jag bestämt mig för att jag skulle träna. För att inte riskera att fastna bland alla trevliga mammor på skolan lämnade jag bara killarna och rullade i väg. Maria mötte upp mig på Sheraton och vi körde ett ordentligt pass. Givetvis klantade jag mig lite och lyckades använda STOPP-knappen på löparbandet medan jag joggade….. Som tur var ramlade jag iaf inte av bandet ;-), det har hänt förr!!

Efter träningspasset gick vi ut till poolen en vända och där träffade vi på Marlene och Alma. Vi chillade en stund med dem och när de bestämde sig för att åka hem tog Maria och jag en promenad utmed stranden. Det var UNDERBART, åh vad skönt. Det har jag längtat efter sedan jag kom ner hit. Värmen var helt OK och vi njöt verkligen, ja iaf i början sedan blev sanden mjuk och det blev tungt att gå. Då plockade vi snäckor istället :-)!!

Efter en välbehövlig dusch knatade vi iväg till en restaurang där vi åt varsin Cesarsallad. Sååå god :-)!!

Det fanns en del människor på restaurangen men jag valde att ta en bild där bara fina Maria syns.

Efter lunchen for vi till Mall of the Emirates där Maria letade skor och jag köpte en klocka. Helt plötsligt var klockan mycket och det var dags att skjutsa hem Maria och hämta kidsen. Någon gång vid den tiden kom det en förfrågan om jag ville följa med på Ladies Night på Mövenpick. (De har de varje tisdag, då får alla tjejer de två första drinkarna gratis :-).) Jag lovade att tänka på saken….

Tisdagen var ju den dagen som Emil hade haft det som tuffast. Det tog en bra stund innan vi kom hem från skolan och sedan var det bara att leta fram lite mat och efter det satte vi oss och jobbade med hans översättningar och läxor. Vi var färdiga vid sex-snåret och jag insåg att om jag satte en himla fart så skulle jag hinna till Marlene till klockan sju och följa med tjejerna en vända ut. Sagt och gjort, jag åkte till Marlene och följde med dem vidare till Mövenpick. Vi blev ett helt gäng ;-)!! Jag höll mig givetvis nykter eftersom jag skulle skjutsa killarna till skolan på morgonen därpå.

Här hade inte alla hunnit komma ännu.

På onsdagen träffade jag på de “svenska mammorna” på skolan. Några av dem skulle till IKEA och eftersom de är så trevliga att umgås med hängde jag på. Det slutade med att vi gick på IKEA och åt lunch på en trevlig restaurang i Festival City. En titt på klockan visade att det snart var dags att åka till skolan, vi sprang in i ett par inredningsbutiker på väg till bilarna och sedan var det dags att åka. Hem, fixa mat och göra lite läxor. Resten av kvällen stod jag vid strykbrädan och sedan var det dags att sova.

På torsdagen var jag tvungen att åka till Zacks för att köpa lite mer skolkläder. På väg hem från Zacks sprang jag in och handlade kvällsmat på Spinneys. Väl hemma hade jag en, 1!! timma på mig innan jag var tvungen att åka och hämta grabbarna. Eftersom det dagen innan hade blivit bestämt att vi skulle ha besökare med oss hem från skolan blev jag tvungen att snabbdammsuga samtidigt som jag snabbtvättade tre av fem badrum. Puuuh!!! Jag han inte ens äta lunch utan det fick bli en macka på stående fot….

Ja det var min vecka, som ni ser är det fult upp ;-)!!

Besökarna som vi tog med oss hem på torsdagen var en nyinflyttad svensk familj. Det var mamman och barnen som kom med oss hem, en kille på 6 år och en tjej på 4 år. Hon hade köpt med sig munkar från Dunkin Donuts och vi hade en trevlig eftermiddag med fika och bad. Efter badet lekte killarna medan vi fixade tacos. Hon var en sån här underbar människa som det känns som att man har känt hur länge som helst. Lagom när vi hade röjt undan efter maten kom Magnus hem och hennes karl kom för att hämta upp dem. De slutade med att vi blev sittande, pratande i ett par timmar fram till att fyraåringen deklarerade att NU var hon trött och ville åka hem och sova. Killarna fick spela TV-spel efter badet så dem så vi inte till förrän det var dags för dem att åka. Åh vad roligt det är att träffa nya trevliga människor. Oj vilken tur vi har haft sedan vi kom hit. Vi har träffat så otroligt många trevliga familjer :-)!!

Sedan var det dags för fredag och en ledig dag för Magnus och killarna. Tyvärr hade vi blivit dubbelbokade men jag löste det genom att ta ett besök på fm och det andra på em/kvällen. På förmiddagen åkte killarna och jag till en familj här på Ranchen. Pappan som är tysk var i Kenya på jobb. Mamman är lika gammal som mig och hon har växt upp i Västerås. Det är dock 13 år sedan hon lämnade Sverige. Barnen bestod av en kille på 10 år som både förstod och pratade svenska samt en dotter på åtta år som förstod svenska men hon kunde inte prata svenska. Killarna hittade varandra direkt och lekte med LEGO ett par timmar. Tjejen tyckte att de var jättetråkiga och hon hade sagt till sin mamma att hon inte tyckte att vi behövde komma tillbaka någon mer gång :-)!! Ha ha ha… Mamman var jättetrevlig och vi pratade och pratade. Det var oerhört intressant att höra om hennes erfarenheter. De har bott på Irland, i Danmark och i Tyskland. Vi pratade mycket om olika skolsystem och hennes berättelser om den tyska skolan var ganska skrämmande. (Senare på dagen pratade jag med Joanna som är uppväxt i Grekland och hon tyckte att min berättelse om den tyska skolan påminde mycket om vad hon har upplevt under sin skoltid i Grekland. Hon menade att det förmodligen ser ut på ett liknande sätt i de flesta europeiska länder och att det inte är det tyska skolsystemet som är avvikande på något sätt utan det svenska. Förmodligen har hon rätt. Oj vad jag lär mig mycket här nere som jag kommer att ha nytta av när jag ska börja arbeta igen :-)!!)

