Resan och första dagen

Då har vi installerat oss i vårt nya hem. Det är fortfarande lite torftigt med grejer även fast vi släpade hem massor av grejer från IKEA igår.

Det är väl bäst att jag börjar från början. Dagen innan vi skulle åka (skolavslutningsdagen) fick Emil feber på eftermiddagen. När det var dags att åka upp på berget och gratulera kusin Mickan som tog studenten upptäckte jag att han hade drygt 38 graders feber så han fick vara hemma. En och en halv timma senare fick jag ett sms från Tina där hon skrev att han hade kräkts, Viktor och jag valde att avsluta firandet och åka hem, det visade sig då att han hade 40,2!! Det har hänt förr att han har kräkts när febern har stigit fort så jag var ganska säker på att det inte var magsjuka men helt säker kunde jag inte vara…. För säkerhets skull avstod våra “ungerska” vänner från att komma och hälsa på oss på kvällen. Jag åkte över en snabbis till dem istället, utan barn.

Lördag morgon väckte jag Emil vid 6-snåret och gav honom en alvedon, han hade fortfarande feber men inte lika hög (termometern var packad!). 06.30 blev vi hämtade och resan började. Vädret i Sverige var inget att hurra över ca 12 grader, blött och blåsigt.

Tråkigt väder i Sverige!

Ni som känner mig vet att jag är ganska duktig på att prata :-), när jag är trött pratar jag dessutom väldigt mycket…. det gjorde att resan till Arlanda gick otroligt fort, jag pratade och chaufören ställde frågor. Det var extra roligt att det var samma kille som körde upp oss när vi skulle på rekresa, vi berättade en del för honom första gången och nu kunde jag fylla på och berätta vad vi hade upplevt när vi var där hmm här ;-). Incheckning på Arlanda gick smidigt, inga köer. Den enda incidenten var när incheckningstjejen löpte efter oss och bad oss att komma tillbaka för att hon ville kolla upp vårt VISA. Jag förökte tala om att vi åker in på turistvisa (en månad får man automatiskt när man åker in i landet) men hon ville gärna knappa en stund på datorn :-). Efter några minuter vände hon sig till en kollega som informerade henne om att det går bra att åka in en månad på turistvisa medan man ansöker om permanent visa……

Första gången vi flög ner gick vi igenom säkerhetskontrollen innan vi åt frukost, det fungerade ok men killarna tyckte att smörgåsarna var lite tråkiga. Den här gången valde jag därför att gå åt precis fel håll (vi blev förvarnade om att det skulle ta ca 15 min att komma till vår gate från incheckningen). Vi valde att gå till McDonalds och kolla in deras frukostmeny, det var ett lyckat val. Killarna beställde varsin portion pannkakor och varm choklad, jag beställde en frukostmacka med ost och skinka och lite juice. Jag köpte dessutom en toast som vi delade på bara för att smaka. Killarna älskade pannkakorna så efter en liten stund fick jag köpa varsin portion till åt dem. (Varje portion bestod bara av två små pannkakor.)

Frukost på McDonalds

Mätta och belåtna började vi knata iväg mot gaten, vi gick sakta och lungt och när vi kom fram hade de redan började släppa in alla till gaten. Några minuters väntan och sedan fick vi gå ombord. Flygplanet var tyvärr av en äldre modell än det vi åkte sist så stolarna var inte alls lika sköna och även om underhållningssystemet var det samma så var det sämre paneler :-(. Killarna satte sig och kollade Simpsons medan jag slumrade lite. Fligthen tog ca 6 timmar och allt flöt på bra förutom att killarna inte fick barnmeny utan vuxenmeny (vems fel det var låter vi vara osagt) det gjorde dock inte så mycket att de åt lite eftersom de hade en stadig frukost i magen!! Tydligen fick man ha med sig egen mat på planet för en kille smaskade på en smörgås som såg helt underbar ut och de på raden framför oss plockade fram chips och kakor. Det kan vara bra att veta till nästa gång eftersom killarna oftast inte är så förtjusta i flygplansmaten.

