Aquaventue

I går var det äntligen dags för ett av våra inplanerade äventyr. Ett besök på Aquaventure (ett vattenland längst ut på Palm Jumeirah i anslutning till hotell Atlantis) var det sista jag ville hinna med innan killarna börjar skolan. Jag var lite osäker på hur det skulle vara att åka dit under Ramadan, jag menar vi kan inte vara utomhus i flera timmar utan att dricka. Dessutom behöver man äta efter några timmars badande så att man får ny energi. Jag tog mig i kragen och ringde ut till Aquaventure (det fanns ingen information på hemsidan) och frågade om man fick äta och dricka där. Jag fick till svar att det skulle gå bra, restaurangerna var öppna. Jag vet att man inte får ta med sig egen mat och dryck in men jag passade på att fråga om det var ok att ta med vatten. Det var det inte fick jag till svar och för att vara helt säker på att jag inte hade hört fel tidigare frågade jag om det fanns vatten att tillgå där. Gissa vad min kära make säger då??? -“Det är väl klart de tillhandahåller vatten. Det är ju ett vattenland”. ……. I rest my case….

Givetvis tog jag med mig vatten ändå!!! Det är perfekt att frysa in halvlitersflaskor och ta med, då är de lagom upptinade efter ett par timmar. Det är så tråkigt att dricka varmt vatten. Vakten kollade i min väska men han sa ingenting. På Wild Wadi såg vakten mina flaskor och när jag sa att det var vatten till barnen då nickade han bara och lät mig ta med dem in.

Vi fick sällskap av Benny och familjen Forsberg. Det var väldigt trevligt :-)!! Det är alltid roligt när man är många på ett sådant här ställe. Dessutom är de trevliga och lätta att ha och göra med :-)!! Bilen fick vi parkera en bra bit bort från entrén men det gjorde ingenting för det var bara att hoppa in i en buss och åka till entrén.

Vi hade en hel buss för oss själva men Emil skulle absolut sitta bredvid Benny. Han passade också på att fråga om inte han och Benny kunde åka på en dubbelring, det kunde de så han blev väldigt nöjd.

När vi var på Wil Wadi fick jag sluta åka efter en stund eftersom jag mådde så förskräckligt illa. Den här gången låg jag steget före och hade utrustat mig med åksjuketabletter. Jag är inte mycket för mediciner, om jag minns rätt är det åratal sedan jag ens åt en Alvedon men nu hade jag bestämt mig. Jag ville vara med hela tiden!! Det fungerade över förväntan, jag började må lite dåligt på slutet men det var nog för att jag var lite sen med att ta tablett nummer två. Vilken lycka!!!! Nu törs jag t.o.m. hoppas på att jag ska kunna följa med på en ökensafaritur :-)!!

Familjen F var där på utsatt tid och väntade på oss, vi skyller på att Magnus var tvungen att jobba innan vi kunde åka. Oscar var snäll och kom ut till bussen och mötte oss och visade vägen.

Emil tyckte att pelarna i entrén var väldigt fina.

Emil ställde sig frivilligt framför kameran....

Det var alldeles lagom med folk vid kassorna……

....alltså bara vårt gäng.

Den här skylten satt i omklädningsrummet.

Japp, ni läste rätt. Man bör inte vara naken i tjejernas omklädningsrum.

Magnus ser väldigt glad ut över att vi äntligen ska få bada.


Vi började med de långsamma forsarna. Det hände inte mycket….. Så småningom letade vi oss upp till tornet med de “riktiga” kanorna. Jag ville att vi skulle börja med “Shark attack”, det skulle vara en kana som avslutades med att man åkte igenom ett akvarium med hajar. (Ja inte i själva akvariet så klart utan i ett rör i akvariet.) Tyvärr var den en riktig besvikelse, vi åkte runt, runt i en kolsvart kana för att komma ut i ett akvarium med en och annan minihaj….

Jag gick en vända med kameran och i brist på mina barn eller vänner tog jag kort på någon annans barn. Tyvärr var det en mupp som var tvungen att sträcka fram sin iPhone precis när jag tog kortet.

Vi provade sedan på diverse olika kanor. Tyvärr var de ganska lika allihop. Runt, runt i mörker… Några av dem började riktigt bra med en rejäl nedförsbacke och sedan full fart uppåt. Tyvärr var det bara en lite bit sedan åkte man in in mörkret igen. Om man ska jämföra Aquaventure med Wild Wadi så vinner WW på att deras kanor är roligare. Det är riktigt häftigt att åka uppför samt att de är mer varierade nedför. Aquaventures plus är att man kan åka både singel och dubbelring i alla kanor (tror jag iaf efter de första åken ville killarna ha egna ringar). På Wild Wadi stod det badvakter däruppe och talade om vart vi fick åka med vilka ringar och då blev det svårare att hålla ihop. På A var det lättare att hålla ihop gänget. A är dessutom mycket lugnare, det är utspritt över ett större område och det låter inte lika mycket. Jag tycker att det är svårt att säga vilket som är bäst. Magnus och Viktor tycker WW men Emil och jag är osäkra.

