Vad gör jag egentligen hela dagarna????

Det är det säkert flera av er som undrar…. Ja det undrar jag med, dagarna bara flyger i väg :-)!! Iof har killarna bara gått i skolan i sex dagar hittills så jag har ju inte haft alltför många dagar ensam.

I tisdags var det dags för den första av den här veckans tre skoldagar. Det var också den första långa skoldagen. Jag lämnar dem 8.30 på morgonen och långa dagar ska de hämtas 15.30. Visst låter det som om jag har oceaner av tid!! Jag tycker också att det låter som det men det känns verkligen inte som det. Torsdagar går de kort dag och ska hämtas 13.30.

I tisdags hade jag bestämt mig för att jag skulle träna. För att inte riskera att fastna bland alla trevliga mammor på skolan lämnade jag bara killarna och rullade i väg. Maria mötte upp mig på Sheraton och vi körde ett ordentligt pass. Givetvis klantade jag mig lite och lyckades använda STOPP-knappen på löparbandet medan jag joggade….. Som tur var ramlade jag iaf inte av bandet ;-), det har hänt förr!!

Efter träningspasset gick vi ut till poolen en vända och där träffade vi på Marlene och Alma. Vi chillade en stund med dem och när de bestämde sig för att åka hem tog Maria och jag en promenad utmed stranden. Det var UNDERBART, åh vad skönt. Det har jag längtat efter sedan jag kom ner hit. Värmen var helt OK och vi njöt verkligen, ja iaf i början sedan blev sanden mjuk och det blev tungt att gå. Då plockade vi snäckor istället :-)!!

Efter en välbehövlig dusch knatade vi iväg till en restaurang där vi åt varsin Cesarsallad. Sååå god :-)!!

Det fanns en del människor på restaurangen men jag valde att ta en bild där bara fina Maria syns.

Efter lunchen for vi till Mall of the Emirates där Maria letade skor och jag köpte en klocka. Helt plötsligt var klockan mycket och det var dags att skjutsa hem Maria och hämta kidsen. Någon gång vid den tiden kom det en förfrågan om jag ville följa med på Ladies Night på Mövenpick. (De har de varje tisdag, då får alla tjejer de två första drinkarna gratis :-).) Jag lovade att tänka på saken….

Tisdagen var ju den dagen som Emil hade haft det som tuffast. Det tog en bra stund innan vi kom hem från skolan och sedan var det bara att leta fram lite mat och efter det satte vi oss och jobbade med hans översättningar och läxor. Vi var färdiga vid sex-snåret och jag insåg att om jag satte en himla fart så skulle jag hinna till Marlene till klockan sju och följa med tjejerna en vända ut. Sagt och gjort, jag åkte till Marlene och följde med dem vidare till Mövenpick. Vi blev ett helt gäng ;-)!! Jag höll mig givetvis nykter eftersom jag skulle skjutsa killarna till skolan på morgonen därpå.

Här hade inte alla hunnit komma ännu.

På onsdagen träffade jag på de “svenska mammorna” på skolan. Några av dem skulle till IKEA och eftersom de är så trevliga att umgås med hängde jag på. Det slutade med att vi gick på IKEA och åt lunch på en trevlig restaurang i Festival City. En titt på klockan visade att det snart var dags att åka till skolan, vi sprang in i ett par inredningsbutiker på väg till bilarna och sedan var det dags att åka. Hem, fixa mat och göra lite läxor. Resten av kvällen stod jag vid strykbrädan och sedan var det dags att sova.

På torsdagen var jag tvungen att åka till Zacks för att köpa lite mer skolkläder. På väg hem från Zacks sprang jag in och handlade kvällsmat på Spinneys. Väl hemma hade jag en, 1!! timma på mig innan jag var tvungen att åka och hämta grabbarna. Eftersom det dagen innan hade blivit bestämt att vi skulle ha besökare med oss hem från skolan blev jag tvungen att snabbdammsuga samtidigt som jag snabbtvättade tre av fem badrum. Puuuh!!! Jag han inte ens äta lunch utan det fick bli en macka på stående fot….

