Ja, just ja. Jag har en blogg :-)!!

He he he det var dåligt av mig att inte skriva på flera veckor. Det är lite typiskt mig, jag går in för något till hundra procent och efter ett tag tappar jag intresset och letar efter nya utmaningar. Bloggen ska jag dock inte släppa helt, men inläggen kommer att komma ganska sällan framöver. Problemet med att jag inte har skrivit på länge är att jag inte hart en aning om vad det är ni har missat.

Jag gör väl som vanligt, kacklar lite om allt :-)!! I helgen var vi till en för oss ny strand. Eller, jag har varit där förut och promenerat tillsammans med några tjejer. Det var dock första gången för resten av familjen och det var första gången som jag badade där. Några av tjejerna kallar den för såbubbelstranden :-), visst låter det gulligt. Anledningen till detta ser ni nedan.

Såphalt

Viktor blir duschad

Hm jag försökte ladda upp en film också men det gick tyvärr inte. Jag ska se om jag kan få ut den på Facebook sen. Jag tror att det framgå ganska bra av bilderna vad det är. Det är alltså en stor bana med en uppblåsbar kant runt. På botten häller de såpa och vatten sedan är det bara för ungarna att glida omkring. Efter ett tag kastade de in en fotboll och de flesta ungarna började spela match. Det var helskoj och livsfarligt. Om ni ska åka dit med era barn rekommenderar jag att ni kollar över era försäkringar och kollar upp var närmsta sjukhus ligger :-)!!

Emil blev målvakt en stund.

Therese och jag lämnade de andra på stranden och åkte iväg för att hitta något ätbart. Mina ungar jublade när jag kom tillbaka med mackor från Subway. Grymt lyxigt att sitta på stranden och käka Subwaymackor i slutet av oktober :-)!!

När mackorna var uppätna lånade vi en kajak (eller nåt, vad vet jag). Japp, vi lånade, kostade nada.

Viktor var en hejare på att paddla. Det syntes att han hade provat förut.

Emil fick till det ganska bra han också.

Jag tvättade bilen för ett par veckor sedan. Jag har tvättat den ett par gånger förut men då har det varit i parkeringsgaraget på nåt mall så den här gången tänkte jag att jag skulle göra det på riktigt.

Min bil står längst till höger.

Eller jag och jag. Jag körde iaf dit bilen.

Det här var medan det fortfarande var varmt ute så jag fick lov att gå in och sätta mig i det luftkonditionerade väntrummet så att jag skulle slippa svettas.

Varm och varmt, allt är relativt. Jag antar att ni tycker att det är varmt här. Just nu är det 34 grader ute så visst är det ganska varmt nu också :-)!! Nu går det dock att vara ute en stund utan att bli genomsvettig.

I fredags hade vi lite trevligt folk här på en grillkväll. Gissa om jag blev besviken när jag insåg att det inte gick att sitta ute och äta. Vädret var helt perfekt 🙂 men tyvärr vimlade det av flugor :-(, usch och blä. Jag får se hur vi ska lösa det. Jag var och hämtade Emil hos en kompis i granngaten häromdagen. De äger sitt hus och har precis gjort i ordning trädgården. De har mest plattor och sedan en bit konstgräs. Det var jätteskönt att gå på och hon sa att de knappt har sett en fluga efter att de tog bort gräset. Grrrrr, där fick jag för att jag absolut ville ha en tomt med gräs. Nej fick jag välja nu skulle jag ta en med enbart plattor och en pool!!

För ett par veckor sedan hade vi våra första besökare här. Det var våra ungerska vänner som är lika mycket ungrare som vi är araber ;-)!! Det var några underbara dagar och skola, läxläsning och arbete till trots hann vi följa med dem på lite äventyr. En av dagarna var vi till Dreamland Aqua Park som ligger i emiratet Umm Al Quwain. Det är inte lika flashigt som Aquaventure och det är inte lika häftigt som Wild Wadi. Det var rent av lite nedgånget och sunkigt och vi älskade det :-)!! Det var ingen trängsel, det fanns massor av olika kanor, ungarna kunde röra sig lite fritt och framförallt vi fick röra på oss. Vi sprang upp med ringarna, det fanns saker att klättra på och det var gott om plats. Jag bjuder på några bilder så att ni får en liten glimt av parken.