Innan vi skulle åka hem gick vi ut till poolen och badade en timma. Vid poolen träffade vi på ett tyskt par som umgås mycket med den här familjen. Vi fick växla över till att prata engelska istället och givetvis klantade jag till det. Jag berättade att Viktor ville rekommendera hennes son att titta på den svenska kocken (mupparna), min direktöversättning var inte så lyckad…… Ha ha ha jag tror att jag sa chef fyra gånger på raken efter den tabben. Chef, I mean chef you know. The K word is the swedish word for chef…. He he he vi får väl se om vi ska träffas någon mer gång. De skrattade iaf :-)..

Vi åkte hem och kastade i oss en snabb lunch och sedan åkte vi över till familjen Forsberg där det bjöds på bad, barhäng och grillning.

Alice och Oscar hade förberett paket till alla barn. Sötnosar.

Paketutdelning.

De stora killarna flög flygplan och helikopter

medan Grabbarna grus hade huggit varsin laptop.

Lite senare satte tjejerna på en film och jag tycker att det ser ut som att Viktor tycker att det var en bra film.

I dag har vi startat dagen lite lugnt. Killarna varvar skolarbete med datorspelande. Vi håller på och förbereder Emil inför nästa vecka. Han får jobba lite hemma på svenska, sedan översätter jag och så skickar vi med allt till skolan.

Som ni ser är det full fart i arablandet :-)!! Livet är härligt!!

GOTCHA-ticket!!

På killarnas skola uppmuntrar de barnen att göra bra och trevliga saker. De pratar mycket om hur man ska bete sig, uppföra sig och hur man ska vara mot andra.

Om någon lärare “kommer på” ett barn när han/hon gör någonting utöver det vanliga, hjälper någon, fixar något eller något liknande får barnet en GOTCHA-ticket i belöning. Halva biljetten tar man med hem och visar sina föräldrar att man har gjort någonting bra. Den andra halvan lägger man i en låda på rektorns kontor. Varje torsdag har de assambly (Stormöte) i aulan för pre-K-klasserna upp t.o.m. åk 5. Så småningom kommer de att vara olika klasser som uppträder och så men nu i början är det rektorn som håller i det. Iaf vid varje assambly drar de tre namn ur lådan och en gång i månaden samlar rektorn ihop de eleverna som har blivit lottade och bjuder på pizzaparty!!! Mina killar blev givetvis eld och lågor och ville genast förtjäna varsin GOTCHA-ticket. (Alice i Emils klass fick en redan första eller andra dagen, bra jobbat Alice :-)!!). Jag försökte förklara att de skulle vara glada om de lyckades få varsin den första terminen….. Sista dagen första veckan sa Viktor att han borde ha fått en GOTCHA den dagen. Han och en kille till hade hjälpt gymnastikläraren med undanplockning och den andra killen hade sagt till Viktor att nu skulle de nog få varsin ticket. Gullunge, jag försökte förklara att han inte skulle få någon varje gång han gjorde något bra. Gissa vad som hände första dagen den här veckan??? Jo gymnastikläraren sökte upp Viktor och den andra killen och gav dem varsin GOTCHA samtidigt som han bad om ursäkt för att han hade missat det veckan innan. Tror ni att han var lycklig??

Bra jobbat Viktor!!

Han drog sig dock för att visa oss biljetten då han tyckte att det kändes dumt att han var så glad när Emil hade det så jobbigt…. Det är äkta kärlek. (Jag återkommer till Emil alldeles strax.)

På skolan har de en Learner Profile som består av tio grundpelare som visar hur de vill att barnen ska vara. De ska vara Reflective, Inquirer, Principled, Caring, Communicator, Knowledgeable, Risk Taker, Thinker, Balanced och Open Minded. I de yngre årskurserna arbetar de mycket med de här “målen”. Jag hittar inget bra ord för det men de är ju på ett sätt mål. Det är saker som de vill att eleverna ska uppnå.

Emil har fått en lista med “orden” tillsammans med förklaringar på vad de betyder. Varje ord är förklarat med 3-4 meningar. Under veckan har de arbetat med Risk Taker, Caring och Reflective. T.ex har de skrivit meningar om situationer när de har varit en Risk Taker, sedan har de målat en teckning som komplement. Emil tyckte att veckans första dag var oerhört jobbig då han inte förstod någonting. Han förstod inte vad fröken sa, han visste inte vad han skulle göra, han kunde inte skriva och han upplevde det som att ALLA andra förstod allting och jobbade på bra. Som tur var har han en förstående fröken så hon höll kvar oss efter första dagen, hon berättade om hur han hade mått och så pratade vi lite om vad vi kan göra för att underlätta för honom. Bland annat bad hon oss att översätta “orden” så att han iaf hade en aning om vad hon pratade om.

Givetvis nöjde vi oss inte med att översätta orden utan Magnus satte sig och översatte hela sidan med orden OCH förklaringarna. Sedan satt Emil och jag och jobbade med de orden som de skulle arbeta med de två sista dagarna. Han fick läsa förklaringarna på svenska och sedan fick han skriva meningar om orden precis som de hade gjort i skolan men med skillnaden att han skrev på svenska. Efter det översatte jag hans meningar till engelska. Till slut la vi allt material i en mapp tillsammans med ett brev till fröken där vi förklarade vad vi hade gjort. Jag släppte av killarna på skolan och uppmanade Emil att ge fröken brevet. (På mornarna vill de att man lämnar barnen i receptionen medan man på eftermiddagen ska hämta dem i klassrummet. Mycket bra system tycker jag då det blir väldigt lugnt vid klassrummen på morgonen och de kan börja lektionerna direkt utan att alla föräldrar ska prata med fröken först. Eftersom det är många barn som inte är så bra på engelska och informationen från skolan har varit lite bristfällig så är det många om vill prata med fröknarna.)

