Detta med emiratiska telefoner, varför?

Idag har jag upptäckt att för att kunna ha kontakt med någon här så måste man ha ett lokalt mobilnummer eller fast telefonnummer. Dom som skulle leverera kylen och dom som ska installera Internet och Tv var tvunga att ha ett emiratiskt telefonnummer att ringa till, annars så kunde dom inte göra det. Saab har fixat så att vi har emiratiska mobiltelefonnummer men det sim-kortet ligger än så länge i Abu Dhabi på kontoret där. Därför fick dagen börja med att åka till Mall of the Emirates och prata med DU där och köpa ett kontantkort, vi kommer nog att ändå att ha behov av det för Viktor/Emil eller om folk som kommer hit och hälsar på vill låna.
Det visade sig för att köpa ett kontantkort var jag tvungen att ha med en kopia på passet(!), men nu har man börjat lära sig att passet är bra att ha med sig så det var bara dra upp det och allt löste sig och jag fick ett kontantkort. Hade dessutom med mig en gammal mobil hemmifrån som jag laddade upp igår kväll, så nu får jag släpa på två telefoner eftersom olika leverantörer av prylar som ska komma på torsdag har olika nummer till mig nu.

Efter jag hade fixat ett kontantkort och hade kontaktat dom som behövde ha ett lokalt telefonnummer så kollade jag runt lite på köpcentrat efter en affär med bra pris på tv-apparater. Det fick bli Carrefour som får den stora äran att leverera en tv till mig på torsdag.

Åkte ut en sväng till huset för att fixa lite där med det och passade på att svänga in till Motor City som ligger granne med AR för där ska tydligen Mellan-österns största Spinney’s ligga som t.o.m. säljer fläskkött. Spinney’s är samma sak som Carrefous ungefär, dom har allt. Åkte runt inne på området en stund utan att hitta det (man är tydligen ingen naturbegåvning på shopping). Efter ett litet tag hittade jag skyltarna “Fox Hill” och jag visste att det skulle ligga där så nu var jag lite närmare och till sist hittade jag det. Det ligger under Fox Hill bostäderna så det syns inte på samma sätt som stora köpcentrum i Sverige. 

Imorgon bär det iväg till Abu Dhabi tidigt på morgonen med Mr.R som reser ner hit under dagen idag.

One thought on “Detta med emiratiska telefoner, varför?

Leave a Reply

Your email address will not be published.