Första möblerna på plats

Ska faktiskt säga att jag var lite skeptiskt till att allt verkligen skulle komma på den dagen dom hade lovat men det blev faktiskt så!!
Ikea ville ha hela dagen på sig att montera det som var beställt så dom skulle komma mellan 9 och 10, och dom dök upp runt 10 och började bära in massor av “platta paket”. Samtidigt så konstaterade jag att det var dåligt med tryck på vattnet igen så jag ringde rörkrökarna igen och sa att deras jobb igår inte löste problemet. Nu dök inte dom upp förräns på eftermiddagen och då fick jag lov att flytta på bilen i car-porten så öppnade dom en lucka där och började leta fel. Dom hade dock ett litet problem, dom behövde en stege för att kunna kättra NER i hålet under min bil och det hade dom ingen så dom fick åka och hämta en. Det visade sig vara någon typ av backventil som var trasig och det skulle orsaka till att jag fick in luft i systemet och att vattnet då försvann.

Tillbaka till möblerna, Ikea snubbarna började montera möblerna på övervåningen och strax efter att dom hade börjat kom det en lastbil med micro och Tv som dom lastade av in i vardagsrummet bland alla andra lådor sedan åkte dom. Då hade dom nyss ringt från LG (märket påTv’n) och dom skulle komma och installera den vilket jag verkligen var fundersam till, jag hade ju ändå ingen tv-anslutning än eftersom DU skulle komma på eftermiddagen, men det kom två killar och lyfte upp tv’n ur lådan kopplade in strömsladden och slog på myrornas-krig och sa “-It works!” sedan lämnade dom kartongen och drog. Dom var nog där mindre än 5 minuter. Sedan kom en lastbil med kylen och dom bara rullade in den pluggade i kontakten och sa “Vänta en timme innan du slår på strömmen” sedan lämnade dom emballaget utanför dörren och så drog dom. Vid 3-tiden var Ikea killarna klara så packade dom med sig allt sitt skräp och så drog dom, det var en  rackarns tur att dom tog med sig skräpet annars hade jag nog haft göra en ett par dagar med att köra bort det. Nu var även rörkrökarna färdiga och det var tur det för snart skulle tvättmaskinen komma men tydligen så körde den chaufören vilse så lastbilen med spisen hann komma före.

Sedan är det som vanligt när man beställer varor från Ikea, vissa saker saknas!!!
Nu visade det sig att det var (nog?) mitt fel. Jag hade i beställningen skrivit in överdragen till sofforna och missat att själva soffan skulle beställas också. Jaja, det blir en tur till Ikea imorgon igen för att fixa det, tydligen saknades det dessutom en mittstång till gästsängen. Tror det var Åsas arbetskamrater som hade sagt “Han har ju i alla fall överdragen att sitta på…” (Tack för den!)

Killarna från DU kom förbi på eftermiddagen dom också och kopplade in telefon (så nu har vi även ett UAE hemnummer), internet och tv-kanalerna. Och allt funkade mycket bra, skulle tro att vi har runt 400 kanaler, dock mest arabiska.

Skulle här ha laddad upp ett par bilder men internet från hotellet är så slött så att går inte, jag ska komplettera detta inlägg imorgon med 4 bilder när jag kommer till huset och har lite mer bandbredd.

…och ikväll var det riktigt svalt och skönt ute vid 18.30 tiden. Fläktade lite och det var +34 grader.

Trevlig kväll på er där hemma!

Emils säng

Emils säng i hans rum

Viktors bokhylla

Viktors bokhylla utan insatser, det får han hjälpa till och fixa när han kommer.

Tv’n i vardagsrummet.

Så här blev det i köket…

One thought on “Första möblerna på plats

  1. Du ser, de kan ju passa tider eller iaf pricka rätt dag :-). Vardagsrummet ser inte alls lika stort ut som jag mindes det men vi ska nog få plats iaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.