När jag sedan hämtade honom på eftermiddagen frågade jag fröken om hur det hade gått och om hon hade läst brevet, vilket brev??? Ha ha gullungen hade gett henne hela mappen och givetvis hade hon inte ens hunnit öppna den… Ja ja, det gjorde inget. Jag tog tillbaka brevet och istället visade jag henne och förklarade vad vi hade gjort. Hon tyckte att det såg bra ut och sa att hon skulle använda det dagen därpå. (Hon frågade lite förvånat om han verkligen kunde läsa allt som stod, trots att jag har försökt förklara att han läser bra på svenska. Det är iof svårt att veta vad man menar med att ett barn är en god läsare, allt är ju relativt.) (Hans andra dag den här veckan hade också varit jobbig :-(.

Så kom då dag nummer tre, när jag kliver in i klassrummet för att hämta honom visar fröken mig två tummar upp :-)!!! Med ett stort leende sa hon att vårt material var ovärderligt. Han hade förstått vad hon pratade om, han hade läst meningarna på svenska och han hade kopierat “min” översättning (av hans text) när de skulle skriva i boken. Han hade alltså kunnat jobba precis som de andra. Jag var lite rädd att hon skulle tycka att det var “fusk” att han skrev av mina meningar men hon förstod precis hur jag hade tänkt och tyckte att det var en toppenidé. Det var ju faktiskt inte fusk då hon kunde se att han först hade skrivit dem själv på svenska. Eftersom det i stort sett är omöjligt för honom att skriva på engelska själv så var det här ett väldigt lyckat sätt.:-)!!!

Som läxa den här veckan hade han bland annat att han skulle läsa en dikt. Vi jobbade ganska länge med den. Varannan gång läste han på engelska och jag översatte och varannan gång läste jag på engelska (så att han fick höra mitt uttal) och han fick översätta. Till slut skrev jag dessutom den svenska översättningen på sidan om.

Den här dagen (när jag fick dubbla tummar upp från fröken) hade de fått i uppgift att skriva varsin egen dikt. Tack vare att han hade sina översättningar och kunde jobba på lektionen hade han skaffat sig tillräckligt med självförtroende för att våga försöka när det var dags att skriva en egen dikt.

Emils första egenproducerade uppgift på engelska.


Han har skrivit -I like Atlantis so very mutch! Efter den kraftansträngningen hade hans fröken hjälpt honom, han fick säga vad det skulle stå och hon hade skrivit. Oj vad skönt!!!!!!

När hans fröken visade mig det här hoppade hon upp och sa -“Jag har glömt att ge honom hans GOTCHA”. Hon hämtade en biljett och sedan ringade hon in Thinker och Risk Taker och så förklarade hon för honom att han hade förtjänat biljetten eftersom han hade kämpat så hårt och verkligen försökt. Han var en tänkare och en risktagare :-)!!

Smart drag av hans fröken. Hon tryckte verkligen på rätt punkt och han hade verkligen förtjänat sin GOTCHA. Nu hade vi en kille som strålade när han gick ut ur klassrummet, det var stor skillnad mot hur han har sett ut de andra dagarna. Nu fick han sluta veckan på ett mycket positivt sätt och det tror jag har stor betydelse för hur han kommer att känna sig på söndag morgon när det är dags att gå till skolan igen. Jag tog inget kort när vi kom hem eftersom vi hade besökare med oss. (Jag ska berätta om besöket och om vad jag har gjort den här veckan vid ett senare tillfälle.) Istället tog jag ett par kort på kvällen.

Viktor har inte haft några problem med att klara sig i skolan. Han kom hem redan första veckan och sa att han förstod det mesta som sas men att han tyckte att det var svårt att prata på engelska. Ööööhhh ok säger du det så!!! Jag kände att om han upplevde det som att han förstod det mesta så var det positivt. Den här veckan kom han hem och sa att han hade gjort ett prov. Han skulle läsa en text och sedan skulle han svara på frågor. Enligt Viktor hade han rätt på fyra frågor av fem. Oj, vad bra sa jag men elak som jag är så hade jag liite svårt att tro på honom.

Sista dagen den här veckan frågade jag hans fröken om hur veckan hade varit. Då säger hon att det har gått väldigt bra och att hon upplever det som att han förstår mycket men att han inte kan prata så bra. Medan jag plockade upp min haka från golvet nämnde jag provet. Ja men visst säger hon, det stämmer han hade rätt på fyra av fem frågor. Vilken kille :-)!!! Han har iof kämpat när vi har jobbat med engelskan. De hade engelska lektioner i våras och förutom några veckors sommarlov så har jag jobbat med dem hemma. Lite grann varje dag. Han har spelat spel på datorn där man kommunicerar på engelska och jag de har tittat på TV med engelskt tal. Ibland när de har tittat på någon film har jag satt på engelsk textning istället för svensk. Men ändå, inte sjutton trodde jag att han kunde så mycket. Han har varit mycket mer motiverad än Emil och han har nog förstått bättre hur viktigt det är att kunna engelska.

Jag är mycket stolt över hur mina båda killar har klarat den här veckan :-)!!!

