Söndag, måndag

I söndags föll det sig helt enkelt så att jag började röja och städa. Jag var så trött på alla kartonger som vi hade överallt så jag packade upp, sorterade och försökte hitta platser till allt. Samtidigt kom jag på att jag skulle städa alla badrum!! Det var full fart precis hela dagen. Magnus var i väg och jobbade och Viktor sa lite försynt ett par gånger att Magnus hade lovat att ringa till herr E och kolla om vi kunde möta upp familjen E någonting. (Jag visste att fru E, stora A och lilla a hade kommit till Dubai natten till söndag så jag tyckte inte att det var någon brådska att ringa till dem, vi hinner träffa dem. De kunde få komma till ro och umgås och kramas lite!!) Som tur var kollade jag fru E:s blogg och där skrev hon att de skulle vara på beach klubben på em/kvällen så jag la städsakerna åt sidan och killarna och jag tog minibilen och åkte till beachklubben. Jag har bara kört till beachklubben ett par gånger tidigare och då har jag haft GPS men det gick faktiskt bra, jag körde raka vägen dit och nu vet jag att det tar exakt 30 min. (Killarna satt i baksätet och slog vad om huruvida jag skulle köra fel eller inte!!)

När vi kliver in i receptionen springer vi på Magnus jobbarkompis B och hans tjej M, jag hade inte träffat någon av dem tidigare så det var väldigt roligt. På plats vid poolen fanns det ytterligare några arbetskamrater till Magnus och efter en stund dök Magnus upp och ytterligare en stund senare kom familjen E. Det var en väldigt trevlig kväll, killarna lekte med stora A och vi andra pratade och pratade och pratade!! Det var en väldig tur att jag hade städat hela dagen för kvällen slutade med att vi bjöd över B och M till dagen efter.

Måndag!! På måndagen skulle B och Magnus jobba ihop så vi ordnade det så att vi möttes upp allihop och sedan följde M med killarna och mig hem medan Magnus och B jobbade. Oj vilken bra idé det var. Vi stannade och handlade mat på vägen hem och killarna pratade konstant med M medan jag fick handla i lugn och ro. Väl hemma tog vi en vända till poolen och när jag gick hem och fixade lunch stannade M i poolen med killarna. Efter maten blev det en vända TV-spel och senare på dagen när Magnus och B anslöt blev det ytterligare en poolvända. Det var full fart på killarna hela tiden, de pratade, busade, hoppade och klängde på M och B hela tiden!!! Jag hade inte insett hur mycket killarna saknade att få umgås med någon annan än Magnus och mig. M och B var helt suveräna med killarna, ett stort TACK till er!! Vi hann med en vända BUZZ innan maten och efter maten tyckte Viktor att vi skulle titta på en Sällskapsresanfilm, det blev 1:an “Sällskapsresan eller Finns det svenskt kaffe på grisfesten”. Det var många år sedan jag såg den och det var riktigt roligt. Så småningom däckade killarna och vi vuxna satt och pratade ett par timmar i lugn och ro. Det var en lugn och avslappnad dag och jag njöt lika mycket som killarna att få prata med “någon annan” som omväxling. Det här gör vi om fler gånger!!

Jag var dålig på att använda kameran i går så jag bjuder på lite äldre bilder istället. Jag har varit så dålig på att skriva på några dagar så det finns en hel del bilder och saker som jag ska berätta om (någon regning dag eller nåt!!) Bland annat har jag bilder på vägen som slutar i öknen och dromedarer (Eller är det enpuckliga kameler?? Jag ska kolla upp det.) vid vägkanten. Men de bilderna får vänta nu blir det bilder på mina barn istället.

Vi köpte små brädor till ungarna när vi var i Thailand för ett par år sedan. Jag packade med dem hit för att se om de använder dem för i så fall ska jag köpa lite större brädor till dem här. Hittills har de använt dem ganska mycket så det blir nog att köpa den större varianten.

Man kan använda brädan till massor av olika saker.


Den här dagen hade Viktor valt att lämna sin bräda hemma, givetvis ville han låna Emils då!!


Emil är lika mycket under ytan som över!!