Jag tog som sagt min kamera och gick omkring och tog lite kort efter maten. Tyvärr började det bli lite sent så det ser inte ut som att vi hade bra väder, men det hade vi. Vi är ju i Dubai :-)!!

Det går att åka Metro ut, det tror jag att vi ska prova nästa gång.

Metron går över havet till skillnad mot bilvägen som går i en tunnel under havet.

Efter maten gick vi en vända ner till havet.

Livvakten cirkulerade hela tiden kring de badande. De är väldigt noga med säkerheten här.

De är de på WW också. Både på A och WW står det badvakter med 15-20 meters mellanrum.

Det fanns massor av lediga ringar.

Inga köer uppe i tornet heller.

Det fanns en rolig klätterställning men killarna hävdar att den på WW var bättre.

Så här ser den ut uppifrån.

Så häääär roligt kan man ha det vid lekplatsen. Tyvärr tog jag bilden någon tiondel för tidigt.

Så här ser kanorna ut. I mitten åker man upp sakta, sakta....

Kanan längst till höger ser lite rolig ut, tyvärr var den stängd.

När jag var uppe på toppen och tog kort hade jag sådan tur att jag lyckades fånga Fredrik och Emil på bild.

Ja, det var Aquaventure det. Vi är väldigt nöjda, både med parken och med sällskapet :-)!! Tack för en trevlig eftermiddag ;-)!!

Jag avslutar med en bild på grabbarna grus.

Oscar och Emil

Nej men nu höll jag på att glömma. Vi stannade vid Cold Stone och köpte glass på väg ut till bussen. De som jobbade där var jätteroliga, det flög glass både högt och lågt.

Jag har ringat in glasskulan.

Nu väntar Mall of the Emirates. Ha det bra!!

Godmorgon!!

Nu var det några dagar sedan jag var här. I går var det inte mitt fel (det gick inte att komma in??) och före det har jag helt enkelt inte haft tid , jag har fått ett liv :-)!! Ha ha ha det börjar rulla på lite med umgänge nu. Jag tror att ni får räkna med att det blir lite mellanrum mellan uppdateringarna från och med nu.

I torsdags hade vi besök av familjen S (har inte frågat dem om de vill förekomma på bloggen så de får heta S, vem vet de kanske har flytt från Sicilianska maffian eller nåt och vill hålla sig gömda :-)) och familjen Forsberg. Det blev en trevlig kväll.

På fredagen kom Forsbergs tillbaka, den här gången i sällskap med Maria och Björn. Maria har precis återvänt till UAE efter en månad i moderlandet. Det känns bra att hon är tillbaka :-). Hon hade köpt med vitlöksdipp till Viktor så nu har vi en extra glad kille. Först trodde han att hon hade köpt en påse och det var han glad för. Då kan ni tänka er hur glad han blev när han insåg att hon hade köpt sex påsar :-), TACK Maria!! Det var Maria och Björn som bjöd på mat på fredagen och de serverade en underbar lasange, mums!!

På lördagen skulle vi få besök av en nyinflyttad familj men tyvärr blev sonen sjuk så vi fick skjuta upp det. Förhoppningsvis träffar vi dem i slutet av veckan istället. Jag blev lite rastlös när de inte kom och tog tillfället i akt och svängde över till Dubai Mall där jag alldeles ensam gick och njöt på Book World. Jag hade med en lista med boktips från Mia (tack) men tyvärr var några av dem tillfälligt slut. En valde jag att inte köpa då den var ungefär lika tjock som bibeln…. jag kommer att få ont i armarna om jag ska ligga och läsa den i solstolen ;-)!! Jag kom ut med endast en bok men vad gör väl det, skolorna börjar snart och då kan jag åka dit varenda dag om jag vill. Jag tog min bok och knatade bort till foodcourten där jag köpte en smörgås. Vilken lycka, jag satt och åt min smörgås och läste min bok. Det är lyx för mig :-)!!

The Help av Katheryn Stockett

Om jag kikade ut genom fönstret där jag satt såg jag toppen på Burj Khalifa.

Burj Khalifa

Klockan tre var jag (och resten av min familj som tog Björns bil dit, hm jag undrar varför han inte kör hem den på kvällarna :-))på plats på 50:e våningen hemma hos familjen Ericsson där vi bjöds på en enorm kakbuffé. (Det fanns bland annat en kladdkaka som var himmelsk!!) Anledningen var att vi firade att Axel fyller 11 år i morgon. “Alla” utom Joanna (hon var i Sverige) var där så vi blev 27 stycken. Det är tur att de har en stor lägenhet. Det är tur att någon orkar bjuda över alla för det var riktigt kul. Vi kommer gärna fler gånger ;-)!!