Nu ska vi göra oss färdiga för att möta den här dagen. Killarna och jag ska åka och hälsa på en familj där jag bara har träffat mamman tidigare. (Jag har pratat ca 10 minuter med henne!) Pappan är bortrest så Magnus lämnar vi hemma. Den här familjen består av en svenska mamma och en tysk pappa. De har en son på 10 och en dotter på 6-7-8?? Sonen förstår svenska ganska bra men pratar inte och dottern är hon inte säker på hur mycket hon förstår. Efter besöket ska vi hämta upp Magnus och bege oss ut till Palmen där familjen Forsberg bjuder på bad i pool och hav samt grillning. Magnus har åkt i väg för att köpa lite material till en speciell marinad (tack Eva-Lena) sedan ska han hem och marinera fläskfilén som jag köpte i går. MUMS!!!

Jag måste passa på att ställa en fråga. Det fanns fläskfilé från England för 185 kronor kilot och så fanns det från Kenya för 90 kronor kilot. Ni kan ju gissa vilken jag köpte?? He he he givetvis den afrikanska. Nu är min fråga om någon vet om det spelar någon roll, miljömässigt, kvalitetsmässigt och ur djurskyddssynpunkt. Har de grisfarmar i Kenya eller äter jag upp någon stackars bondes enda gris som någon girig viting har lurat av honom?? Ur transportsynpunkt måste det vara lika illa om jag köper från Kenya eller England, eller snarare bättre från Kenya?? Vad var frågan??? Jo, vad tror ni om detta?? Är det någon som är insatt i ämnet??

Oj vad klockan går snabbt i dag. Ha en trevlig helg!!!

Jag har inte

glömt bort er. Det är bara liite mycket igen. När killarna är i skolan hänger jag med nyfunna vänner och kvällarna går åt till läxläsning, tvätt, strykning och förberedning av lunchmat.

Tyvärr är det inte bara bloggen som har blivit lidande utan även städningen…. i morgon måste jag trolla med knäna eftersom jag ska få besök. Det vore lite pinsamt om mina gäster blev bitna av en av dammråttorna ;-)!! Förhoppningsvis har jag tid med lite bättre rapporteringar i helgen.

Godnatt!!

Grattis Malin!!!

En dag i efterskott tyvärr….. men bättre sent än aldrig :-)!! Vi hoppas att du hade en underbar födelsedag, hela familjen skickar kramar i massor. Emil sover fortfarande så vi kan inte ta ett födelsedagskort till dig. Jag sätter in en bild på Emil från den 12:e istället.

Emil är inte rädd för vatten.

I går var det som sagt arbetsdag för Magnus. Jag tog med mig killarna till Mall of the Emirates för att försöka hitta en frisör. Vi fick sällskap av Maria, det var mycket trevligt :-). Eftersom det inte blir så mycket shopping när grabbarna är med bestämde vi oss för att vi ska ta en ny vända i dag när killarna är i skolan.

Vi hittade en frisersalong med lediga tider. Killarna fick varsin frisör och det var lite kul för trots att jag sa samma sak till båda blev Emil väldigt kortklippt jämfört med Viktor. Jag tycker att det är jättesvårt att säga hur de ska klippa så jag sa iof bara något i stil med, klipp kort!! Båda frågade om de skulle använda maskin men det sa jag nej till, så kort vill jag inte ha det. Det var väldigt billigt att få dem klippta, 40 dirhams per barn d.v.s. drygt 80 kronor styck. Jag gissar dock att det är dyrt jämfört med om man tar dem till lite ruffigare kvarter 😉 men det betalar jag gärna för att få dem klippta. Efteråt ville jag ta kort på dem, Viktor gick med på det medan Emil knorrade. Efter ett par affärer gick Emil med på att jag fick ta kort i utbyte mot att vi gick och åt istället för att gå i fler affärer. (Då hade vi sprungit in lite snabbt i två!!! inredningsbutiker, stackars barn….)

Nej, nu är klockan 06.30 och det är dags att sätta fart. Jag måste fixa killarnas matlådor (det blir pannkaka i dag), packa skolväskor (tillsammans med dem) och packa träningskläder till mig. Givetvis ska Maria och jag ta en vända på gymmet innan shoppingen. Ha en trevlig tisdag!!

(Jag ska försöka återvända i kväll och svara på kommentarerna. Knorr eller Blå Band??? Ingen aning :-)!!)

Söndag 100912

Tack vare Eiden hade Magnus ledigt från jobbet i går. (Killarna har ledigt i dag också.) De flesta familjerna från företaget skulle åka till Wild Wadi men vi valde att avstå. Dels har vi redan varit där en gång, dels vill vi åka med några av våra besökare (och det är inte heeelt gratis så vi kan inte åka hur många gånger som helst) och dels var jag rädd att det skulle fara mycket folk eftersom det är helg här nere. (Viktor och jag har ju som ni vet liiite svårt med köer.)

Vi tog en slapparförmiddag hemma. Magnus och jag åkte till Spinneys och det var väldigt trevligt med sällskap i mataffären. Efter maten skulle Magnus åka till bilfirman och försöka få en rekvisition till bilverkstaden för att kunna få ett nytt reservdäck. Vi valde att följa med och som tur var tog det inte så lång tid. När vi var färdiga där åkte vill till Sheraton för att bada lite i havet.

Vi hade ett par underbara timmar, killarna hoppade i vågorna och jag plockade snäckor.

Här ser ni Palmen och Burj al Arab i bakgrunden.

Emil är inte rädd för att få saltvatten i ögonen, näsan eller munnen. Han rensade bihålorna rätt ordentligt.

Så här glad var jag över vår lyckade dag.

På vägen hem stannade vi till på Marina Mall där vi köpte glass på BaskinRobbins.

Väl hemma fick Viktor träna lite multiplikation med Magnus medan Emil läste högt ur Monsterakademin för mig. Sedan blev det matlagning, marinerad kycklingfilé, potatiskroketter och tzatziki, MUMS!!! Magnus och Emil åt så klart bearnasiesås istället. Nu har vi bara en påse kvar…. vilken tur att det snart kommer vänner som har med sig mera. Vår första leverans kommer via Ungern :-)!!