Ja det var min vecka, som ni ser är det fult upp ;-)!!

Besökarna som vi tog med oss hem på torsdagen var en nyinflyttad svensk familj. Det var mamman och barnen som kom med oss hem, en kille på 6 år och en tjej på 4 år. Hon hade köpt med sig munkar från Dunkin Donuts och vi hade en trevlig eftermiddag med fika och bad. Efter badet lekte killarna medan vi fixade tacos. Hon var en sån här underbar människa som det känns som att man har känt hur länge som helst. Lagom när vi hade röjt undan efter maten kom Magnus hem och hennes karl kom för att hämta upp dem. De slutade med att vi blev sittande, pratande i ett par timmar fram till att fyraåringen deklarerade att NU var hon trött och ville åka hem och sova. Killarna fick spela TV-spel efter badet så dem så vi inte till förrän det var dags för dem att åka. Åh vad roligt det är att träffa nya trevliga människor. Oj vilken tur vi har haft sedan vi kom hit. Vi har träffat så otroligt många trevliga familjer :-)!!

Sedan var det dags för fredag och en ledig dag för Magnus och killarna. Tyvärr hade vi blivit dubbelbokade men jag löste det genom att ta ett besök på fm och det andra på em/kvällen. På förmiddagen åkte killarna och jag till en familj här på Ranchen. Pappan som är tysk var i Kenya på jobb. Mamman är lika gammal som mig och hon har växt upp i Västerås. Det är dock 13 år sedan hon lämnade Sverige. Barnen bestod av en kille på 10 år som både förstod och pratade svenska samt en dotter på åtta år som förstod svenska men hon kunde inte prata svenska. Killarna hittade varandra direkt och lekte med LEGO ett par timmar. Tjejen tyckte att de var jättetråkiga och hon hade sagt till sin mamma att hon inte tyckte att vi behövde komma tillbaka någon mer gång :-)!! Ha ha ha… Mamman var jättetrevlig och vi pratade och pratade. Det var oerhört intressant att höra om hennes erfarenheter. De har bott på Irland, i Danmark och i Tyskland. Vi pratade mycket om olika skolsystem och hennes berättelser om den tyska skolan var ganska skrämmande. (Senare på dagen pratade jag med Joanna som är uppväxt i Grekland och hon tyckte att min berättelse om den tyska skolan påminde mycket om vad hon har upplevt under sin skoltid i Grekland. Hon menade att det förmodligen ser ut på ett liknande sätt i de flesta europeiska länder och att det inte är det tyska skolsystemet som är avvikande på något sätt utan det svenska. Förmodligen har hon rätt. Oj vad jag lär mig mycket här nere som jag kommer att ha nytta av när jag ska börja arbeta igen :-)!!)

Innan vi skulle åka hem gick vi ut till poolen och badade en timma. Vid poolen träffade vi på ett tyskt par som umgås mycket med den här familjen. Vi fick växla över till att prata engelska istället och givetvis klantade jag till det. Jag berättade att Viktor ville rekommendera hennes son att titta på den svenska kocken (mupparna), min direktöversättning var inte så lyckad…… Ha ha ha jag tror att jag sa chef fyra gånger på raken efter den tabben. Chef, I mean chef you know. The K word is the swedish word for chef…. He he he vi får väl se om vi ska träffas någon mer gång. De skrattade iaf :-)..

Vi åkte hem och kastade i oss en snabb lunch och sedan åkte vi över till familjen Forsberg där det bjöds på bad, barhäng och grillning.

Alice och Oscar hade förberett paket till alla barn. Sötnosar.

Paketutdelning.

De stora killarna flög flygplan och helikopter

medan Grabbarna grus hade huggit varsin laptop.

Lite senare satte tjejerna på en film och jag tycker att det ser ut som att Viktor tycker att det var en bra film.