I övrigt har vi inte hunnit med så mycket. Killarna köpte en leksak på Spinneys häromdagen som var riktigt rolig i en halvtimma ;-)!!

Jo vi har hunnit med att smaka på kamelmjölk också. Jag hade berättat för killarna att jag skulle hälla i kamelmjölk i deras glas någon morgon utan att berätta det och i lördags var det dags. Emil tog en rejäl klunk sedan sa han att mjölken inte smakade gott, innan han hade pratat klart ropade han högt -Det är kamelmjölk!!! He he he japp det var det. Magnus och jag smakade givetvis också, usch…. det enda som påminde om mjölk var konsistensen och färgen. Magnus och jag grimaserade rätt bra när vi smakade så Viktor valde att avstå.

Kamelmjölk

Nu är det frukost som gäller efter det ska jag sätta mig och förminska bilder från i går så att jag kan visa vad vi gjorde då!!! På återseende!!

Karama, klippning och IKEA

Maria och E-L, tack för kommentarerna. Det är lite sent så jag orkar inte skriva individuella svar nu men jag vill att ni ska veta att jag har läst alla kommentarer och jag uppskattar verkligen när ni skriver. (Maria, poker tillhör allmänbildningen 🙂 he he skojar bara men det är klart att vi ska spela lite när ni kommer ner. ) Givetvis ska vi åka till Karama och köpa väskor tjejer ;-)!! Jag börjar ha liite koll på priserna nu. Det är tur att ni har plats för lite grejer på vägen ner. Viktor har nämnt en enda sak som han saknar och det har jag bett gulliga Maria att ta med ner. Hon kommer ner i morgon. Viktor har ingen aning om att hon har med det hit så det ska bli lite roligt.

I måndags följde jag med Marlene och hennes mamma till Karama. Marlenes mamma är här på besök och de var lite sugna på shopping. Marlene ville inte gärna köra dit så jag blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att vara chaufför. Liiite shopping är ju aldrig fel :-)!! Jag blev dessutom bjuden på mat som tack för hjälpen, det var inte fel det heller. Tack, tack!!

Den här gången gick vi på “andra sidan”, det hann vi inte med första gången vi var där. Jag upptäckte en lite annorlunda grej där, de hade tjocka provdockor.

Här ser ni ett exempel på en provdocka modell större.

Första sidan

Andra sidan

Det finns en hel del affärer att gå in i men alla säljer ungefär samma saker.

Försäljarna var riktigt jobbiga den här gången, oj vad de tjatade. Det är dock ingen otrevlig eller otäck stämning utan alla är väldigt trevliga. De allra flesta frågar om man inte vill köpa väskor, klockor, parfymer eller solglasögon. Jag gick omkring själv en lite stund och då började jag fåna mig lite och rabblade upp alla saker jag inte ville köpa :-)!! När någon frågade om jag ville köpa väskor så svarade jag med att jag inte vill köpa väskor och innan de hann säga något mer så sa jag att jag inte heller ville köpa parfym, klockor eller solglasögon. He he he man får roa sig så gott man kan. Det sköna är som sagt att alla är så glada och trevliga. Några frågade t.o.m. VAD jag ville köpa då?? När jag svarade dukar så talade de om var jag skulle gå och leta. Trevliga killar, men jobbiga….

I går var det så dags för klippning. Killarna fick vara hos gulliga Therese, Alice och Oscar medan jag klippte mig. Sofia var också där så de blev ett helt gäng. När jag gick i väg knatade de ner till poolen. Tanken var att jag skulle komma efter men eftersom jag hade lite otur blev det inte så utan de hann bada färdigt innan jag var klar.

Kunden innan mig var där (om jag förstod det hela rätt) p.g.a. att hennes hår hade blivit missfärgat. Frisören hade nu gjort någon slags avfärgning samt att hon gav håret någon sorts superkur så att det skulle må bättre (om nu hår kan må bättre eller sämre…). Hon hade grymt långt hår och det hela drog ut en del på tiden…… När jag hade väntat i drygt en kvart kom det en underhuggare som skulle tvätta mitt hår. När hon hade haft i balsam började hon massera hårbotten. Jag gillar INTE massage men jag kunde ju inte be henne att sluta för då kanske hon skulle tro att jag inte tyckte att hon var duktig. Alltså var jag tvungen att uthärda tortyren…. till råga på allt så hade hon i uppgift att hålla på så länge som möjligt eftersom frisören inte hade tid att klippa mig :-(. Jag gissar att jag satt i tortyrstolen i mellan 20 minuter och en halvtimma.