Emil har varit väldigt sugen på att “hänga i baren” så häromdagen skulle han och Magnus sitta där och dricka öl respektive läsk och så hade han bestämt att de skulle ha jordnötter. Han doppade handen i vattnet efter nästan varje gång han hade tagit nötter så ni kan tänka er hur mysiga de sista jordnötterna var som simmade i klorvatten!!

Livet är härligt!!

Några minuter efter att det hade bställt kom Viktor på att han också ville sitta i baren med en läsk. Magnus tyckte att det var dumt att de satt där samtidigt så han bad Viktor att vänta en stund så skulle de sitta bara de två. (Läs Magnus ville ha en anledning att dricka en andra öl direkt efter den första :-)!!)

Här är det ingen som tjatar på mig om att jag måste sitta ordentligt på stolen ;-).

Fanta!!

Medan de hängde i baren tog jag en liten vända med kameran innen på området. Hotellet är inget speciellt. Det är ganska gammalt och det är faktiskt liet mögel i fogarna inne i duscharna. Å andra sidan är receptionen väldigt pampig och jag känner mig riktigt bonnig när jag kliver in där i mina gamla paltor!!

Bild på hotellet taget från trädgården.


Mysig trädgård.Fotboll när det är över 40 grader varmt?? Nej tack, men kanske i vinter!!

På kvällen tänder de ljusslingor som är ringlade kring träden. Superfint!!


Alla våra blivande besökare kan jag glädja med att det går att köpa dagbiljetter till Sheraton!!

Jag insåg just att jag inte har några bilder från gymmet?? Vad kan det bero på?? Det skulle kunna bero på att jag inte har varit där ännu, men nu är det dags. I dag hoppas jag att jag kan lämna killarna på “barnklubben” och gå iväg och träna. Viktor säger att han vägrar vara där men jag tror att det kommer att gå bra. (Det är absolut inte så att han är rädd för att bli lämnad med någon som bara kan engelska utan han tycker att han är för stor för klubben!! Men fram till skolan börjar får han finna sig i att vara där ibland.) Förhoppningsvis dyker familjen E upp på klubben på eftermiddagen så att killarna kan leka med stora A och jag får prata lite med herr och fru E.

Ha det bra allihop och ta det lugn i solen!!

6 thoughts on “Söndag, måndag

 1. Klart att Magnus ska ha två öl, det är han värd när han jobbat hela dagen:) Kul att det finns lite kompisar:) Kramar

 2. FUnderar på tidigare konversation här om symaskiner mm.
  Åsa, var är din någonstans om den inte är i Dubai? Är den på Gustavsbergsvägen eller är den magasinerad?
  Jag har nämligen tyg till 6 fönster liggandes nu och den jäkla symaskinen är trasig!!!!
  Jag ska se om jag kan få den lagad, började räkna och pärlan är ju faktiskt 20 år nu så något litet fel på den är väl ok. Jag ska se om jag kan få den lagad.

  Kram Tina

 3. Den står i klädkammaren. Jag tror att den står direkt till vänster innanför dörren. Varsågod!!

 4. Perfekt!
  Du får bilder på mailen sedan, det blir ljusgrå hissgardiner i vardagsrummet som stänger ute så mycket sol man vill 🙂

 5. Ha,ha du blev inte av med mig! Läst dina senaste inlägg och som alltid underbart att läsa. Coolt att LIGGA i baren! Dessutom i vatten! Tänk vilka nya ideér som far runt i skallen när man ser sånt. Du behöver väl inte gå runt i gamla paltor, du har ju köpt en supersnygg kjol! Sätt på dig den du och glid in på Sheraton. Härligt att du kan kan umgås med andra än bara dina barn, både du och de behöver omväxling.
  Kram!

 6. Aaaaaahh vilken tur att du hittade en dator. Det skulle bli tomt annars utan min trognaste läsare. Eller vad vet jag det kanske finns någon som läser lika ofta som du men du är klart bäst på att kommentera!! Ha nu en underbar semester!! Du kanske har en hel del att läsa i kapp efter att du har varit “utrikes”. Jo visst skulle jag kunna åka dit i min snygga kjol men jag ska bara passera receptionen på väg till omklädningsrummet och så känns det onödigt att ha den för att sedan mosa in den i ett skåp!! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.