Vi landade i Doha och vi gick för att beställa lite mat till killarna, helt otippat !!! beställde de varsin hamburgare och pommes. Jag hade lovat att skicka ett sms till Magnus i Doha och det hade jag säkert kunnat göra om jag inte hade ett kontantkort i min telefon. Jag hittade dock trådlöst internet istället och hann med att chatta en snabbis med Magnus och JE innan det var dags att knata iväg till nästa fligth. Under tiden jag satt med datorn passade killarna på att röja runt i på lekplatsen, helt perfekt efter att ha varit still i 6 timmar.

Svettiga killar i Doha

Vi boardade utan problem och efter 50 minuters flygning landade vi i Dubai.

Flygplatsen i Dubai

Det var väldigt långt att gå från planet till passkontrollen och på vägen träffade vi en svensk tjej och hennes son, de var jättetrevliga och vi ska försöka träffas någonting mer under den tiden de är här (en månad). Eftersom det var så långt att gå hade väskorna hunnit fram före oss, det var bara att knata fram och lyfta av alla tre från bandet. Helt otroligt!!!

Vi gick ut och skaffade en taxi och sedan rullade vi hemåt. Det tog ca 30 min från flygplatsen och sedan var vi framme!!! Jag tror att det bara tog ca 1,5 timma från det att vi landade till vi var i huset. Eftersom klockan var närmare midnatt här blev det bara lite legobygge och sedan sängen för hela familjen.

Söndag morgon åkte Magnus till Abu Dhabi för att jobba. Killarna sov fortfarande och jag tyckte att det var konstigt att jag var så trött, när klockan är 6 här så är den ju 8 i Sverige…. eller nej nu måste jag räkna åt andra hållet. Klockan var bara 4 i Sverige så det var inte alls konstigt att jag var trött. Det roligaste var att eftersom jag är så förvirrad så förökte jag ringa till min faster klockan 9 jag tänkte att klockan var 11 i Sverige, jag ,hade redan glömt att jag måste räkna åt andra hållet. Jag ringde alltså klockan 7 på en söndagmorgon!!! Det jäkliga var dock att skypen inte fungerade, så fort hon svarade bröts samtalet :-(, jag gillar inte när saker inte fungerar…. Förhoppningsvis hinner vi (läs Magnus) fixa felet ikväll.

Killarna hade fått ett litet paket från farfar.

Kexchoklad!!

Efter fukosten blev det mer legobygge sedan skulle vi ta oss ut till poolen.

Emil bygger LEGO


Tyvärr började Emils “tuberkulossår” att vätska sig just igår så det var bara för mig att leta på mitt internationella körkort och åka iväg och försöka hitta en affär. (De bilarna som vi ska ha har inte kommit ännu men vi som tur var har vi fått lånebilar. En Mitsubishi Pajero och en Nissan TIDA) Jag tog Nissan och åkte till Arabian Ranches Community Center, det är inte alls långt och jag var ganska säker på att jag skulle hitta hem igen :-). Jag hittade en bankomat där jag kunde plocka ut lite kontanter och jag hittade en Pharmacy där jag köpte plåster. Viktor påminde mig om att jag hade lovat att vi skulle köpa glass på Häagen Dazs så vi hann med det också innan vi åkte hem igen.

Glass!!


Väl hemma blev det insmorning med faktor 50 och sedan poolen!!

Första doppet!

Min fina lilla kille!

Min fina stora kille!

Magnus skulle försöka vara hemma redan vid ettsnåret så att vi skulle kunna åka och handla så klockan ett var vi nydushade och påklädda…. en timma senare kom Magnus och vi åkte till IKEA. På grund av ett missförstånd hade Magnus ätit lunch medan killarna och jag var utsvultna. Vi beställde något som kallades köttbullar!!! Ja ja det gick att äta. Ett par timmar senare kom vi ut med tre fullastade vagnar och en undanställd soffa. Den ska levereras på onsdag.

