En dag i bilen…

Vaknade efter 6 timmars sömn och kände mig hur pigg som helst. Gav mig ner till frukosten här på hotellet innan jag gav mig iväg till Arabian Ranches (ligger i princip på väg till Ikea) med en chansning att någon städare skulle vara där. Kom till huset och ingen var där och hela huset var låst så jag åkte vidare till köpcentrat där för att ta ut pengar som jag skulle ha när jag åkte till “Du” (internet och tv leverantören). Då visade det sig att det stod en tjej från Du med en disk och hon kunde fixa det där åt mig. Ibland ska man ha lite tur också, nu slapp man åka runt och leta efter “skyskrapa nr 14” i Dubai Media City.

Styrde sedan kosan mot Ikea, ca 30 minuters bilfärd mot flygplatsen. Processen gick ganska bra där också efter att man hade kommit fram och fick prata med rätt person, den första killen jag pratade med tyckte att jag skulle gå och plocka ihop det jag skulle ha på tag-självlagret och lägga det på en utav Ikeas vagnar. Tyckte kanske inte att riktigt att det skulle funka för mig, skulle bl.a. ha två soffor och 4 sängar med madrasser + matbord och lite till. När allt var klart kom dom fram till att varorna skulle levereras den 3 juni. Efter lite övertalande av killen vid home delivery disken lyckades jag få till det så att dom kommer med alla möbler nu på torsdag istället och bär in dom och monterar dom.
Vet inte om han flyttade någon annans leverans istället, men det gick till slut. Avslutade besöket på Ikea med en korv och läsk för hela 4 AED (=8kr), men korven smakade inget vidare, det visade sig att den var gjord på bara nötkött.

Tittade in på Hyper Panda, en ganska stor affär typ ICA Maxi, som ligger bredvid Ikea för se vad de hade för vitvaror. Det blev mest att titta runt lite i stort för jag hade inte måtten på de hål där kyl och spis ska passa in.

Efter det så hade jag bestämt möte med husmäklaren vid huset så jag styrde ditåt, ja i alla fall de första hundra meterna sedan märkte jag att GPS’en inte riktigt hade de senaste kartorna varför jag åkte ett extra var förbi flygplatsen innan jag kom tillbaka på motorvägen mot AR. Mötte Andrew (mäklaren) och fick nycklarna och pratade igenom lite frågor som jag hade om huset, t.ex. står det en gigantisk parabol utanför huset på backen, den skulle jag vilja bli av med. Lika så som Åsa skrev tidigare så var det frågetecken om diskmaskinen…..det sitter ett köksskåp där nu där den ska stå. Tidigare hyresgästen hade ingen diskmaskin tydligen. Andrew ska bara stämma av med ägaren av huset att vi kan plocka bort skåpet, en vanlig Ikea skåpstomme, så vi kan få in en diskmaskin.
Nåja det löser sig med tiden….

Jag var kvar i huset efter att Andrew hade åkt för att kolla lite mått osv och sedan åkte jag till Mall of the Emirates och gick in på Carrefour. Dom hade lite billigare priser på vitvaror och i princip samma sortiment så efter lite diskussioner med ett par säljare där så beställde jag kyl, spis, mikro och tvättmaskin. 

Nu var kl 17.00 och jag kände att jag behövde äta (nöt-korven på Ikea hade gjort sitt) så det fick bli lite käk på foodgarden east i mall’et innan jag gick tillbaka in för att handla lite av det nödvändigaste innan jag åkte tillbaka till hotellet. Shoppade lite tvättmedel (har tvättmaskin här i lägenheten) samt lite vatten och frukost till imorgom. 

Så det har varit en full första dag här i Dubai men det känns som jag idag hann med att fixa det viktigaste (tv,möbler och kyl, spis, tvättmaskin) som jag behöver ha innan jag kan flytta in i huset. Som det ser ut nu så kanske det går att flytta ut från hotellet på fredag eftersom möblerna och vitvarorna ska komma på torsdag. Ikea ville ha hela dagen på sig att montera möblerna i huset. Vi får se hur det blir…

3 thoughts on “En dag i bilen…

  1. Det var som sjutton, effektiv från första dagen, inte illa. Det trodde jag inte om dig Magnus? 😉

    Blir det att utforska golfbanorna nu när du redan har fixat allt? 😉

  2. För varmt att kolla in golfbanor men ska nog smita ut och titta på AR’s bana sent nån kväll när jag har flyttat dit.

  3. Bara att hålla tummarna för att allt ordnar sig som det är sagt… Vad tror du själv?
    Ser det lovande ut eller gäller det att andas lugnt och se vad framtiden har att utvisa? Jag håller iaf tummarna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.