Lördag!!

I dag har Magnus den här helgens enda lediga dag. De gick en kurs förra veckan som höll på till och med fredagen. Nu tror jag inte att det går någon nöd på Magnus eftersom han inte ska jobba i morgon utan istället åka till Oman med oss. Tydligen måste vi ta en sväng förbi Abu Dhabi på vägen hem från Oman för Magnus måste lämna in sitt pass (ännu ett steg på vägen till att få residence visa). Killarna och jag har nu varit uppe i över två timmar, vi har ätit frukost, diskat, plockat och surfat men någon Magnus har vi inte sett till!! Men ok har han en ledig dag den här veckan kan han kanske få sova längre än till nio!!.

I går hade jag planer på att killarna och jag skulle besöka Fesival City, jag insåg dock att det var fredag d.v.s. många som är lediga och ute och handlar. Dessutom tar det en stund att åka dit och jag ville vara säker på att komma till gymmet i god tid. Därför åkte vi till Mall of the Emirates istället, det ligger på vägen till klubben. Killarna fick ha på sig skorna och hjälmar och det tyckte de var oerhört pinsamt. Iaf Viktor, nu fick killarna prova på hur det är att vara annorlunda oj oj oj vad folk glodde på dem :-). Viktor vägrade dessutom att vara med på kort. Emil däremot ställde villigt upp!!

Emil laddar upp för att bli fotograferad!


Full fart!!


Det slutade på golvet!! Han skulle behöva ha en kudde på rumpan för den har fått sig några rejäla smällar.

Magnus tycker också att jag är oerhört fjantig som tvingar dem att ha hjälm men det struntar jag i. De får hellre se lite fåniga ut än att de får spräckta skallar!! Apropå fåniga, nu börjar det bli väldigt akut med klippningar. Magnus ser värst ut men vi andra är inte långt efter ;-).

Efter mallet åkte vi till klubben där vi mötte upp M som också var sugen på att träna. Som ni vet vill inte Viktor vara på piratklubben eftersom det bara är småbarn där. Tror ni inte att vi hade maximal otur, när vi kommer till piratklubben var det 5-6 småbarn där!! Jag puttade in killarna, berättade för personalen var jag skulle hålla hus och att killarna inte pratar engelska, sedan flydde jag. Efter en dryg timma (hårt pass på gymmet!!)kom jag tillbaka och fann att de spelade wii sports. De hade spelat hela tiden så det hade inte gått någon nöd på dem. Emil kunde absolut tänka sig att vara där fler gånger medan Viktor var mer skeptisk men han lovade att vara där ett par gånger till.

Vi hann med en vända till poolen (Magnus och hans arbetskamrater dör upp) och på vägen hem stannade vi till och köpte en pizza till Viktor och lasange till Emil, givetvis köpte vi vitlöksbröd också. Magnus och jag nöjde oss med resterna från gårdagens pastasallad, mums!!

Söta pizzakartonger!

Det var det här med kameler respektive dromedarer också. Jag har googlat lite och insett att vi pratar om familjen kamel där vi har en- och tvåpuckliga. Här i Dubai har vi Arabiska kameler som också benäms dromedarer.

Den här förklaringen var ganska tydlig:

Both the Bactrian camel and the dromedary, or Arabian camel, are types of camel. Both have specialised humps, mounds of tissue on their backs where they store fat. This provides the fuel that they can survive from when food and water are in short supply, as they often are in their desert environment.

A well fed camel that is in good condition and that has had access to plenty of water has a firm and upright hump. By contrast, one that has been on a long and exhausting desert journey has a hump that is floppy and bent over to one side.

The main difference between the two types of camel is the shape of their humps. Bactrian camels have two humps – this camel comes from Asia and carries heavy loads across the cold high plains, the steppes. It has long shaggy hair to keep warm in this cold climate.

The dromedary has only one hump and it is adapted to hot deserts.”

Jag kommer nog fortsätta att kalla alla för kameler. För att par veckor sedan när vi åkte till IKEA var det ett par stycken som befann sig väldigt nära vägen.

Kameler


Jag undrar vad de äter??


Alla bilderna är tagna från bilen. Vi fick stanna för rött och då hann jag få upp kameran.


Det var inte lätt att ta kort när bilen väl rullade.

Nu har vi jagat upp Magnus. Han ska hjälpa herr E med hans nätverk och jag ska träna.

3 thoughts on “Lördag!!

  1. Hm det kan nog stämma. Man ser att de har frambenen lite “ihopknutna” så att de ska kunna röra sig men inte springa.

  2. När jag var i Israel hade kamelerna bara en puckel med. Och de som hade frambenen bundna var de lite vildare hannarna så de inte kunde hoppa på honorna för mycket 🙂
    De var lite rädda om turisterna med så inte någon hane skulle hoppa på en hona som hade en turist på ryggen 🙂
    Här känns det som tropisk värme varenda kväll nu, vilken sommar, men jag är glad att jag trots allt är i Severige för eran värme skulle jag nog inte fixa, jag har fullt sjå med den på Gustavsbergsvägen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.