Jag tror att jag nämnde att jag har köpt handdukar så att våra gäster ska slippa släpa med det. Vi funderar på att hyra ut handdukarna. En handduk mot en tre-pack med B-sås. Varje gäst behöver tre handdukar, en liten, en till bad och en duschhandduk. Det blir tre tre-pack per person. Om det kommer en familj på fyra personer får vi alltså 12 st 3-pack!! ;-)!! Magnus funderade på om de inte kunde plocka ur påsarna ur kartongerna och på så sätt få plats med fler….

Nej, nu ska vi sätta lite fart. Jag hoppas på att få killarna klippta i dag. Ha en trevlig vecka. Det är snart fredag igen :-)!!

Inte en enda kommentar

på mitt förra inlägg. Så dåligt var det väl inte….. Hm jag undrar om det beror på att det har varit helg. Då är det ingen som har tid att skriva :-). Nu är det arbetsvecka igen, då vet jag några som har tid över ;-)!!

I lördags ville Emil åka till Oscar och leka. Jag släppte av honom på Palmen och fortsatte till Sheraton där jag körde ett kort men intensivt träningspass. När jag var färdig insåg jag att jag var själv i träningslokalen och då passade jag på att ta några kort. Korten är tagna med mobilen så kvalitén är väl inte den bästa men ni får iaf se hur det ser ut på mitt gym.

Självklart finns det handdukar och färsk frukt framställt.

De har precis bytt ut de flesta maskinerna. Alla löparband, cyklar och liknande har individuella skärmar där man kan se på TV, lyssna på radio, spela spel eller koppla in Ipoden.

Utsikten från löparbanden. Ni skymtar havet till i mitten. I vanliga fall ser man mer av havet men just nu står Iftartältet i vägen.

Utsikten åt andra hållet. Tyvärr är poolen lite för långt bort. Om den hade varit närmare hade killarna kunnat bada när jag tränar men nu går det inte.

Efter träningspasset blev det en snabbdusch hemma. Efter att ha lämnat av Magnus och Viktor på Palmen var det dags att åka på bloggträff. Sedan det blev klart att vi skulle flytta till UAE har jag följt ett antal bloggar skriva av svenskar boende i Dubai. En av bloggarna bjöd nu in till bloggträff då hon ville träffa sina “läsare”. Vi var elva tjejer som dök upp varav fyra var från företaget. Det var trevligt att träffa lite andra svenskar och höra om deras erfarenheter. Jag hittade en tjej som är exakt lika gammal som mig, hon bor också på Ranchen och har barn i samma ålder som mig. Vi har bestämt att vi ska träffas och se om barnen passar ihop. Det vore så skönt om killarna hittade lite vänner här på Ranchen.

En av tjejerna som dök upp hade faktiskt hittat dit med hjälp av min blogg :-)!!! Kul att kunna vara till nytta. Efter träffen blev vi fem tjejer som gick till foodcourten och åt en bit mat innan vi for hem. Det var väldigt trevligt!!

Innan jag flyttade ner läste jag i några bloggar om hur de har varit på väg till något av mallen men att de har fått åka hem igen eftersom de inte har hittat någon parkeringsplats. Eftersom det har varit sommar (alla åker härifrån på sommaren då de flesta tycker att det är alldeles för varmt här då) och Ramadan så har det funnits gott om parkeringsplatser oavsett vilken tid på dygnet vi har kommit till mallen. I lördags fick jag dock en försmak på hur det kan vara. Vi kom tilll Mall of the Emirates vid tre-snåret, det var kö in till mallet och jag fick lov att åka upp på taket för att parkera. Jag tror att det finns fyra våningar och jag har aldrig tidigare ens behövt byta våningsplan utan har bara parkerat på det jag har åkt in på. Det fanns dock gott om platser på taket, klockan tre iaf. När vi åkte hem vid nio-snåret var det fortfarande en strid ström av bilar på väg in i mallet och även takparkeringen var knökfull….

Det kryllade av människor på mallet och temperaturen var riktigt hög. Under sommaren har vi nästan frusit när vi har gått på mallet men nu värmde tydligen alla människor upp luften. Det blev nästan så varmt så att jag svettades. Foodcourten var också en upplevelse, det fanns inga lediga platser och alla vaktade som hökar över stackarna som åt. Så fort någon gjorde en ansats att resa sig så var det tre-fyra stycken där som ville ha bordet. Om vi fick något bord??? Jo, det löste sig :-)!! Trots min storlek har jag alltid varit ganska bra på att ta mig fram i folksamlingar.

Dubai, Sharjah, Ras al-Khaimah och Fujairah.

I början av augusti planerade Magnus och jag en dagsresa upp till Dibba, varifrån vi skulle ta kusten ner till Fujairah och sedan återvända tillbaka till Dubai. Det lät som en bra idé ända tills vi insåg att det var mellan 45 och 50 grader varmt och Ramadan var på intåg. Det kändes liiite oansvarigt att ge sig iväg på en sådan tur utan att veta om vi hade möjlighet att äta och dricka någonstans. Hursomhelst, vi beslöt att vi skulle vänta med resan till efter Ramadan. Det passade väldigt bra att ta resan redan första dagen på Eiden då vi hade läst att det skulle finnas en fredagsmarknad på vägen :-)!!

Vi hade hört lite rykten om att det var fler som var sugna på att åka till “andra sidan” och på kvällen innan vi skulle fara fick vi en förfrågan om vi ville samåka. Vid det laget sov dock våra barn redan förvissade om att vi skulle åka så fort de vaknade, äggen till frukostmackorna var stekta och det mesta var färdigpackat. Vi beslöt därför att vi skulle åka iväg direkt på morgonen som vi hade tänkt och när vi sedan stannade för att äta frukost och gå på marknaden skulle de andra förhoppningsvis komma i kapp.