Till slut gav hon sig och jag fick sätta mig i klippstolen. Frisören hade fönat håret en stund på kunden innan och skulle precis säga hejdå till henne när kunden börjar yra om att hon minsann hade bokat “blowdry” också. Nej, säger frisören det kan du inte ha gjort, jag har ingen möjlighet att hinna med det. (Hon hade ju egentligen inte ens tid att avfärga håret..) JO, säger kunden jag ringde t.o.m. och dubbelkollade. Det blev tyst en stund sedan sa kunden att hon kunde vänta, frisören kunde få klippa mig först. JAAAA men tack, jag vill verkligen bli klippt av en superstressad frisör medan du sitter och tittar på. Jag frågade lite försynt hur lång tid “blowdryen” skulle ta. Minst 2o minuter fick jag till svar…. Ja ja klipp mig nu då. Vad tror ni händer precis när hon ska börja??? Jo, då kommer kunden som är EFTER mig in. He he då trodde jag nästan att den stackars frisören skulle börja gråta. Den kunden kom ca 20 minuter för tidigt. Frisören gick i väg och lyckades lura i väg kunden till ett fik i närheten.

Själva klippningen gick på 20 minuter….. Hur det blev??? Ja, jag vet inte. Jag ser ingen större skillnad. Nu har jag iaf en frisyr, tror jag eller nej nästa gång skulle jag få en frisyr, när det har blivit lite längre :-)!! En rolig grej var att dagen innan frisörbesöket satt jag och letade på Internet efter bilder som skulle kunna visa ungefär hur jag vill ha det. (Tanken är att jag ska spara ut det en bit för att det ska se skapligt ut även fast det självtorkar.) De enda bilderna som jag hittade var på Victoria Beckham och jag vägrar gå till en frusör med bilder på Posh Spice och säga “Sååå här vill jag se ut”…… Det roliga var att när hon var färdig så frågade hon om jag mindes hur Victoria Beckham såg ut när hon hade lite halvkort hår för ungefär så skulle mitt komma att se ut när de har blivit lite längre och jag klipper det nästa gång. Ha ha ha jag blev tvungen att berätta om mitt bildsök och hon skrattade en del men sa att hon förstod varför jag inte ville komma med en sådan bild. (Hon var Irländska förresten.)

På kvällen tog vi en tur till IKEA där vi kompletterade hemmet med lite plastmuggar, vitlökspress, stekpanna (till alla gäster kommer) samt lite diverse. Vi åkte på kvällen så att vi kunde äta korv och Shawarma till kvällsmat. I går slutade fastan klockan 18:47, det blir bättre och bättre. Sista dagen får de äta redan vid 18:30 tiden, det är en hel halvtimma tidigare än när fastan inleddes.

I dag har killarna och jag bara varit till Spinneys en vända och handlat. I övrigt har vi bara varit hemma. På förmiddagen tittade vi på Fångarna på fortet. Vi tycker att det är ett bra program!! Lagom spännande :-)!!

Nu väntar sängen!! God natt!!

Några trevliga dagar

Innan jag började med det här inlägget svarade jag på några kommentarer jag har fått. I dag var det extra roligt att läsa Majs kommentar. Tack så mycket :-)!!

Jag tror att jag backar till i torsdags. Torsdagar är ju våra fredagar. Någon gång under dagen dök trevliga Therese upp med sina underbara barn Oscar och Alice. Barnen lekte och vi pratade, en underbar eftermiddag alltså. (Om vi bortser från att mina barn fick spatt ute i poolen och bråkade och bråkade och bråkade…..) Framåt kvällen kom Magnus hem från jobbet och han hade med sig Oscars och Alices pappa Fredrik samt Björn. Det blev en trevlig kväll :-)!! Det konstiga var att när de åkte hem stod det två extra bilar på vår uppfart. Det var tre chaufförer som kom men när de skulle åka var det bara en som kunde köra ;-)!!

Den stora fördelen med det var att då hade vi en anledning att ta oss ut till familjen Forsberg på fredagen :-)!! Vi åkte dit mitt på dagen och blev bjudna på pannkaka till lunch och kycklingfilé, potatis (olika sorters), massor av olika grönsaker samt tzatziki till kvällsmat. Det kunde inte bli bättre. Killarnas favoritmat till lunch (som även vi gillar) och min favoritmat på kvällen (som även killarna gillar). TACK så mycket!! Ja just ja det fanns bearnaissås också. På kvällen åt Emil som om han inte hade fått mat på en vecka. Först åt han en normal portion. Sedan åt han en potatis med sås, en potatis till och en till. Han åt en 5-6 potatisar innan han gav sig. Han påpekade att det var de godaste potatisarna som han hade ätit här nere :-). Vid lunchen sa han att det var de godaste pannkakaorna han någonsin hade ätit. I bilen på vägen hem sa han (halvsovandes) å nej, nu glömde jag berätta för Fredrik att han gör världens bästa pannkakor!!

Det kändes som om vi var på semester. Underbar miljö, god mat och trevligt sällskap!!

