Från köttfärs till köttbullar

För andra gången…. jag skrev det här inlägget igår men lyckades på något sätt radera det :-(. Ja ja så länge det inte är något värre, det är ju bara att börja om ;-)!!

Det blev träning i går, fick med mig fru E och det är jag tacksam för. Det är mycket roligare att träna när man är två. Medan vi tränade försökte Magnus få ordning på deras router eller nåt, tyvärr misslyckades han :-(. Jag plockade upp familjen hos familjen E efter träningen och vi konstaterade att vi var alldeles för hungriga för att hinna åka hem och laga lunch. Vi valde istället att glida ner till beach walken och leta efter en bra restaurang. Vi fastnade för Wagamama.

För första gången sedan vi flyttade hit hade jag glömt kameran. Vilken tur att Magnus kunde fotografera med telefonen!


Båda killarna valde kyckling med nudlar. De fick jättebra barnpinnar att äta med.


Vi hade sådan tur att Wagamama var med i Enternainerguiden, det innebär att vi har kuponger som innebär köp en rätt och få en till samma pris eller billigare på köpet. Det roliga vara att hon hade vissa problem när hon skulle ta betalt och det slutade med att vi bara behövde betala för barnens mat. Ja ja inte oss emot!! (Ja vi betalade för drycken också och om jag inte minns fel var det med en pint öl på kvittot!!)

Efter maten rullade vi hemåt, det blev ett litet stopp på Spinneys där Viktor valde pasta och köpte köttfärs till kvällens matlagning. För något år sedan fick han “Min första kokbok” och tidigare har han fixat pannkaka och i går var han sugen på att göra pasta med köttbullar.

Han var väldigt noga med att han skulle göra allting själv men jag fick gärna vara med i köket. (Det slutade med att jag fick riva färdigt löken, när han inte såg något längre för alla tårar och så fick jag hälla av det kokande pastavattnet. Resten gjorde han helt själv :-))Viktor har fått för sig att han avskyr lök. Han frågar alltid om det är lök i maten och petar gärna runt lite och letar efter eventuella bitar. I går däremot när han plockade fram ingredienserna tvekade han inte det minsta utan plockade på eget bevåg fram en lök. Ska du ha lök i frågade jag? Ja, det står så i receptet fick jag som svar. Ha ha så kan det vara. Ingen blev gladare än jag för att han hade i lök, det är så gott!!

Emil är väldigt sugen på att laga mat.


Det gäller att mäta noga!!


Man måste tvätta sig noga efter att ha kladdat med köttfärs.


Steker första omgången.


Kollar pastavattnet.


Andra omgången.


Det är gott med grönsaker till maten.


Emil är hungrig!


Viktor lastar på.

Maten smakade underbart!! Det roliga är att jag har misslyckats de tio senaste gångerna som jag har stekt köttbullar medan Viktor lyckas på första försöket!! Nu behöver vi iaf inte oroa oss för köttbullar till julafton, det fixar Viktor!!

9 thoughts on “Från köttfärs till köttbullar

  1. Jag tycker att han låter som en naturbegåvning i köket, du verkar ju inte tycka att det är så kul, så grattis, lämna över kockmössan 😉

  2. Klart inte magnus klarar av att fixa routers. Han har varit chef för länge för att junna fixa så’nt! 😉

    Näe, ta dit en expert istället vettja, en så’n som mig. Jag kan tänka mig en tj.resa ner för lite IT-arbete 😉

  3. Pft! Snacklåda där!!!! Problemet var att hans ISP hade spärrat hans användande till den MAC-adressen som hade på den routern som ETISALAT levererade. Han fick aldrig någon IP-adr på WAN’et. Enkelt löst av mig…”Ring och prata med dom det är säkert det som är problemet….” och det var det!

  4. Smarta barnpinnar! Dit får vi nog ta oss någon lunch. Och billigt blev det!
    Viktor är en så härlig kille! Det går ju lysande får honom vid spisen!!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.