Viktor vaknade vid 6-snåret men lillebror valde att sova och sova och sova, strax före åtta tröttnade vi och väckte honom. Om vi väntade längre skulle vi ha kommit i ofas då Viktor började bli hungrig och Emil helst ska ha varit uppe en timma innan han kan äta….(Dagen innan vaknade han före sju och idag 7.15, jag vet inte varför han skulle sova länge just igår??)

Vi rullade iväg runt åtta och strax efter nio var vi framme vid fredagsmarknaden. Den bestod av några få stånd på båda sidorna av vägen.

Försäljarna var mer än lovligt jobbiga, de allra flesta sålde frukt och när det är nio fruktstånd efter varandra och man säger nejtack på de fem första så kanske, kanske de fyra sista kunde gissa sig till att vi skulle säga nej till dem också??? Nejdå, nejdå, de tjatade precis lika mycket. De här försäljarna ställde sig dessutom lite i vägen så att man inte kunde gå förbi ordentligt. De var inte otrevliga men killarna tycker att sånt är väldigt jobbigt. Jag hade iof gärna köpt lite frukt för den såg jättefin ut men jag tror inte att den skulle ha mått så bra av en dag i bilen…

Frukten var vackert upplagd. Det roliga var att alla försäljare hade lagt upp den exakt likadant.

Emelie, precis efter marknaden kom en skylt som jag missade att ta kort på. Skylten visade vägen till Manama ok inte manamana men nästan…. killarna har tillbringat en hel del tid framför youtube-klipp från mupparna efter ditt facebookinlägg :-)!!

Mellan Masafi och Dibba stannade vi massor av gånger för att ta kort, tyvärr är jag ingen mästerfotograf men några bilder blev det iaf.

Det här stället kallas för Grand Canyon och givetvis är det mycket häftigare i verkligheten än på bild.

Vi stannade till en snabbis vid hamnen i Dibba.

Visst är det vackert!!

Tyvärr var det minder vackert när man tittade närmare....

I Dibba pratade vi med de andra och insåg att de bara var några kilometer bakom oss. Vi beslöt oss för att hitta en strand där vi kunde mötas och bada. Tyvärr missade de andra nerfarten (inte alls konstigt då det var en väldigt liten skylt).

Här badade vi inte.

Nu var det helt plötsligt vi som låg efter de andra. De skulle stanna vid en mack och gå på toa medan vi åkte i kapp dem. Givetvis missade vi dem och vi stannade vid en mack längre fram istället. Vi drog dock en riktigt vinstlott då vår mack hade en ren och fräsch vattentoalett och deras ett hål i golvet…..

Till slut var vi samlade och tillsammans tog vi upp jakten efter en strand. Vi hittade den här:

Här badade de flesta, det var nästan bara vi där. Myyysig!!!!

Efter doppet var det dags för mat. Jag hade läst att den finaste stranden på hela kusten skulle vara vid Khor Fakkan. Vi beslöt oss därför att åka dit och försöka hitta en restaurang och sedan ta ett längre bad vid den stranden. Vi hittade en restaurang som var helt ok, utsikten var dock mer än ok!!

Kan vi få ett bord för 15 tack??

Utsikten åt ena hållet...

och åt andra hållet.

Dubai är det mest liberala av Förenade Arabemiratens sju emirat så vi är lite bortskämda med att det är ganska “västerlänskt”. Så här kan det se ut på en restaurang i Sharjah, närmare bestämt på den vi åt på i Khor Fakkan.

Åhh vad trevligt det är att äta på restaurang.......hm.

Efter maten gick vi ner till stranden för att äntligen slappa ett par timmar. Tyvärr blev det inte riktigt så. Det var en underbar sandstrand, vääääldigt lång och gott om plats. Någon uppmärksam i vårt gäng upptäckte dock att trots att det var massor av folk på stranden och i vattnet så var det i stort sett bara män. Det fanns en och annan kvinna men de badade i kläder. Vi insåg att vi inte visste om det var legalt att bada i bikini i Sharjah. Som sagt vi är bortskämda med Dubai. Jag hade redan bytt om och gick en liten stund i bikini och jag kan säga att i stort sett alla glodde på mig. Ett tag funderade jag på om jag inbillade mig men sedan kom Marlene och hon hade sett när jag gick iväg och oj,oj,oj vad de hade glott. Nej, man skulle nog ha lite mer på sig där. Vi beslöt oss för att hoppa in i bilarna igen och leta efter en mer öde strand.

Vi kom ända ner till Kalba, nedanför Fujairah innan vi hittade en. Det var lite kul för tidvattnet var på väg bort och det gick riktigt snabbt. Resultatet blev att det blev massor av krabbor kvar som sprang för att komma ner till havet.

Viktor var inte rädd för att plocka krabborna. Aj, han bet mig sa han lugnt när han blev nypt sedan la han försiktigt ner den i hinken...

Emil däremot tyckte att det var lite otäckt att gå bland krabborna.

Det var många som hjälpte till.

Det var inte bara barnen som tyckte att det var roligt.

Jag passade på att plocka lite snäckor och annat som jag ska ha och dekorera med hemma. Jag är jättesugen på några sjöstjärnor och Marlene var vänlig och visade mig hur jag skulle plocka dem. Det var inte helt lätt att hitta några men jag lyckades iaf hitta två. Tyvärr var jag ett riktigt våp så när de rörde på sig kastade jag tillbaka dem i vattnet. Å andra sidan hade jag bestämt mig för att bara plocka döda sjöstjärnor så jag skulle ha lagt tillbaka dem iaf. Jag visste bara inte att jag var så fjollig… Givetvis gick barnen ut i havet med hinken och befriade alla krabbor som de hade plockat innan vi åkte hem.

