Golf Del Sur, Tenerife

Golf Del Sur ligger precis bredvid flygplatsen på södra Teneriffa. Banan består av 3 st 9-hålsslingor, Norra, Södra och Links.
Första dagen tog vi oss till bana ca en timme innan vår tee-time för att slå lite på rangen och kolla lite på stället. Klubbhuset och shoppen var helt ok och väldigt trevligt bemötande från personalen där. Det enda negativa var väl att det var som i Sverige, rangebollar ingår inte i greenfee’n. Dessutom fick man lov att köpa vatten för att ha med sig under rundan till en kostnad av 1 EUR för en halvliter.
Både rangebollar och vatten borde kanske ingå om man profilerar sig som en “finare” golfanläggning, men det råder ju ekonomisk kris här så man kanske måste få in pengar på alla sätt.

Första dagens runda bestod av kombinationen Links – Södra. Links visade sig vara ganska kuperad med lite luriga vatten på strategiska ställen. Södra är lite plattare men med mer områden som är markerade som vattenhinder men utan vatten i, dessa var oftast fulla med snåriga buskar och sten samt ödlor som prasslade runt i buskaget. Själva rundan var inte så lysande, det långa spelet funkade bra med drive och i4 – i7. Däremot lade jag frustrerande många slag runt green, chippar med 54-graders wedgen gick bara inte. Endera så stannade klubban i genomslaget eller så stannade bollen direkt i hårda gräset när den tog första studsen. Dessutom att försöka sig på en lobbwedge från 30 meter och in resulterade flera gånger i att jag knackade bollen pga att fairway är stenhård, väldigt svårt att komma rätt under bollen. Fördelen är ju dock att det rullar bra på de långa slagen 🙂

Nåja det man får ta med sig från första dagen är väl ändå att jag lyckades med 2 par och en birdie på en bana som jag aldrig har spelat förut, det hör inte till vanligheterna. Andra rundan går i samma slinga, Links – Södra så man får väl se om man inte kan kapa scoren med några slag iaf. Konditionen på banan är kanon och det är välskött även på sidan om fairway, inte för att det spelar någon roll för mig hur det är där eftersom jag sällan spelar där 😉