Städdag!

Gick upp i morse och åkte till huset för att städa av golven innan möblerna ska komma imorgon (dom är inte där än så man kan bara hoppas på att det verkligen blir så). Började med att dra igång AC’n för att få en något så när dräglig tempratur att jobba i. Packade upp damsugaren jag köpte igår och insåg att kontakten var av samma typ som här hemma och jag hade ingen adapter med mig. Alla uttag i huset är såklart av “engelsk”-typ. Bara att ge sig iväg och handla, köpte 10st för 10kr/st så nu ska vi klara oss i början i alla fall. Efter jag hade damsugit och våttorkat övervåningen så gick jag på nedervåningen och efter en liten stund ville inte damsugaren funka längre.
Det var bara att fortsätta med att sopa nedervåningen så gott det gick innan jag våttorkade. Nu började dessutom skurvattnet bli lite skitigt eftersom ännu en sak sket sig under dagen.
Det har hela tiden varit lite dåligt med tryck på vattnet i huset men det har oftast varit när trädgårdsmästaren har varit där och vattnat så jag trodde det berodde på det, men det var tydligen luft i systemet eftersom huset har stått tomt några månader.

Fick ringa firman som är kontrakterade för underhåll på huset (MAB) och enligt han som tog emot bokningarna så skulle dom komma mellan 18.30 och 19.00, jo tjena att det blev så!!!
19.30 dyker det upp en minibuss med 4 indier som inte kunde någon engelska och dom for runt husknuten och börja skruva med skiftnycklar och rörtänger där vi har pumpen för inkommande vattnet. Efter 30 minuter så funkar det och nu var det bra tryck på vattnet i hela huset.

Eftersom jag inte hade något vatten och ingen damsugare som funkade så var det en ganska tråkig eftermiddag från halvfem fram tills MAB dök upp. Fick sitta i ett hus med endast en köksbänk som enda sittplats. Åkte dock en vända bort till AR köpcentrum och köpte lite godis så jag hade något att tugga på medans jag väntade.

Vid 20-tiden var alla klara och jag bommade igen huset och åkte tillbaka till hotellet lagom trött.
Precis innan jag åkte kollade jag damsugaren igen och då funkade den, det var nog bara något tempskydd för motorn som hade löst ut.

Nu ska vi bara se om alla leverantörer kommer att dyka upp imorgon. DU (tv/internet) samt dom som levererar kylen ringde i alla fall idag och bekräftade leveransen så det ser ju hoppfullt ut.
…den som lever får se!

Förhoppningsvis har jag lite bilder från ett något sånär möblerat hus att lägga upp här imorgon.

5 thoughts on “Städdag!

  1. Bra jobbat! Intressant det där med dammsugaren, jag har då aldrig överhettat någon!!! 😉

  2. Jag kan ju ärligt säga att jag inte hade gissat på Magnus av alla jag känner som överhettare av dammsugaren 😉
    Tydligen har du städtalanger som du smyger lite med…..
    Hoppas alla grejer kommer i dag nu så du kan flytta in snart och leva lite normalt liv i huset.

    /Tina

  3. Ja, det verkar ha varit en lagom rolig dag… Att du var en sådan rackare på att städa så att maskinerna lägger av. Du har väl köpt en dammsugare för 320 kvm? Haha! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.