Dubai mall och Zaks

Ja det sprack, jag klarade inte att skriva varje dag i juli!! Det var en god tanke dock. Förlåt Cissi!! Det känns bra att du läser varje dag :-)!!

Igår tyckte jag att övriga familjemedlemmar var mer än lovligt sega så jag lämnade dem och åkte till Dubai mall för att kolla runt lite (och ev shoppa!!). Precis som alla övriga mall som jag har besökt i Dubai är det mycket fint och det finns massor att titta på. Jag tänker bjuda på ett par smakprov. Jag har inte med några bilder från akvariet, isrinken, burj Khalifa, vattenspelet eller sega republic, det får bli en annan gång. Ha ha det finns massor av andra saker där som jag heller inte har bild på, det verkar dumt att räkna upp allt.

Helt plötsligt står där en karusell!!


Vattentemat återkommer på ett eller annat sätt i alla mall.


Helt plötsligt blev det en helt annan stil, här ser det ut som om man är utomhus.


Det var lika bra att kolla in guldsouken så att jag hittar hit när Frida kommer!


Chokladaffär, mums!! Jag kom att tänka på Willy Wonka när jag var där inne.

Men sen kom jag till Candylicious och då började jag leta efter Oompa loompier!!

Det är bäst att jag zoomar in lite!! 😉

På “vägen hem” stannade jag till på Mall of the Emirates och Battuta Mall för att leta efter simfötter åt Emil men det gick inte så bra :-(!!

Idag for killarna och jag till IKEA för att köpa barstolar till köket. Jag tycker att det är så skönt när killarna och jag äter frukost vid köksön istället för vid matbordet, det är så himla mycket att släpa med annars. Jag längtar efter ett köksbord men det här duger så länge. Killarna ville ha korv till lunch och jag passade på att prova Chicken Shawarama oj vad gott det var :-), Det är det godaste jag har ätit sedan jag kom hit!! Det var kycklingkebab med sallad och någon vit sås i bröd. Suuupergott!! Nu måste vi åka till IKEA några fler gånger!! Vi köpte tre korvar med bröd, tre drickor med fri påfyllning, 2 Sharwarama och två mjukglassar och det kostade mindre än 50 kronor. Billigt!!!

Magnus kom hem rätt sent men jag hade lovat killarna (läs Viktor) att vi skulle åka och köpa skoluniformer i dag så han fick ta en snabbdusch och sedan for vi. Oj vad söta killarna är i sina uniformer.

Emil i gymnastikkläderna.


Skolkläderna! Han ser inte så glad ut här men han längtar till skolan coh han tyckte att kläderna var jättesköna.


Emil däremot tyckte att skjortan kliade. Vi fick gå upp en storlek i skjorta åt honom så att han skulle kunna andas, de var lite trånga i halsen.

Viktor blev väldigt sugen på en kavaj men det får han vänta med till nästa år.

Han är supersnygg i kavajen, det blir bra nästa år.

De senaste dagarna har vi spelat mycket spel. Vi har varvat mellan Monopol och Cluedo och vi har hunnit med en vända Diamanten. Emil tycker ibland att det blir lite långtråkigt och vid ett tillfälle roade han sig med att fixa frisyren.

Mina snyggingar!!

Nu väntar sängen och i morgon väntar nya äventyr!! God natt!!

6 thoughts on “Dubai mall och Zaks

 1. Var orolig att det hade hänt nått, typ utkastade ur landet eller nått, hihi:) Skönt att du är tillbaka:) Det verkar som att det finns mycket vi ska hinna med när vi kommer och hälsar på, hur länge tror du vi behöver stanna? Kram

 2. Åh, vilka gullungar den här mostern har!
  Så fina i sina skoluniformer och för att inte tala om Emils frisyr 🙂
  Den här mostern längtar mycket efter dem nu.
  Kram

 3. Ja visst är killarna söta!! Om du längtar väldigt mycket kan jag hjälpa dig att boka en fligth!! 😉

  Cissi: än så länge får vi stanna ;-). Ja ni får nog vara här 2-3 veckor om ni ska hinna allt. Det stora problemet är inte tiden utan ekonomin, ska man göra allt kul måste man ha mycket pengar (jag räknar inte med att vi ska ha råd med allt vi vill göra ens under de åren vi blir här :-().

 4. Det är väldigt kul att läsa eran blogg, går in varje dag och kollar om det har hänt något. Men Åsa inte visste jag att du var en sådan shopppare, du är ju värre än mig! Vet inte hur jag ska klara mig nu när jag ska jobba i “Arboga”, det finns ju inga affärer där. Men jag kom just på att jag kanske kan skaffa mig kort på gymmet istället, vet inte om det kan jämnställas med shopping ska tänka på saken. Ha det bra, kram Vickis

 5. Du är ute i god tid, med uniformerna, verkar det som. Bara de inte är urvuxna när skolan väl börjar.Barn har ju en förmåga att växa så det knakar, rätt som det är. Tjusigt är det i vart fall. Blir nog svårt att återgå till “vanliga” kläder när pojkarna kommer hem.Tänk dig de små liven i skjorta,slips och kavaj till vardags i lilla Arboga! Kan nog bli en snackis på stan. Härliga bilder från det fashionabla landet “bortikring”.
  Kram!

 6. Astrid, jo jag är ute i relativt god tid men i augusti börjar “folk” komma tillbaka till bastun och då brukar det kunna vara lite tjockt inne på Zaks. Eftersom det är kortärmat och kortbyxor (med resår) så växer de inte ur dem i första taget ;-)!

  Victoria, kul att veta att du läser ofta!! Jag visste inte heller att jag var en sådan shoppare ;-), det är riktigt roligt!! Ett gymkort låter bra men kläm in några shoppingresor till Örebro och Västerås så blir det bra :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published.