Samtal från en kär kollega

Ja inte ett samtal från en som är kär alltså utan från en som jag håller kär. Nu var det egentligen så att hon hade ringt fel, hon skulle inte alls ringa till mig. Men det väljer jag att bortse ifrån. Det var väldigt roligt att hon ringde. När jag ändå pratar om mina kollegor ska jag passa på att göra ett förtydligande. Jag skrev i en kommentar häromdagen att min kollega LL är liite orolig att jag ska bli en snobb härnere. Här vill jag förtydliga att det är den långa smala LL som är lite orolig medan den kortare, hm hur ska jag säga, inte lika smala utan helt perfekta LL 😉 inte är det minsta orolig. Hon vet att jag står med fötterna på jorden och att jag inte förändras i första taget. Här vill jag också fylla i att jag städar huset själv och det kommer jag att fortsätta med. (Eftersom Magnus och jag inte har alltför stora krav på städningen så är det inte allt för jobbigt.) Jag saknar ALLA min kollegor och jag är övertygad om att ett par av dem saknar mig också. Sedan finns det säkert en och annan som drar en lättnadens suck den här terminen :-), man kan inte vara älskad av alla!!

Häromdagen pratade jag om ett tält som de har slagit upp på stranden vid Sheraton. Det är ett Iftartält, de finns lite överallt de här dagarna. Måltiden som bryter fastan kallas för Iftar. Många restaurager serverar Iftar-bufféer till ett bra pris. En del av dem i de vackert utsmyckade tälten. När man bryter fastan så gör man ofta det genom att äta en dadel och dricka lite vatten. Jag passade på att göra så när vi var på Fridays där de ställde ut dadlar på alla bord. Ja jag bröt väl inte min fasta direkt men jag hade inte ätit något sedan lunch ;-)!!

Vi var på Sheraton första dagen på fastan, där märktes det att de är inriktade på turism. Det fanns folk som åt, drack(alkoholfritt) och rökte offentligt. Jag förstår att det är svårt för ett hotell som Sheraton att hålla på reglerna men jag tycker att det är dåligt av människor som kommer hit att inte respektera reglerna. I Qatar vet jag att det är straffbart att äta eller dricka offentligt. (Böter eller fängelse.) Jag tror inte att det är lika strikt här i UAE men det är ändå ingenting man gör. Det hör till vanlig hövlighet och respekt att man inte äter eller dricker offentligt. Jag kommer säkert att återkomma i frågan när jag vet mer.

Nu har jag pratat med några av Magnus arbetskamrater och de har fått ut information om vad som gäller vid Ramdan. Tydligen är det straffbart även här i UAE. Förra året var det tre västerlänningar som hamnade i fängelse p.g.a. att de inte följde reglerna kring detta. Intressant, jag kommer med all säkerhet att återkomma i ämnet.

Vi var även på Mall of the Emirates första dagen på Ramadan, vid lunchtid. Foodcourt east var liiite tystare än vad den brukar vara så dags. Några restauranger var bemannade så det gick att köpa “take away”.

Food court east vid lunchtid.

Vi hittade även ett öppet café, ja “take away” givetvis. Här gällde det dock att man känner till deras sortiment för annars var det inte lätt att veta vad som fanns bakom skynket.

/Åsa

4 thoughts on “Samtal från en kär kollega

  1. Du har så liten näsa så den kan omöjligt peka uppåt. Verkar väldigt ödsligt på dessa matställen. Lungt och skönt så ni slipper trängas. Du får väl passa dig så du inte åker fast för “Ramadanvägran”. Men du är så ordentlig så det är nog ingen risk. Attans att ni inte fått ordning på vattnet än. Förstår om du är irriterad.Här har vi det varmt och medeltid.
    Hoppas ni får besök av din släktingar snart, de verkar behövas, åtminstonde för att fixa vattnet. Släkten kan man alltid lita på!
    Kram!
    Ps Hoppas du saknar oss lite nu när vi påbörjat läsåret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.