Grattis Henry och Mikaela!!

Borde det ha stått för ett par dagar sedan eftersom Henry fyllde den 22:s och Mickan den 23:e, men men som vanligt gäller bättre sent än aldrig :-)!! Så grattis, grattis till er båda.

Den här veckan gick det bättre för Emil i skolan. Han var grymt nervös i söndags morse men dagen gick bra som tur var. Efter det blev det bara bättre och bättre, hans fröken berättade att han kommunicerade allt mer med henne ju längre in i veckan vi kom. När jag pratade med honom sa han att det kändes bra. Puuuh!! Ja de har fortfarande några tuffa månader framför sig men det allra värsta är iaf gjort.

Det är riktigt tuffa dagar för killarna, långa dagar i skolan och sedan läxor. I onsdags var det dessutom dags för Svenska skolan att starta. Jag hade tagit med varsin smörgås till killarna som de fick äta innan vi åkte till DIA där Svenska skolan lånar (hyr??) lokaler. De hade lektion mellan 16.30 och 18.30 och eftersom jag tog en mindre bra väg hem så var klockan över sju innan vi kom hem. De fick kasta i sig lite mat innan vi läste läxor och sedan var det bums i säng. Som tur är går det korta dagar på torsdagar, annars vette sjutton om de kommer att orka. Vi får väl se. Jag vill att de ska gå på Svenska skolan eftersom jag vet hur viktigt det är att barnen utvecklar sitt hemspråk. Dessutom är det roligt för dem att träffa andra svenska barn och avslappnande att få gå på lektioner där de förstår vad läraren säger.

Men jag kommer inte att låta dem gå där om jag inte är nöjd med undervisningen, då har jag hellre egna lektioner med dem hemma. Men jag tänker ge det en chans så får vi se. De verkade iaf nöjda med första dagen och det känns bra.

Emil hade nedräkning hela veckan eftersom han längtade till torsdagen. I torsdags skulle han sova över hos Oscar, vilken lycka!! Viktor ville passa på att sova över hos Axel samma kväll och jag hade lite smått börjat drömma om att gå ut och äta med Magnus och sedan gå på bio. Tyvärr fungerade det inte eftersom Axels föräldrar skulle på surströmmingsskiva i Abu Dhabi den kvällen. Egentligen visste jag att de skulle bort eftersom vi var bjudna på samma fest…. ….jag har verkligen dåligt minne. Vi löste det hela med att Axel sov här istället och det blev bra det med. Viktor var väldigt nöjd, Magnus somnade i soffan vid nio-snåret och jag tömde maidsrummet och skurade det rejält… innan jag däckade i soffan framför ett avsnitt av Morden i Midsomer. Jag tror inte att det hade varit någon bra bio-kväll hur som helst eftersom vi var skapligt trötta båda två.

I tisdags började Magnus sent och då passade vi på att åka till Abu Dhabi och lämna in lite papper. När vi ändå var där skulle vi passa på att gå in på en polisstation och hämta ett papper som visar att de godkänner att Magnus skaffar en alkohollicens i Dubai. Krångligt?? Jo, det kan man tycka men iom att företaget huvudkontor ligger i Abu Dhabi så är Magnus visa utfärdat där och därmed måste de godkänna att han får inneha alkohol. Vi började med att åka till kontoret eftersom det var anledningen till resan. På kontoret sitter det ett par killar som är där och arbetar tillfälligt. Den ena var från Västerås och den andra från hemstaden, ha ha ha det var lite kul. Varken Magnus eller jag kände igen honom (han var ett par år äldre än oss, ja äldre än Magnus kanske jag ska säga) men det var roligt att växla ett par ord med honom.

Trafiken i Abu Dhabi är mycket jobbigare än den i Dubai då det är smalare och färre vägar. Det är alltid kö i till och från kontoret och då ligger ändå kontoret en bit innan den värsta smeten. Hursomhelst efter att vi är klara på kontoret vänder vi tillbaka mot Dubai för att leta efter polisstationen som Magnus tror att vi ska till. Vi hittar den till slut och konstaterar att det endast återstår ett skal av den, resten är rivet. Jaha, vad gör vi nu?? Jag kommer på den briljanta idén att skriva in “police” på GPS:en och se på sjutton jag får tre träffar. Vi chansar lite och åker till en som heter Huvudkontor eller nåt liknande. (Den ligger halvvägs tillbaka till kontoret ;-)!!) Det är knökfullt med bilar så vi dubbelparkerar och jag sätter mig vid ratten så att jag har möjlighet att flytta på bilen om det krävs. Magnus kommer tillbaka efter fem minuter, det var också fel polisstation….. Som tur var hade vakterna varit väldigt trevliga och slagit sina kloka huvuden ihop och kommer med ett förslag på vilken polisstation vi ska åka till. Jag kör vidare och det roliga är att den här polisstationen ligger nästan ända framme vid kontoret. (En gång åkte vi till kontoret två gånger.) Liiite segt att köra i samma köer en andra vända. Det visar sig givetvis att även det här var fel station…. Ha ha ha den här gången hade iaf Magnus fått gått in på stationen och mannen i luckan tog hjälp av en kille som satt i kön…. enligt honom skulle vi åka till en polisstation i utkanten av stan. Som tur var så var det i utkanten av stan mot Dubaihållet för annars hade vi varit tvungna att ge upp letandet för att vara säkra på att hinna hem i tid för mig att hämta ungarna och för Magnus att åka till jobbet.

