Vilka skolor ska vi söka??

Hm vi vet egentligen inte mer än sist… Jag skriver lite ändå eftersom jag har tänkt att använda den här bloggen som en dagbok. Givetvis är det huvudsakliga syftet med bloggen att hålla nära och kära uppdaterade med vårt  “Mellanösternliv”.

Jag har tillbringat många timmar framför datorn för att komma fram till vilka skolor vi ska söka. Jag har hittat tre stycken som jag tror passar oss. För det första accepterar de elever som inte talar engelska flytande. De har också ett väl utarbetat system för att eleverna så snabbt som möjligt ska lära sig språket. De har speciella lärare/team avsatta som arbetar extra med de elever som har engelska som andra språk. Skolorna ligger dessutom bra till i förhållande till de bostadsområden som vi kan tänka oss att bo i.  Som det ser ut nu kommer vi att söka följande skolor.

1, Emirates International School
2, Dubai International Academy
3, Gems World Academy

Om de kommer in på EIS vill vi helst bo i Meadows, kommer de in på DIA vill vi bo i Lakes och kommer de in på GWA spelar det ingen större roll om vi väljer Meadows eller Lakes. Vi har skippat Arabian Ranches, tror jag iaf…

Vi ska även kolla lite med övriga svenskar som ska ner, hur resonerar de?

Det största problemet just nu är alla papper som ska in vid skolansökningarna. De ska ha in “school records”, “birth certificates” m.m. , det är inte direkt papper som vi har i byrålådan. Men, men vi tar en sak i taget så löser det sig nog.

Vi har också hunnit med att skaffa ett Skypeabonnemang, det kostar ca 1000 kr om året och då ringer vi gratis till fasta telefoner i Sverige.  De som ringer till oss betalar lika mycket som när de ringer till Västerås, det är ett 021- nummer. Nu ska vi bara införskaffa en Skype-telefon så att vi slipper sitta vid datorn och prata.

/Åsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.