Efter badet var klockan fem och det var dags att rulla hemåt. Vi bestämde oss för att säga adjö till våra vänner och rulla raka vägen hem. Eller iaf nästan raka vägen. Vi hade sett massor av plantmarknader på vägen och jag var sugen på att stanna vid en och se om vi kunde hitta några inomhusväxter.

Härligt!!

Jag köpte fyra stycken.

Den högsta är 140 cm och den näst högsta är 120 cm.

Jag betalade totalt 200 kronor. 100 kronor för den största, 60 för den näst största och 20 kronor styck för de små. Heeeelt otroligt billigt. Försäljaren såg dock ut som om en barn på julafton så jag misstänker att jag betalade ett kraftigt överpris. Men vad gör väl det, det är roligt när alla blir nöjda.

Det här blir nog bra när jag har köpt krukor.


Jag misstänker dock att krukorna kommer att kosta mångdubbelt mer än växterna. Å andra sidan kan jag ta med krukorna till nästa bostadsort :-)!!

I går passerade vi alltså fyra av Förenade Arabemiratens emirat, Dubai, Sharjah, Ras al-Khaimah och Fujairah. Eftersom vi tidigare har varit i Abu Dhabi har vi bara två kvar att besöka. Jag vet dock inte om det är något att sträva efter då vi inte ens märkte när vi bytte emirat. Jag fick googla på det i dag istället :-)!! Vi får väl se var nästa tripp tar oss!!

Tack till gårdagens alla medresenärer, det var väldigt trevligt att vi fick möjligheten att sammnastråla med er. Det gör vi gärna fler gånger!!

(Jag vet att det är ett par av våra vänner som kan tänka sig att göra en sådan här tur och det är säkert någon av er som undrar hur långt det blev. Vi åkte lite drygt 37 mil i går.)

Långhelg :-)

Nu närmar vi oss slutet av Ramadan. Eftersom det är månen som styr så vet man aldrig innan exakt när Ramadan slutar. Vi visste att skolan skulle vara stängd torsdag, söndag och måndag. I söndags fick vi en inbjudan till att delta i en Iftarfest (Iftar är måltiden som bryter fastan på kvällarna.) på skolan, den skulle ha ägt rum i onsdags. Det var väldigt smidigt ordnat med knytis och ungarna såg fram mot festen.

I tisdags när jag kom till skolan träffade jag några andra svenska mammor som frågade om jag hade hört att skolan var stängd i morgon (onsdag). Nej, det hade jag ju inte. Då berättade de att Skolministeriet hade bestämt att alla skolor skulle vara stängda onsdag-måndag p.g.a. Eid al Fitr, helgen som avslutar Ramadan, det är lite som julhelgen hos oss. Jag har senare förstått att alla statliga kontor och verksamheter är stängda de här dagarna. Det jag däremot INTE förstår är varför allt skulle vara stängt onsdag och torsdag då Eid al Fitr ändå inte infaller förrän på fredag?? Jag vet inte om tanken är att man ska vara ledig innan så att man hinner förbereda festligheterna eller om de gjorde så utifall månen skulle visa sig innan och de hade deklarerat Eid redan i dag. Ja ja killarna blev iaf inte jätteledsna, skola i tre dagar och sedan lediga i sex :-), det tyckte de var en heeeelt ok. De tyckte dock att det var lite synd att det inte blev någon Iftarfest. Men det kommer fler gånger.

Någon timma efter att jag hade nåtts av ryktet om att skolan var stängd kom det ett meddelande från skolan med informationen. När jag hämtade killarna satt det informationslappar lite här och där. Mycket effektivt måste jag säga. Vi har lite att lära hemma :-).

Det fungerade bra för killarna de tre första dagarna i skolan och det är jag väldigt tacksam över. Det är klart att det hade varit några småsaker som inte fungerade helt men på det stora hela rullade det på bra. När jag skulle hämta dem i tisdags insåg jag att jag kunde se Emil när jag stod i korridoren. Min lilla plutt, jag kommer aldrig att glömma hur koncentrerad han såg ut när han satt där och skrev. Tydligen läste fröken upp ord som de skulle skriva, typ diktamen. Oj oj oj vad han kämpade. Nu hade de korta dagar förra veckan p.g.a. Ramadan, de slutade 13.30 istället för 15.30 och det tror jag var tur för det var nog en riktig kraftansträngning från deras sida. Jag är väldigt tacksam för att de fick en lugn start. Nästa vecka är det full fart men då är de ju så lägligt lediga på söndag och måndag så även då blir det bara en tredagars vecka. Det blir perfekt!!

Vad ska vi göra under ledigheten då?? Jag vill till Dubai Akvarium och till stranden, men det var jag det. Resten av familjen vill helst bara vara hemma och slappa…..

Det blir nog en endagarstripp till andra sidan av landet iaf. Vi ska besöka ett par andra emirat. Vi var på gång att åka under sommarlovet men beslöt oss för att vänta in Eiden. Det känns lite vanskligt att ge sig av på en långresa när man inte vet om man kan äta eller dricka något under dagen. Fördelen med att vi väntade är också att det har hunnit bli lite svalare här. Nu ligger temperaturen kring 40 grader på dagarna och det känns helt ok. Så jag får väl låta dem slappa idag så far vi imorgon.

