Spring i vattenspridaren och bilkörning!

På förmiddagen igår slappade vi mest eller slappade och slappade jag har fortfarande inte tittat någonting på TV:n, jag har ingen aning om vilka kanaler vi har. Min tid har gått åt till att blogga, diska och plocka. Oj vilket lyxliv ;-)!! Det blir nog ingen diskmaskin. Det visade sig att det sitter ett skåp där det är tänkt att diskmaskinen ska stå, vi har visserligen fått hyresvärdens tillstånd att plocka ur skåpet och ställa dit en diskmaskin frågan är bara hur det ska gå till för det får inte bli någon åverkan på skåpet. Jag har dock (som många har påpekat) tid att diska så det är bara att gilla läget. Gäster som kommer hit och bor får dock fixa sin egen disk ;-).

På eftermiddagen igår drog jag igång vattenspridaren så att killarna fick springa lite på gräsmattan, de fick dock vänta en liten stund för i början var vattnet skålhett!! Det blev aldrig kallare än ljummet.

Baksidan av huset


Jag passade på att gå en runda på baksidan med kameran i högsta hugg!!Magnus kom hem vid 5-snåret och då åkte vi till Mall of the Emirates. Jag tyckte det var lika bra att ta tjuren vid hornen och köra. Det gick jättebra, bilen är gigantisk och trafiken ganska intensiv men det var inga problem, tyckte jag iaf. Magnus påpekade att jag körde som en kärring!! Jag tror att han syftade på att jag höll hastighetsbegränsningarna och samt att jag stannade där det fanns stoppskyltar….

Det blev kvällsmat på foodcourten och jag köpte min mat på Subway, jag vill inte berätta var ungarna handlade men jag talade om för dem att det var sista gången på länge…

En av nackdelarna med att äta på foodcourt east är att det är otoligt hög ljudnivå där. Igår visade de dessutom fotboll på storskärm så ljudnivån var nästan outhärdlig. Vi satt inte så att vi såg TV:n men när mer än hälften av alla som satt där jublade så jublade givetvis jag också och klappade i händerna. Emil tyckte att det var oerhört pinsamt, inte att jag tjoade och klappade utan att jag gjorde det utan att veta varför :-). Det visade sig sen att jag hejade på Japan.

Jag är emot att killarna ska ha TV på sina rum men här har jag fått göra ett undantag. Jag vill gärna att vi ska ha två TV apparater eftersom det är enda sättet att få titta på vuxenprogram. Det går dock inte att ha det som vi har i Sverige med en TV i hallen på övervåningen då det är helt öppet mellan våningarna. Jag har gav därför efter för påtryckningarna (från tre personer) och accepterade att ungarna skulle få varsin TV. På agendan fanns också att köpa en x-box åt Viktor. Viktor har sparat en längre tid och han hade nu så att det skulle räcka så när som på att par hundralappar som jag lovade att betala.

Efter maten gick vi därför till Carrefour för att kolla på Tv-apparater, x-box och husgeråd. Vi hittade Tv-apparater ganska så snabbt och husgeråd lyckades jag plocka ihop lite grand av men x-boxen var ett stort problem. X-boxkonsollerna finns med olika storlek på hårddiskarna och givetvis skulle Viktor köpa den med minst hårddisk (läs den billigaste). Problemet med konsollerna på Carrefour var att de bara hade paket med konsoller och spel och det fanns bara spel med 18-års åldersgräns, Viktor tyckte inte att det var något större problem… Dock tyckte han att det var ett stort problem när jag förbjöd honom att köpa ett sånt. Magnus föreslog då att vi skulle åka till Oasis där det finns en affär som heter E@max. Vi knökade in TV-apparaterna i bilen och rullade iväg. Jag lyckades såklart gömma att sätta på lyset men som tur var kom det en snäll medtrafikant och blinkade åt mig så jag slapp prata med farbror polisen som Magnus fick göra :-).

På E@max hade de samma erbjudande som på Carrefour men de hade dessutom konsollerna med större hårddisk och till dem var det minsann barnspel. Mycket irriterande, det var bara att bita i det sura äpplet och plocka fram mer än ett par hundralappar.

8 thoughts on “Spring i vattenspridaren och bilkörning!

  1. Haha! Jag är väldigt nyfiken på det där med “vuxentv”… Man kan ju inte låta bli att fundera vad som döljer sig bakom den formuleringen 😉

  2. Men du, ha inte vattenspridaren på för mycket! Då blir det väl väldans dyrt, eller? Pengarna verkar ju rulla ändå.
    Ha dé

Leave a Reply

Your email address will not be published.