I dag har vi startat dagen lite lugnt. Killarna varvar skolarbete med datorspelande. Vi håller på och förbereder Emil inför nästa vecka. Han får jobba lite hemma på svenska, sedan översätter jag och så skickar vi med allt till skolan.

Som ni ser är det full fart i arablandet :-)!! Livet är härligt!!

5 thoughts on “Vad gör jag egentligen hela dagarna????

 1. Var det alltså typ muslimsk julafton, eller nå´t? Presenter på blanka vardagen låter annars mycket lyxigt. Ja, tiden går fort när man har roligt, och det verkar du ha “en masse”. Verkar som ni får hur många vänner som helst att “bolla” er tid mellan.Har ni kommit överens än om att “turhämta” era små? För det verkar som alla har fullt upp och lite stressigt att passa hämttiden.På så sätt finns det ju mer tid att göra roliga saker. Förstår att du trivs, men ta det lugnt ändå för du verkar vilja hinna med så mycket.
  Kram!

 2. Nja nu var det ju inte vardag eftersom vi har helg fredag-lördag. I morgon börjar skolan igen. Men ja nån slags muslims julafton måste det ha varit som hon hittade på. Alice är en sån här underbar tjej som har massor av idéer. Hon är också väldigt duktig på att förverkliga dem. De flesta andra på “företaget” har valt att ha skolskjuts till sina barn. Jag har av flera olika orsaker valt att avstå. Jag har ingen som jag kan turhämta med då vi dessutom är de enda som bor på ranchen (av de jag känner). Den “tyska” tjejens barn går på en annan skola. Jag har också pratat en del med en tjej som bor på Ranchen och som har ett av sina barn på “vår” skola. Vi har dock inte hunnit träffas ännu. Mmmm visst trivs jag och visst vill jag för mycket. Som det är nu börjar jag verkligen ligga efter med hushållssysslorna så den här veckan gäller det att jag håller mig hemma någon dag. Å andra sidan ska killarna gå sin första 5-dagarsvecka så jag borde hinna med en del. Ha en fortsatt trevlig helg medan vi återgår till vardagen. Kram

 3. Helt otroligt vad ni grejar och donar, flänger och far. Jag har full förståelse att dagarna går fort. Har Ni verkligen tid med Sverige-besökare, kan man ju lite oroligt undra ;-).

 4. Hej där i det varma landet långt bort i sydost!
  Idag fick, nej – tog jag mig äntligen tid att kolla in er blog. Jättekul att se och läsa om era äventyr. Ni verkar ha fullt upp. Spännande. Och svettigt, men vattnet ser fint ut. Här i Jönköping har Ingrid och jag haft städdag med grannar i bostadsrättsföreningen och det var soligt men kallt. Nästan alla blad har fallit till marken eftersom natten till idag var höstens första natt med minusgrader. I norra Sverige har de snö och trafikproblem redan.
  Hur gör man för att fixa jobb där ni är,,,?
  Hälsningar
  från en mycket förkyld Rolf (Emelies bror, som du säkert redan gissat)

 5. Hej Rolf!
  Vad roligt att du kikade in på bloggen. Ja, hur fixar man jobb här. Hm det finns många privatskolor där jag tror att man får både lön och bostad. Det kanske vore något, Ingrid jobbar och du knatar på stranden :-)!! Vi är utskickade expats från ett svenskt företag. De flesta som bor här (i mina kvarter ska jag säga) är utskickade av olika företag. Det finns säkert massor av svenskar här som har tagit sig hit på “egen hand” men jag har hitintills bara träffat på några stycken sådana. Gemensamt för dem är att de är i 20-25 års åldern, till skillnad från dem som är utskickade av företag som är mellan 35 och 50. Nu tror jag iof att du frågade med glimten i ögat men vill ni hitåt så tycker jag att ni ska satsa på “lärarspåret”. Jag hoppas att ni får en trevlig höst och en inte alltför kall vinter. Kram Åsa (hälsa Ingrid)

Leave a Reply

Your email address will not be published.