Björn, Magnus, Alice, Fredrik coh en kille som jag inte minns namnet på. Han vat här och jobbade tillfälligt bara. Han är hemma i Sverige nu.


Killarna leker med Fredriks mobil.


Trångt men mysigt.

Wii är inte fel!!

Trötta småskruttar tittar på Lilla Jönssonligan.

Det blev två sena kvällar på raken och som ni vet sover inte Viktor länge på morgonen oavsett om han lägger sig klockan 21 eller 01!! På lördagen tog vi en slappardag eftersom hela familjen var lite trötta. Framåt kvällen kom Magnus på att han skulle köpa någon datorpryl. Killarna och jag hängde på till Mall of the Emirates där vi köpte skor till skolan samt reklamerade en mixerstav.

Emil leker med min mobil medan vi väntar på den nya mixerstaven.

Söta skor.

Det här var första gången som vi köpte “gubbskor” till killarna, jag tycker att de är jättesöta. Jag valde att köpa på Ecco eftersom jag vet att de har bra skor. De ska fara runt och svettas i dem hela dagarna så då gäller det att det är bra skor. Oj vad mycket pengar vi har lagt på skoluniformer och skor. Meeen å andra sidan behöver vi inte köpa några vinterkläder.

Jag tror att jag skrev i en kommentar att vi har lite “lektioner” på dagarna. Inte mycket men 15-20 minuter i taget så att de får svettas lite med engelskan. Emil läser dessutom på svenska varje dag medan Viktor tragglar med sina tabeller. Han kan alla utom sjuans jättebra. Viktor har verkligen lärt sig mycket engelska den här våren och sommaren. Emil kan en del han också men inte lika mycket. I dag skulle Emil översätta en mening. “…a phone that you can use…”, blev en fåne som gör juice!!! Ha ha ha vi har rätt kul när vi håller på.
Ha det bra så hörs vi snart igen!!

Mia, har du några tips på bra böcker??

Hallå!!!

Jag tänkte bara säga att allt är bra men jag har haft lite dåligt med tid till bloggen. Eller egentligen har tiden funnits men jag har inte prioriterat bloggen.

Jag har fastnat i en bok :-)!! Jag blir besatt när jag läser böcker. Jag läser och läser tills boken är slut. I vanliga fall är det inga problem eftersom jag läser ut en roman på några!! timmar. Skillnaden den här gången är att boken är på engelska. Det tar mycket längre tid för mig att läsa på engelska så boken tar aldrig slut.

Nu har jag iaf bara några sidor kvar. Jag ska läsa ut boken innan jag somnar och i morgon fm ska jag uppdatera er med vad vi har gjort de senaste dagarna.

Sydafrika

En arbetskamrat till Magnus (och god vän till familjen) befinner sig just nu i Sydafrika. Han är där för jobbets räkning. Han skrev följande på sin Facebookstatus.

“totally exhausted after 3 days of speaking english, and in a foreign culture and with strict dresscode and behavior.”

Fritt översatt, han är helt slut efter att ha pratat engelska i tre dagar i en främmande kultur med strikt klädkod och uppförandekod.

Jag kan inte låta bli att applicera hans ord på mina barns kommande vardag. Om två veckor börjar skolan. Där har de strikt klädkod och uppförandekod. Det är en främmande kultur och det rådande språket är engelska (ett språk som mina barn inte ens behärskar).

Det är absolut inte synd om mina barn men min poäng är att de kommer att få det tufft och att det är viktigt att vi här hemma är beredda på att få hem “trasor” från skolan. Jag menar om en vuxen man i sina bäst (!!??) år känner sig så urlakad efter tre dagar kan man bara ana hur grabbarna kommer att känna sig.

Tack för påminnelsen Jörgen!!

Med tanke på rubriksättningen måste jag givetvis nämna några ord om Sydafrika också. Att bo i Sydafrika har aldrig varit ett alternativ för oss p.g.a. den höga kriminaliteten. Att åka dit på semester är dock en dröm vi har men vi har tänkt vänta tills barnen blir lite större. När jag nu fick se Jörgens bilder kände jag dock att jag vill åka dit nu!! Spontan jag, neeeejdå!!

Drömma får man iaf. Jag roade mig med att googla lite på resor till Sydafrika. Jag antar att jag har gjort något fel för de flygresor jag hittar kostar bara ca 3000 kronor mindre för hela familjen än om vi skulle flyga från Sverige. Flygtiden var dessutom bara två timmar kortare. Hmm skumt, jag trodde att vi var nästan halvvägs.

Jag har snott några bilder från Jörgen.
Fotograf: Jörgen Ekstedt

Nu ska jag drömma vidare och kolla vilka resmål vi har lite närmare ;-)!!

Nu händer det inte mycket!!

Nu har vi haft ett par dagar när killarna och jag bara har varit hemma och det börjar bli tråkigt. Det är svårt att ta sig iväg och göra någonting när man varken får äta eller dricka offentligt.

