IKEA

Jag undrar vad som hände med den här dagen?? Borta är den iaf. Jag tycker lite synd om Magnus som ska jobba i morgon för den här helgen försvann i ett nafs :-(. På fm idag åkte vi till herr E för Magnus skulle försöka fixa hans router, det gick mindre bra och det var inte så konstigt för den var trasig, herr E fick lämna tillbaka den och få en ny. När han hade fått tag på den nya var vi inte kvar så jag vet inte om han fick någon ordning på den. (Om vi har tur fick han inte fart på den då måste vi snart åka dit igen :-). Idag kommer nämligen fru E, A och lilla a hit och vi ser fram mot att träffa dem.) Medan Magnus “mekade” dator passade Emil och jag på att njuta av utsikten. Det är rätt häftigt att sitta på 50:nde våningen och kika ner på gatorna och stranden. Det finns massor av saker att titta på.

Efter besöket hos herr E blev det en snabbis in på Lulu där vi åt mat (nudlar mums!!) och Magnus investerade i en ny telefon (oj vad mycket jag kan shoppa nu utan att han kan gnälla, eller nej det kan jag ju inte eftersom han använde alla pengarna, eller nåt ;-)). Efter Lulu blev det IKEA och det var en ordentlig pärs. Killarna tyckte att det var tråkigt och retades hela iden med varandra. Magnus och jag var oense om vad vi egentligen skulle ha men till slut blev alla nöjda och glada :-). Det var massor av folk på IKEA eftersom det var helg och rea. Vi lyckades dock hitta en skapligt kort kö vid kassorna och eftersom vi hade lovat killarna glass (mjukglassen kostar ca 2 kr, lagom!!) tyckte jag att det var en bra idé att grabbarna gick och handlade glassen själva medan vi köade vid kassorna. Magnus, Viktor och jag ville ha med chokladsmak, vi åt det första gången vi var där och det var otroligt gott!!. Hursomhelst efter ett tag ser jag att det är Viktors tur att beställa och det ser inte ut att gå något vidare, killen i kassan bara skakar på huvudet och Viktor försöker om igen. Jag springer dit för att hjälpa till och då visar det sig att de inte säljer chokladglass på helgerna. Ha ha ha det var inte lätt för Viktor att förstå. Jag tycker att han är tuff som går och handlar själv utan att kunna språket. (Han har handlat själv på ett par gånger på McDonalds också och det har gått ganska bra.) Jag är mycket stolt över honom!!

En fördel med IKEA i UAE jämfört med IKEA i Sverige är att om man köper tillräckligt mycket (möbler) ingår det gratis hemkörning och montering, tack för det!! Grejerna kommer på torsdag. Den här gången köpte vi datorbord, stolar och en bokhylla till övervåningen. Nu tror jag bara att vi saknar utemöbler, köksmöbler och ett skåp eller liknande till köket.

Kvällen tillbringade vi med att föröka röja lite bland alla lådor som kom med båtfrakten, diska (saker från båtfrakten), skruva cyklar samt lite gamla IKEA-grejer (som av någon konstig anledning inte verkar skruva ihop sig själva??). Cyklarna var det bara att sätta på pedalerna på. Tyvärr var det gängpaj på den ena av Viktors pedaler så vi får väl se hur vi ska lösa det :-(. Han har pratat massor av gånger om att han vill ut och cykla och nu när cykeln äntligen har kommit går det iaf inte. I Sverige hade vi bara ringt efter morfar så hade det varit fixat men här blir det värre. Morfar vi saknar dig!!!! (Inte bara för att du är bra på att fixa saker!! Har Tina pratat med dig om ditt skypekonto??)

Nu är klockan 22:30 och kudden väntar. Det tog inte många dagar innan båda killarna hade ställt om tiden och började vakna runt 06:00!! Detta trots att de fick vara uppe mycket längre än de var hemma. Ja ja vi behöver iaf aldrig väcka dem på mornarna, det känns väldigt bra.

4 thoughts on “IKEA

 1. Sitter och läser om IKEA klockan är 22.25 här har varit varmt i dag 30 grader just nu 22 grader. Jätteduktigt av Viktor att försöka klara sig själv. Vi träffade morfar i Arboga han hade sin bil med på torget i dag, vet inte om han var med och cruisade senare. Varma kramar.

 2. Vilken dag! Låter ändå som att ni fick mycket gjort, duktigt! Vem fick sin vilja fram (vann) när ni köpte möbler? Hihi! Här har vi värmebölja utan dess like. Bra så att vi vänjer oss!! Killarna sover i tält i går och i natt, för att få lite svalare och kunna sova bra…
  Hur är det förresten med kläder i UAE? Bara axlar och så… Hur korta kjolar/shorts törs man ha och hur klär sig folk?
  Sköt om er allihop!!! Svettig KRAM från Arboga!

 3. Har du räknat hur många gånger ni redan varit på IKEA? Du kan ju göra lite statistik som tisdfördriv, med fina staplar etc.Det lär bli några gånger under åren ni är där. Kan du inte låtsas att grejerna hemifrån, är köpta därnere, och även få de hopsatta? Eftersom det är gratis menar jag.Bra för självständigheten att låta barnen få göra små enklare uppdrag. Fast så enkelt verkar det inte, när saker man vill ha inte finns. Det är då problemen kommer. Just nu är jag MYCKET avundsjuk på er AC i huset därnere. Skulle gärna vilja ha det för här är det varmt nu, lite för varmt, faktiskt.
  Du ska inte få en kram för den är inte kul att få, svettig som den är.
  Ha´de´!

 4. Du förresten, även om “ungarna” får vara uppe längre brukar de vakna samma tid, så till slut blir de lite “kinkiga”. Låt de gå och lägga sig, så får du utvilade, glada barn.Min långa erfarenhet har talat?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.