IKEA Dubai

En trött Emil fick åka vagn. Det blev trångt när vi lastade madrasser.

Det är tur att man har stora barn som kan hjälpa till!!

Efter IKEA blev det Spinneys i MotorCity, vid det laget var killarna skapligt trötta på att handla så vi kastade bara ner det nödvändigaste. Jag hade lovat Viktor att vi skulle äta pizza från Pizza Hut så när vi åkte från MotorCity satte jag mig bakom ratten på Pajeron, den var skapligt stoooor, släppte av killarna hemma och fortsatte till AR CC där jag gick in och beställde pizza och vitlöksbröd. Magnus hade pratat om att det var jättedyrt med yoghurt och det verkar stämma. En burk med 380 gram kostar runt 40 kronor!!!! Medan de gjorde i ordning pizzan smet jag in på Le Marché, mataffären i AR, och där lyckades jag hitta ett yoghurtmärke som kostade ca 5 kronor, det var lite skillnad mot 40!

Efter maten gick vi ut och tog ett dopp i poolen, det var lagom varmt ute och det var väldigt mysigt att bada i mörkret. Vi kunde simma utan att oroa oss för att drukna då badvakten finns på plats fram till 22.30 ;-). Efter det är det badförbud.

Efter en skön dusch monterade vi en fåtölj till Emil och sedan väntade sängen.

Jag såg att det blev lite knas vid badbilderna men det struntar jag i just nu. Det har tagit mig ett par timmar att skriva det här och det får duga för nu väntar solen och poolen!!

10 thoughts on “Resan och första dagen

  1. Du är i full fart läser jag. Ni verkar bara ha det bra. Det är så roligt att läsa vad som händer. Hoppas vi alla får fortsätta läsa om allt som ni får vara med om i “andra landet”. Tycker dock att maten verkar vara si och så. Vädret är inte på topp här hemma, så det kan bara bli bättre. Ta det lite lugnt bara och coola ner nu när du äntligen är på plats. Allt behöver inte vara färdigt i brådrasket!
    Kram!

  2. Här är vädret på topp!! Jo det är lite si och så med maten men när Magnus kommer hem idag ska vi åka och handla husgeråd och efter det blir det hemlagat!! Jag måste säga att jag tar det väldigt lugnt jag har inte ens packat upp resväskorna ännu;-). Tack för att du kommenterar, du är min favoritläsare!! Kram

  3. Citat Gert Fylking… “Äntligen!!!!”
    Kul att få se och höra lite hur ni har det och se bilder på gullungarna 🙂
    Här är det något slags varannan-timme-väder med regn och sol om vartannat, suck.
    Duktigt av dig att inte ha packat upp än, men jag gissar på att det beror på att du inte har galgar i garderoberna eller byråar att lägga kläderna i 😉
    Manne har kopplat in datorn på ljudanläggningen nu så det är inte det minsta tyst här nu. Jag körde förresten ut Volvon i helgen. När blir den avställd?
    Kram

  4. Hej! Vad skönt att resan för er gick bra. Hoppas innerligt att febern har gått över. Hilda har magsjuka så vi får se hur det går med resten av familjen. Det skall bli jätteroligt att läsa om hur det går för er. Kram!!!

  5. Du får kanske gott om tid att blogga nu Åsa, vad jag förstår är det ju för varmt att vara ute på dagarna, känner mig så kluven med Alma, hon älskar att vara ute, det kanske inte blir mycket ute tid på ett tag, men jag slipper ju frysa i höst och vinter när hon vill vara ute i varje fall:)
    Klarar ni av att göra saker utomhus, annat än bada, blir det också för varmt?
    Hoppas att ni har det bra trots värme, kram på er.

  6. Hej!

    Kan ni skicka ett mail till min hotmail så jag ser en mailadress?
    Jag fick fulla brevlådan med spännande saker igår och har scannat in en del jag tänke skicka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.