Killarna har haft ett riktigt långt sommarlov och eftersom skolorna nu har börjat i Moderlandet har jag dragit i gång lite hemstudier för killarna. Inte mycket men båda får öva lite på engelskan. Emil läser lite på svenska varje dag och Viktor tragglar med gångertabellerna. (När han gjorde sitt antagningsprov på skolan kom det fram att han inte kunde alla tabellerna som krävs för att börja i fyran här, d.v.s. upp till nians tabell. De hade inte gått igenom dem ännu i skolan så det var inte konstigt att han inte kunde dem. Nu kan han alla tal men han fastnar emellanåt på 6*7 och 7*8. Vi går dock igenom alla en gång varje dag så att han övar upp hastigheten.)

I går var Emil sugen på att räkna lite.

Viktor försökte räkna multiplikation i vattnet men han tyckte inte att det gick bra.

I går åt vi en lätt lunch.

Mums!!

I dag var det bestämt att hela familjen skulle ut och äta på kvällen tillsammans med en kille som vi träffade när vi var här på rekresan. Han skulle mellanlanda här på väg ner till sitt arbete i Kenya. Tyvärr blev det inget av med det. Det kändes dock som att killarna och jag behövde komma ut ur huset en vända så vi bestämde att vi skulle åka till ett köpcentrum som heter Wafi och äta på Planet Hollywood. Det är en amerikansk restaurang som är inredd med detaljer från olika filmer. (Jag hade läst i en tidning att de hade öppet från lunch och jag tyckte att det var skönt att vi inte behövde vänta in Iftar.)

Givetvis fanns det vatten i köpcentret.

På väg till restaurangen var vi tvungna att gå ut ur byggnaden och runt på baksidan. Då uppenbarade sig den hör oasen. Jag tycker att det påminner om en engelsk trädgård.

Det visade sig vara en spansk tapasbar.

Vyn åt andra hållet.

I entrén till Planet Hollywood sprang vi på Kaliforniens guvernör.

Indiana Jones grejer, eller möjligtvis Indiana Jonesgrejer. Jag vet faktiskt inte om det var Harrisson Ford eller någon annan som använde de här i filmen.

Vårt bord....

var det enda som användes i hela restaurangen. Förmodligen är det inte många som vet att de håller öppet dagtid. Fördelen med det var att vi kunde gå runt och kika precis som vi ville. Om det sitter folk och äter så kanske det inte är så populärt om man ställer sig precis bredvid deras tallrik och stirrar :-)!!

Goldeneye

Jurassic Park

Ghostbusters

Star Wars

Fint tak.

Jag tycker att Magnus tallrik var snygg.

Maten gick att äta men mer vad det inte. Vi kommer förmodligen inte att gå dit igen. (Om det inte är någon av våra gäster som absolut vill ha med oss dit.) Servicen var desto bättre. Vilket iof inte var så konstigt eftersom vi var de enda gästerna ;-)!! Jag stod och pratade en stund med den trevliga indiska servitrisen. Vi pratade lite om vädret och hon berättade om den hemska vintern som de hade haft i vintras. Det hade varit så kallt som 6 grader……. (Ni skulle ha sett hennes min när jag sa att vi hade haft -25!! He he egentligen har jag ingen aning om hur kallt det var men 25 var ett jämt och bra tal!!) Det dåliga vädret hade hållit i en hel vecka. Jag tycker inte att det låter så farligt men om det blir så kallt i vinter hoppas jag verkligen att det blir när vi inte har gäster. Jag trodde aldrig att det blev kallare än ca 15 grader här. Jag är helt säker på att det ska gå att bada året runt. Jag ska kolla med några andra som bodde här i vintras.

Innan vi gick därifrån gick jag in på damernas en vända.

Snygga speglar!!

Jag hade läst att det skulle finnas en arabiska souk (marknad, eller egentligen en massa småaffärer) under köpcentret. Efter maten tog vi en liten vända dit. Det var heeeelt tomt på folk.

När vi gick ner till souken hörde vi böneutropet som förkunnar att det är dags för Iftar (måltiden som bryter fastan). Böneutroparen hann knappt tystna innan vi hörde skramlet från bestick och porslin. Vi följde ljudet och hittade alla människor!!

Det regnar inte ofta i Dubai.

Nu ska jag sova lite och drömma om att morgondagen innehåller något spännande. Godnatt!!

Måndag

Jaha då var det måndag, d.v.s. veckans andra arbetsdag. Killarna och jag slappade på förmiddagen. (Hann med att spöa dem i lite poker, eller nej så var det inte. Fick spö av Emil i poker ska det stå ;-)!!. ) Efter lunchen åkte vi till Zaks (affären med alla skolkläder) och köpte några skjortor samt skolväskor. Därefter åkte vi hem till familjen Ericsson där killarna lekte medan Marlene och jag tjattrade!! Efter jobbet dök Magnus upp och försökte få ordning på deras nätverk men det gick inte den här gången heller. Givetvis bjöd Marlene på en god middag och jag börjar misstänka att Magnus inte fixar deras nätverk eftersom han då inte har någon anledning att åka dit och äta längre ;-)!!