Jag nämnde att jag hade pratat lite med några andra mammor på skolan. Det går en hel del svenska barn på skolan och både måndagen och tisdagen tillbringade jag dagen med några andra mammor medan killarna var i skolan. Det var jättetrevligt och intressant. Jag fick en hel del information om skolor och annat. De berättade att vår skola inte har fungerat riktigt bra, den är relativt nyöppnad och har haft sina brister. De var dock helt överens om att det mesta var löst nu, enligt dem hade också några riktigt bra lärare från andra skolor bytt till den här i år så de menade att vår skola nu är riktigt bra :-). Jag tror iof att de mest pratade om de högre klasserna men det var ändå roligt att höra. Det är dock heeelt sjukt vilken press eleverna har på sig när de kommer upp i åldrarna. Oj oj oj vad glad jag är att mina är små. 🙂

I tisdags hade jag egentligen bestämt med Therese och Maria att vi skulle åka till IKEA när barnen var i skolan. Jag var dock så fräck så jag ringde och frågade dem om vi kunde åka på kvällen istället. Dels ville jag lämna öppet för möjligheten att hinna prata lite med andra svenskar på skolan och dels tyckte jag att det kändes lite stressigt. Jag ville inte riskera att komma försent när jag skulle hämta killarna på skolan. Det var inga problem med dem så i tisdags kväll blev det en IKEA-tur. Den här gången köpte jag glas samt handdukar. Handdukarna är tänkta som badhanddukar till våra gäster. Jag hade så att det räckte till varsin duschhandduk men nu finns det så att de kan få två var. Det är så tråkigt att fylla en halv väska med handdukar. Nu får de plats med lite roligare grejer ;-)!!

Nej nu ska jag börja fundera på vad vi ska ha till lunch.

Ha en trevlig helg :-)!!

Dag 2

Tack för alla kommentarer kring killarnas skolstart. Jag skriver lite här istället för att svara på varje kommentar för sig. Uniformerna ser väldigt olika ut på olika skolor, jag är nöjd med killarnas, jag tycker att den är fin. Åsa K, Viktor blev jätteglad när jag nämnde “hans” scoutkår. Det vore väldigt snällt om du skulle vilja hälsa till dem från honom.

I går fick vi inte mycket information, varken från killarna eller från skolan. De fick varsin liten läxa, Viktors ska lämnas in i morgon och Emils på torsdag. Viktor hade med en lapp där det stod att de hade P.E. (Physical Education) i dag och att de skulle komma till skolan i gymnastikkläderna. Emil fick med ett schema för resten av veckan där det framgick att även han skulle ha P.E. i dag. Det var i stort sett den informationen som vi fick. Jag stod då med följande frågor:
-Ska Emil också komma färdigombytt??
-Ska de ha med handduk och tvål (duschar de??)
-Ska jag skicka med de vanliga uniformerna också??

Jag beslöt att skicka iväg båda iklädda gympakläderna.

De var färdiga tidigt i dag så det blev en vända framför TV:n innan vi åkte.

Jag ville inte bråka med dem och ställa upp dem för fotografering, det här får duga.


Jag packade handduk, tvål och kompletta uniformer. Det blev ganska bra, det var rätt att de skulle komma i gympakläderna dock hade de ingen nytta av handduken, tvålen eller den vanliga uniformen då de varken duschade eller bytte om efter idrotten. Hmmm med Emil är det inga problem men Viktor börjar bli i största laget. I dag gick det dock bra, det var ingen liten skunk jag fick hem iaf ;-)!! Det tråkigaste var dock att jag måste stryka om Emils kläder innan han kan använda dem…. det var dagens i-landsproblem ;-)!!

Även i dag hade jag packat träningskläder och jag hade för avsikt att åka till Sheraton och träna. Eftersom det var min tanke brydde jag mig inte om att duscha eller fixa med håret i morse då det kändes lite fånigt att göra det en timma innan jag skulle träna. När jag hade lämnat killarna stannade jag till vid ett gång svenskar och där blev jag fast. Vi pratade en stund sedan började de gruppera sig och innan jag visste ordet av satt jag i köket hemma hos en tjej med en bit kladdkaka…. hm det var den träningen det ;-)!! Ha ha ha jag tog bara en liiten bit iaf. Det var väldigt trevligt, intressant och lärorikt. Jag fick veta en hel del :-). Vi pratade ända tills dess att det var dags att hämta barnen på skolan. (De går ju korta dagar den här veckan.) Visst var det bra tajmat att jag var en oduschad mupp med rufsigt hår :-).

Jag hämtade killarna och i dag såg Emil faktiskt lite glad ut. Tänk vilken skillnad en dag kan göra. Det märktes att han slappnade av lite mer i dag. Jag tror att han har insett att han förstår en del av vad de säger. Viktor sa faktiskt i går att han förstår det mesta men att han har svårt för att prata… det låter ju väldigt bra. :-)!! Talet kommer så småningom men det faktum att han känner att han förstår en hel del är toppen!!

När vi kom hem fixade vi lite med läxorna efter det blev det en promenad för mig och cykeltur för killarna. (Jag skulle också cykla men jag hade dåligt med luft i bakdäcket, förvisso mer än vad Magnus hade i bilen i dag. Han fick punktering och blev stående i närmare tre timmar ;-).) Vi gick/cyklade till Mirador som är en av våra närmaste granngater. En av mammorna som jag träffade i dag bor där och hon har en grabb på 6 år. Vi har planer på att låta killarna träffa varandra så får vi se om de passar ihop. I dag spanade vi bara lite på deras hus sedan gick vi hem och badade en vända i poolen. (Jag skickade ett sms och kollade om de ville bada med oss men det passade tyvärr inte i dag.) Efter duschen la sig killarna en stund i Emils säng och kollade på TV, tyvärr ville inte Viktor att jag skulle ta kort på dem, de var supergulliga.

Innan jag avslutar måste jag bara nämna att jag har insett vad som är jobbigare att titta på än amerikanska program med arabisk text. Det är amerikanska program DUBBADE till arabiska ;-)!!