Emil

Många kanor blir det...

Emil och Jesper

Emil

Jesper

Jesper hoppar, Emil är i vattnet.

Viktor

Det enda som var tråkigt med “klättergrejen” var att de tyckte att Simon var för stor så han fick inte klättra :-(.

Jesper och Emil

Eftersom de inte orkade hämta sina tofflor blev de tvugna att springa. Det är fortfarande för varmt för att man ska kunna gå på asfalten.

De hade en jättebra vågmaskin som gjorde alldeles lagom stora vågor.

Den här var riktigt rolig.

/caption]

Den var alldeles uppåt väggarna!!

Den här bilden är helt underbar!! Nina, Viktor, Örjan och Simon.

Härligt!! Magnus och Örjan.

Nej, nu måste jag göra lite nytta. Vi får se om jag återkommer snart med fler bilder från besöket eller om det dröjer till jul ;-)!! Den som lever får se!!

8 thoughts on “Ja, just ja. Jag har en blogg :-)!!

 1. Hej åsa!
  Var in o kika på eran hemsida. Fick tips av Maria Ekstedt.:)
  Vad duktig du är, den var jättetrevlig!!!
  Hoppas att ni har det toppen!
  Vi åker ner snart.:) :)Var ligger den där såpbubblestranden!? Det verkade häftigt, jag tror våra tjejer skulle gilla det.;) kram Gabriella di Zazzo

 2. Äntligen, äntligen
  Har verkligen saknat rapport från er, du måste försöka skriva minst en gång i veckan så vi ser att ni har det gott. I dag har vi haft en arborist och en stor kranbil (klättrare) här som beskuret vår Ask, lilla vägen utanför oss avstängd från 07.30 – 17.00. Arboristen blev inte färdig återkommer i morgon, han klättrar som en apa på stammarna. För övrigt är det lövkrattning som gäller. Hälsningar från Österby.

 3. Som jag har längtat att få läsa något från er. Äntligen dags! Som vanligt är det bara härliga bilder och det märks att ni njuter för fulla muggar. Verkar dock livsfarligt den där såpgrejen. Där kan man nog bryta både det ena och andra. Men vad är det jag ser! Ingen flytväst på sonen i kanot?,kajak? äsch, båten då. Det hoppar till i pedagoghjärtat när man ser sånt. Eller är jag som vanligt hispig? Lycka till med det (allt) som komma ska!
  Kram!

 4. Kina: Ja, jag ska försöka skärpa mig och skriva en gång i veckan. Det är inte för mycket begärt av er därhemma :-). Det är lite roligt att du berättade om trädklippning och lövkrattning för Emil hade lite funderingar häromdagen. Han undrade vad du och Henry egentligen gör hela dagarna. Ha ha ha han har ingen aning om hur lång tid det tar att underhålla era hus, gårdar och bilar. Jag berättade lite om vad nu gör och försäkrade honom om att ni inte saknar sysselsättning. Nu ska jag försöka få till ett inlägg. Ha det bra!! Kram

 5. Astrid: He he he jag valde noga vilka bilder jag la ut. På några av de andra bilderna ser man att vattnet inte är mer än knädjupt ;-). Jag vet att det går att drunkna även i knädjupt vatten men vi var precis bredvid så det var ingen fara. Du har i övrigt helt rätt, man ska aldrig ge sig ut utan flytväst. I det fallet är du inte hispig. Ha det bra!! Kram

 6. Ann och Cissi, tack för att ni kommenterar :-). Om någon undrar så har jag inte ignorerat Gabriella utan vi har hörts av via Facebook. Nu tror jag att hon hittar till såpbubbelstranden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.