Som ni vet har det krånglat en hel del med vårt vatten de senaste veckorna. I går skulle “vattenkillarna” ringa till mig, det gjorde de aldrig. Jag struntade i att ringa efter dem i går och gissa om jag blev förvånad när det knackade på dörren i dag, jag öppnar och där står de!!!! (Plötsligt händer det!!) Inte nog med det, ca en timma senare fungerar det igen. Det i sig är inget ovanligt så långt tror jag att de har kommit 2-3 gånger förut. Skillnaden den här gången är att vi fortfarande har vatten flera timmar senare. Det är jag inte van vid. Nu håller jag tummarna för att vi ska ha vatten ett tag framöver.

Jag har inte tagit ett enda kort i dag. Några av er har efterlyst kort från huset så jag passar på att bjuda på ett par sådana.

Killarnas rum är i stort sett klara. De saknar överkast men jag brukar kasta över ett par fleecefiltar iaf, det känns bättre än ingenting då de ofta sitter i sängarna dagtid.

Viktors rum!

Viktors rum

Emils rum

Emils rum!

Emils rum!!

Hallen, övervåningen.

Hallen från andra hållet.

Ja det var iaf några rum. Nu väntar sängen. Vi hörs i morgon!!

Kram Åsa

Trevligt besök och LEGOspel!!

I fredags hade vi en hel bunt med människor här på mat. Det började med att vi bjöd över en familj och sedan en till, så var det någon som ringde och ville komma och vips var vi ett helt gäng. Eftersom jag INTE är någon mästerkock blev jag liiiite nervös över hur jag skulle lösa det med maten. Magnus var dessutom helt inne på att vi skulle grilla (vi har dock ingen grill ännu!!). Som tur var så var det en av gästerna som kom på att det kanske skulle vara dumt att grilla innan 19.00 (då fastan skulle brytas), ååååhhh vad synd (NOT) då blir det tacos istället ;-). Det klarar t.o.m. jag av att laga åt många!!

Vi började em/kvällen med ett dopp i poolen. Jag tror att poolvakten fick en mindre chock :-), jag har som mest sett 6-7 stycken i poolen samtidigt tidigare.

Badvakten ser lite trött ut!!

Det såg lite roligt ut vid vårt hus där det stod fem bilar av samma märke. Det är nästan lite synd att vi valde olika färger ;-)!!

Jag vet inte om det syns men det ska vara fem likadana bilar.

När vi kom in laddade vi upp en tacobuffé. Barnen fick sitta i köket och så satt vi vuxna på de vita stolarna :-).

Vi fick använda killarnas skrivbordsstolar för att få stolar till alla.

Om jag hade varit liiite tuffare hade jag sett till att ringa runt och sett till att “alla” kom hit. Men om jag ska göra en sådan sak måste jag ha lite mer framförhållning och sedan får det bli catering eller knytkalas. Sedan får vi äta i omgångar eller sitta där man hittar en ledig plats, i soffan eller trappan eller vad det nu kan bli. Det vore roligt att göra så någon gång men som sagt, då måste jag ha lite mer planeringstid. Nu fungerade det bra trots att vi var 17 stycken!! Det blev en trevlig kväll.

Joanna och Stefan hade tagit en sväng förbi Dubai Outlet Mall innan de kom. Jag har bara sprungit runt en snabbis där tidigare men nu blev jag inspirerad så i går blev det en vända dit. Jag kom dock hem i stort sett tomhänt.

Det var några som tyckte att det var intressant med Dubailand. (Jörgen jag missade att kommentera om när allt ska vara klart. Alla delprojekt har olika deadlines och jag tror tyvärr inte att det är många av projekten som håller sina. T.ex. åkte jag förbi något som jag tror heter Dubai Sports Center i går. Där finns det en skylt som talar om att det ska vara klart 101010. Jag vet inte mycket om byggen om det där ska vara färdigt om två månader ska det nog ske ett mirakel först.) Vad har då Dubai Outlet Mall att göra med Dubailand?? Jo, jag passade på att ta ett kort på stället där de håller på att bygga Universal Studios när jag åkte till Dubai Outlet Mall. Det ligger precis bredvid. Innan jag visar det kommer ett utdrag från Wikepedia: “Originally slated to open in 2010, the global financial crisis of 2008-2009 has prompted the developers to delay the opening until at least the first quarter of 2012.” Så här ser det ut.

Till höger ser ni porten, infarten. Den påminner om den vid Dubailands huvudkontor.