Den fjärde stationen var den rätta och inte nog med det, Magnus hade med sig alla papper som behövdes så vi åkte hem med vårt tillstånd :-)!!! Lägg dock märke till att det inte var sprittillståndet vi fick utan bara ett tillstånd att söka ett sprittillstånd. Vi försökte att fixa ett tillstånd för en av Magnus jobbarkompisar också men tyvärr hade vi fått med ett papper för lite för att det skulle fungera. Vi fick iaf veta att det går att lämna in åt andra så nu kan en av de andra samla ihop de övrigas papper och åka dit och fixa tillstånd åt resten. Det är tur att vi är några stycken så att vi kan hjälpa varandra. Oj vilken tid det skulle ta om alla skulle fixa sitt eget hela tiden. Nej tack o lov hjälps vi åt. Vårt bidrag den här gången var att lista ut vart man ska åka och vilka papper som krävs.

I helgen har hunnit med att köpa grill, att skaffa en grill är riktigt lätt. Att skaffa gasolflaska verkade desto svårare. Tydligen skulle man köpa en tom flaska i affären, sedan skulle den lämnas in i Satwa för att tre dagar senare hämtas (fylld) i Sharjah (ett annat emirat…). Som tur är så är jag ganska bra på att googla så jag lyckades läsa mig till att det skulle gå att köpa flaskor direkt från gasbilen (det är många som använder gasspis i köket och till dem har de stora gasolflaskor som levereras direkt till dörren). Magnus fick faktiskt samma information från grillförsäljaren och det tycker jag var riktigt schysst av honom eftersom det innebar att han tappade försäljning. Tydligen är det inte riktigt samma sorts gas i flaskorna som man köper från lastbilen utan gasolen från affären är “renare”! Meeen vi bestämde oss för att fulgasen skulle duga åt oss. Nu återstod bara att hitta ett telefonnummer…. Då har vi sådan otrolig tur att när Magnus är på väg hem med grillen så möter han gasbilen här på Ranchen och på lastbilen stod företagsnamnet. Som tur var bestämmer sig Magnus för att montera grillen innan han ringer till företaget (vi googlade på företagsnamnet och fick upp ett telefonnummer). När den är färdigmonterad ringer han till gasföretaget och 20 minuter senare lämnar de vår gata. Heeeelt otroligt, i Dubai där allting tar fyra gånger så lång tid som vi är vana vid lyckas de komma hit montera en ny koppling som passar med deras tub och åka igen, allt på 20 minuter. Fantastiskt!!

Givetvis blev det grillning på fredagen. Therese kom hit med Oscar, Alice och Emil och Björn & Maria kom hit i sällskap med Björns syster Lina. (Fredrik är i Sverige.) Det blev en vända till poolen innan vi gick hem och fixade maten, grillad marinerad kycklingfilé, jordnötssås, tzatziki, ris, duchesspotatis och en grekisk sallad med en himmelsk god fetaost i. ÅÅh vad gott det var!!

I dag har vi varit till JBR och levererat Björns bil. När vi ändå var där passade vi på att äta på Bobs, en restaurang som Maria har rekommenderat. Det var riktigt god mat och en häftig miljö. Jag ska försöka visa lite bilder därifrån i morgon för nu hinner jag inte då det är dags för mig att sova. Jag ska bara berätta att det blev en vända till Sheraton efter lunchen och på kvällen blev det en sväng till golfbanan. Ett bra avslut på en bra helg.

Nu väntar sängen. Godnatt!!

6 thoughts on “Grattis Henry och Mikaela!!

 1. Surströmming i Dubai!!Whoow!!! Hur kunde ni missa den delikatessen? Ni håller fortfarande på och åker fram och tillbaka märker jag. Hur orkar ni? Det verkar vara minst sagt tålmodsprövande. Undrar hur lång tid det tar, att förstå alla regler och förordningar som gäller? Verkar vara hur mycket pappersexercis som helst. Vi tycker att det är en massa papper här hemma, men det verkar vara ett strå vassare på den fronten där nere. Vad innebär ett sprittillstånd? Får ni “göra” eran egen sprit? Eller innbär det “bara” att ni få köpa den? Jag tycker det verkar som ni har “druckit” spirituosa på era träffar. Har ni gjort det olagligt?Har jag missförstått? Härligt att pojkarna verkar trivas bättre och bättre. Är det bara undervisning i Svenska skolan en dag i veckan, eller är det ni som valt att låta de gå bara en dag? Ska det komma en maid snart eftersom du städat, eller ska det komma gäster? Många frågor som jag hoppas få svar på.
  Ha det bra!
  Kram!

 2. Skönt att höra att det går så bra för er, och då speciellt för Emil som haft det lite jobbigt!
  Jag håller allt lite koll på vad ni gör! 😉

 3. Saknar dej! Vart har du tagit vägen?
  En kul grej idag, Martin ville köpa spelet NHL2011, jag sa, vi köper det om 2 år, då det är billigt. Martin blir tyst och klurar en stund, Ska vi köpa spelet 2013? Då kommer Emil hem igen!! Kram

 4. Åh plutten, har han koll på det. Emil skulle nog inte ha något emot att leka lite med Martin. Vi får hoppas att vi får till några träffar i sommar. Jag kanske kan lämna ungarna hos dig och åka till golfbanan med din far ;-)!! (Givetvis stannar jag några timmar hos dig efter golfen för jag vill ju träffa dig också!!) Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.