Nu händer det inte mycket!!

Nu har vi haft ett par dagar när killarna och jag bara har varit hemma och det börjar bli tråkigt. Det är svårt att ta sig iväg och göra någonting när man varken får äta eller dricka offentligt.

Killarna har haft ett riktigt långt sommarlov och eftersom skolorna nu har börjat i Moderlandet har jag dragit i gång lite hemstudier för killarna. Inte mycket men båda får öva lite på engelskan. Emil läser lite på svenska varje dag och Viktor tragglar med gångertabellerna. (När han gjorde sitt antagningsprov på skolan kom det fram att han inte kunde alla tabellerna som krävs för att börja i fyran här, d.v.s. upp till nians tabell. De hade inte gått igenom dem ännu i skolan så det var inte konstigt att han inte kunde dem. Nu kan han alla tal men han fastnar emellanåt på 6*7 och 7*8. Vi går dock igenom alla en gång varje dag så att han övar upp hastigheten.)

I går var Emil sugen på att räkna lite.

Viktor försökte räkna multiplikation i vattnet men han tyckte inte att det gick bra.

I går åt vi en lätt lunch.

Mums!!

I dag var det bestämt att hela familjen skulle ut och äta på kvällen tillsammans med en kille som vi träffade när vi var här på rekresan. Han skulle mellanlanda här på väg ner till sitt arbete i Kenya. Tyvärr blev det inget av med det. Det kändes dock som att killarna och jag behövde komma ut ur huset en vända så vi bestämde att vi skulle åka till ett köpcentrum som heter Wafi och äta på Planet Hollywood. Det är en amerikansk restaurang som är inredd med detaljer från olika filmer. (Jag hade läst i en tidning att de hade öppet från lunch och jag tyckte att det var skönt att vi inte behövde vänta in Iftar.)

Givetvis fanns det vatten i köpcentret.

På väg till restaurangen var vi tvungna att gå ut ur byggnaden och runt på baksidan. Då uppenbarade sig den hör oasen. Jag tycker att det påminner om en engelsk trädgård.

Det visade sig vara en spansk tapasbar.

Vyn åt andra hållet.

I entrén till Planet Hollywood sprang vi på Kaliforniens guvernör.

Indiana Jones grejer, eller möjligtvis Indiana Jonesgrejer. Jag vet faktiskt inte om det var Harrisson Ford eller någon annan som använde de här i filmen.

Vårt bord....

var det enda som användes i hela restaurangen. Förmodligen är det inte många som vet att de håller öppet dagtid. Fördelen med det var att vi kunde gå runt och kika precis som vi ville. Om det sitter folk och äter så kanske det inte är så populärt om man ställer sig precis bredvid deras tallrik och stirrar :-)!!

Goldeneye

Jurassic Park

Ghostbusters

Star Wars

Fint tak.

Jag tycker att Magnus tallrik var snygg.

Maten gick att äta men mer vad det inte. Vi kommer förmodligen inte att gå dit igen. (Om det inte är någon av våra gäster som absolut vill ha med oss dit.) Servicen var desto bättre. Vilket iof inte var så konstigt eftersom vi var de enda gästerna ;-)!! Jag stod och pratade en stund med den trevliga indiska servitrisen. Vi pratade lite om vädret och hon berättade om den hemska vintern som de hade haft i vintras. Det hade varit så kallt som 6 grader……. (Ni skulle ha sett hennes min när jag sa att vi hade haft -25!! He he egentligen har jag ingen aning om hur kallt det var men 25 var ett jämt och bra tal!!) Det dåliga vädret hade hållit i en hel vecka. Jag tycker inte att det låter så farligt men om det blir så kallt i vinter hoppas jag verkligen att det blir när vi inte har gäster. Jag trodde aldrig att det blev kallare än ca 15 grader här. Jag är helt säker på att det ska gå att bada året runt. Jag ska kolla med några andra som bodde här i vintras.

Innan vi gick därifrån gick jag in på damernas en vända.

Snygga speglar!!

Jag hade läst att det skulle finnas en arabiska souk (marknad, eller egentligen en massa småaffärer) under köpcentret. Efter maten tog vi en liten vända dit. Det var heeeelt tomt på folk.

När vi gick ner till souken hörde vi böneutropet som förkunnar att det är dags för Iftar (måltiden som bryter fastan). Böneutroparen hann knappt tystna innan vi hörde skramlet från bestick och porslin. Vi följde ljudet och hittade alla människor!!

Det regnar inte ofta i Dubai.

Nu ska jag sova lite och drömma om att morgondagen innehåller något spännande. Godnatt!!

5 thoughts on “Nu händer det inte mycket!!

  1. Det är nog bra för dig med att fräscha upp lite pedagogik så du inte rostar ihop! Med andra ord, bra för samtliga iblandade. Känns lite som ni var de enda människorna på jorden när man ser bilderna. Måste ha känts konstigt och ödsligt.Men så vips finns det folk. Lite som ett trolleritrick. Jag hoppas verkligen du hade din fina väska med dig på toa. Det var ju supermatchning där!

  2. Snygg tallrik! Coola dekorationer på Planet Hollywood.
    Souk…. hur uttalas det? “sok” eller “såk” eller vad vet jag? (Nu kan Jörgen sluta läsa…)

    Dom vill jag helt klart besöka. Tänkte kolla på väskor. 🙂 Hur är det med sommarkläder (som vi svenskar gillar, och som är representativa i Dubai)? Finns det att köpa på tex H&M? Hoppas gå ner i vikt och då får jag lite problem i vinter. Andra coola klädaffärer? Fast man kan ju shoppa även om man inte går ner i vikt också! Vi får väl se hur det går… Hahaha!

  3. Jag säger ” sock” med o-ljud alltså inte som strumpa “såck” utan med ett långt o fast med äsch jag kan inte beskriva det. Vi tar det på Skypen. Det har funnits en del sommarkläder att köpa. Det är dock långt i från allt som är “godkända” kläder. Det är väldigt många som struntar i hur man “ska” vara klädd och om man bara uppför sig normalt i övrigt och inte retar upp någon så ska det inte vara någon fara. Du kan klä dig precis som du gör hemma. Affärerna har precis avslutat sin stora summer sale och nu kommer höst och vinterkläderna !?? Det ska bli spännande att se hur de kommer att se ut. Jag vet att en av mina “bloggare” skrev att det var kört nu. Nu kommer det inte att gå att handla något förrän till våren. Vi får väl se vad vi tycker ;-)!!

  4. Haha! Jag skrattar och skrattar ännu mer…. Hihhiihi! 🙂 🙂
    Ja, nu är det nog kört! Bara att slita på de kläder ni har, tills det äntligen blir vår igen… Yllebyxor, tjocktröjor, termobyxor och halsdukar får någon annan köpa, eller?

  5. Jag orkar inte gå tillbaka och kolla vad jag skrev i det här inlägget men jag misstänker att det handlar om klädinköp. Jag har goda nyheter!!! 🙂 Jag sprang in i några affärer på mitt favoritmall i dag och kom hem med en klänning (som Magnus hatar…) och ett par shorts. Jag provade säkert 15 andra och jag lovar det var INTE kläderna det var fel på ;-)!!! Ladda VISA-kortet innan du kommer :-)!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.