De har inte kommit allt för långt med bygget :-(. Men det är klart, det är en bit kvar till 2012.

På kvällen i går åkte vi till golfklubben och hämtade ut våra medlemskort. En snabb vända till shoppen resulterade i en keps och en skärm. Totalt 70 kronor. Det tycker jag var ett bra pris.

På väg hem från golfbanan stannade vi till vid Town Centret för att köpa mat. Under tiden de lagade maten gled jag in i den pyttelilla bokhandeln som ligger där. Efter en stund kliver Emil in och säger -Mamma de har labyrinten här. Vaaaa????

Emil hittade ett legospel på Internet för snart ett år sedan. (Jag minns inte riktigt men det var iaf innan jul.) Sedan dess har vi tittat efter spelet i varenda leksaksaffär vi har varit in i. Vi har t.o.m. varit till Legoland utan att få tag på det. Sedan kliver vi in i en av världens minsta boklådor och hittar ett där. Vilken tur att han hade sparade pengar och kunde slå till direkt :-).

Vi hade bestämt att vi skulle spela poker efter maten men vi fick så klart spela utan Emil för han byggde LEGO istället.


Givetvis spelade vi ett parti när han hade byggt färdigt. Här sitter Emil och hoppas att Magnus ska ta mig med Minotauren.

Poker ja, Magnus lärde killarna poker för ett par dagar sedan och nu blir det mycket spelat. Vi tog en vända på förmiddagen i dag.

Emil behöver jobba på sitt pokeransikte!!

Vi hann med en vända på kvällen med Magnus också!! Det är verkligen kul nu när det går att spela en massa olika spel med båda grabbarna :-)!!

Samtal från en kär kollega

Ja inte ett samtal från en som är kär alltså utan från en som jag håller kär. Nu var det egentligen så att hon hade ringt fel, hon skulle inte alls ringa till mig. Men det väljer jag att bortse ifrån. Det var väldigt roligt att hon ringde. När jag ändå pratar om mina kollegor ska jag passa på att göra ett förtydligande. Jag skrev i en kommentar häromdagen att min kollega LL är liite orolig att jag ska bli en snobb härnere. Här vill jag förtydliga att det är den långa smala LL som är lite orolig medan den kortare, hm hur ska jag säga, inte lika smala utan helt perfekta LL 😉 inte är det minsta orolig. Hon vet att jag står med fötterna på jorden och att jag inte förändras i första taget. Här vill jag också fylla i att jag städar huset själv och det kommer jag att fortsätta med. (Eftersom Magnus och jag inte har alltför stora krav på städningen så är det inte allt för jobbigt.) Jag saknar ALLA min kollegor och jag är övertygad om att ett par av dem saknar mig också. Sedan finns det säkert en och annan som drar en lättnadens suck den här terminen :-), man kan inte vara älskad av alla!!

Häromdagen pratade jag om ett tält som de har slagit upp på stranden vid Sheraton. Det är ett Iftartält, de finns lite överallt de här dagarna. Måltiden som bryter fastan kallas för Iftar. Många restaurager serverar Iftar-bufféer till ett bra pris. En del av dem i de vackert utsmyckade tälten. När man bryter fastan så gör man ofta det genom att äta en dadel och dricka lite vatten. Jag passade på att göra så när vi var på Fridays där de ställde ut dadlar på alla bord. Ja jag bröt väl inte min fasta direkt men jag hade inte ätit något sedan lunch ;-)!!

Vi var på Sheraton första dagen på fastan, där märktes det att de är inriktade på turism. Det fanns folk som åt, drack(alkoholfritt) och rökte offentligt. Jag förstår att det är svårt för ett hotell som Sheraton att hålla på reglerna men jag tycker att det är dåligt av människor som kommer hit att inte respektera reglerna. I Qatar vet jag att det är straffbart att äta eller dricka offentligt. (Böter eller fängelse.) Jag tror inte att det är lika strikt här i UAE men det är ändå ingenting man gör. Det hör till vanlig hövlighet och respekt att man inte äter eller dricker offentligt. Jag kommer säkert att återkomma i frågan när jag vet mer.

Nu har jag pratat med några av Magnus arbetskamrater och de har fått ut information om vad som gäller vid Ramdan. Tydligen är det straffbart även här i UAE. Förra året var det tre västerlänningar som hamnade i fängelse p.g.a. att de inte följde reglerna kring detta. Intressant, jag kommer med all säkerhet att återkomma i ämnet.

Vi var även på Mall of the Emirates första dagen på Ramadan, vid lunchtid. Foodcourt east var liiite tystare än vad den brukar vara så dags. Några restauranger var bemannade så det gick att köpa “take away”.

Food court east vid lunchtid.

Vi hittade även ett öppet café, ja “take away” givetvis. Här gällde det dock att man känner till deras sortiment för annars var det inte lätt att veta vad som fanns bakom skynket.

/Åsa