Dubai

Nu är vi i underbara, härliga Dubai. Det blev kärlek vid första ögonkastet!!! Eller ja nästan iaf det vi har sett so far är lovande. Nu var tanken att jag skulle lägga upp en massa härliga bilder men givetvis får jag det inte att fungera….

Jag får berätta lite istället. Jag är grymt imponerad av Qatar Airways, nu vet jag inte om det säger så mycket eftersom jag är en lantis som mest har flugit charter ;-). Anyway Qatar har gått om plats i sina plan, även i ekonomiklass. Ni vet hur det är på charter man sitter och önskar att det skulle gå att fälla stolen bara lite till för då skulle man sitta bekvämt, på Qatar går det. Det är också mer benutrymme, jag satt underbart. De har dessutom egna skärmar till alla. Man kan välja mellan massor av nya filmer, gamla filmer, tv-program, spel m.m. Jag hann men både Up in the air och Couples retreat iof var ingen av dem särskilt bra men ändå ett bra tidsfördriv. Det bästa var att det gick att pausa filmen, var tionde minut ville Emil visa något spel eller någon rolig sekvens på Simpsons, då var det bara att pausa och prata med honom och sedan fortsätta titta. Maten var helt ok, personalen var jättetrevliga och de kom med varma handdukar och annat smått och gott. Jag kan verligen rekomendera Qatar, speciellt om det inte är ni som betalar biljetten….

Vi mellanlandade i Doha, där hittade vi en lekplats som ungarna for omkring i en stund sedan var det bara ca 45 minuters flygning kvar. Det fungerade jättebra.

Väl på plats i Dubai flöt det på ganska bra, vi fick vår hyrbil och for iväg. Tyvärr hade de slut på GPS:er men som tur var har jag ju en levande kartbok med mig så det gick bra. (Ett extravarv på flygplatsen bara vi var ju tvugna att se terminal 3 också…) Efter det gick det som på räls han körde raka vägen till hotellet och det är riktigt bra gjort.

Det blev raka vägen ner i sängen för på söndagen skulle vi upp och träffa vår “hjälpare” Muhammed. Tyvärr dök inte M upp när han skulle för han var (säger han) på fel ände av Dubai. Han ringer och ber oss komma att möta honom men det är vi inte så sugna på så vi ber honom att komma till hotellet. Det tar sin lilla tid sedan dyker han upp i taxi… han hade fått parkera sin bil på Mall of the Emirates för han hittade inte till hotellt. Nog för att han bor i Abu Dhabi men ändå, Magnus hittade hit på första försöket. Jag vet inte om det säger mest om Magnus eller om M.

Vi är föresten inte själva härnere, familjen E från Avesta flög ner med samma plan som oss och söndagen spenderade vi tillsammans. Hursomhelst, när M äntligen dök upp fick han köra vår bil och familjen E följde efter oss. Vi åkte ner till havet där en mäklare mötte upp och sedan tittade vi på fyra lägenheter. Tror ni att vi tittade på de lägenheterna som var bredvid varandra direkt efter varandra, nejdå det är mycket bättre att sitta och åka fram och tillbaka ett par gånger… Hur var lägenheterna då? De var alla fina och charmiga på sitt sätt men jag kände direkt att det inte var något för oss, jag har hela tiden varit inställd på hus och efter visningarna är jag helt säker. (Magnus också Tina!!)

Efter lägenhetsvisningarna var det sagt att vi skulle kolla på några hus i Meadows eller Springs men istället far vi till Umm Suqein eller hur det stavas. Vi kollar på ett par hus där sedan säger vi ifrån och kräver att vi ska åka till Meadows. Ja det kan vi göra säger mäklare och så far vi iväg, han “glömde” dock berätta att vi först skulle åka 20-30 min åt fel håll för att hämta nycklar, ok det kan vi ta men sedan blev det bara värre. (Vi släppte av M för han var tvungen att åka tillbaka till Abu Dhabi.) Problemet var att mäklaren inte hittade till Meadows 1 dit vi skulle. Först åkte han till Meadows 9 som ligger i helt fel ände, sedan åkte han och trixade fram och tillbaka innan vi äntligen var på plats, vid ett tillfälle tappade vi bort familjen E (vi var alltså tre bilar som skulle försöka att hänga ihop i trafiken) som tur var lyckades de hitta tillbaka. Eller tur och tur eftersom vi satt och åkte fram och tillbaka så var det inte så konstigt att de hittade på oss igen. När vi till slut hittade rätt var det ett jättefult, tråkigt hus som vi kom fram till vilken besvikelse.

Eftersom jag är så blyg och tillbakadragen så sa jag inte till mäklaren vad jag tyckte eller jo det gjorde jag visst, jag sa åt honom att köpa en GPS och lära sig att hitta. Han såg inte så glad ut. Kan någon gissa vilken mäklare som inte hörde av sig på kvällen trots att vi bestämde det??? Ojdå, som tur var skulle familjen E till en skola och göra prov idag så de blev inte drabbade. Vi däremot blev strandsatta, som tur var är vi ju inte rådlösa. Jag ringde till en svensk tjej som jag har mailat lite med härnere och trots att de hade främmande fick vi med kort varsel komma och titta på hennes hus i Springs. Hon var supergullig och vi kunde passa på och ställa en massa frågor. Efter det besöket for vi och undersökte Hayya (träningsanläggning med bad och grejer), det var ungefär som jag hade tänkt mig och hamnar vi i Springs/Meadows så kommer vi självklart att bli medlemmar.

Sedan blev det lunch på McDonalds och efter det mötte vi upp familjen E och kollade på ett par hus i Springs tillsammans med en annan mäklare som de har haft kontakt med. Alla husen var i princip likadana, supertråkiga trädgårdar. Inget för oss.

På kvällen blev foodcourten i Mall of the Emirates (ett av världens största köpcentrum som bland annat har inomhusskidbacke). Det var jättebra eftersom alla kunde köpa den mat de ville ha, den enda nackdelen var ljudvolymen.

Nej, nu är det dags att sova, klockan är nästan elva och vi ska upp tidigt imorgon. Jag hoppas att det ska lösa sig med bilder annars får ni se dem när jag kommer hem. Ha det bra i kylan. Kram

5 thoughts on “Dubai

 1. Jamen, jamen … tråkiga lägenheter och tråkiga hus. Hittade ni INGET spännande boende alls???

  Sen vad det gäller Magnus förmåga att hitta så beror det mest på tur! 😉

  Och självklart, det är alltid stor skillnad att flyga reguljärt jämfört med charter.

 2. Åååh, lyckat till förresten med resten av resan. Här hemma snöade det i går, så jag tror att ni definitivt är på rätt ställe! 😉

 3. Hej på er!
  Vad roligt att Duabi känns kanon. Om bara mäklarna kunde vara lika bra så……
  Jag hoppas ni hittar ett bra hus nu när nu är där nere så ni vet var ni ska bo.
  Vi hade faktiskt runt 10 grader och sol här i helgen så det gick att åka en vända på mc.
  Det funkade även i det fina vårvädret att göra en lätt makeover i ett visst förråd 🙂
  Det är ingen större fara, det ser ut ungefär som när ni åkte.
  Jag inväntar fler rapporter snart…
  Ha det bra
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.