Al Karama market

Äntligen!!! Jag har varit sugen på att åka till Karama sedan det blev klart att vi skulle flytta hit. Jag har dock inte haft ork att ta tag i det tidigare, eller rättare sagt jag har inte varit sugen på att leta reda på det tidigare. Jag hade blandat ihop det lite med soukerna och de ligger lite “smetigt” till. Hursomhelst nu var det dags och när jag började leta på internet visade det sig att Karama market inte låg riktigt där jag trodde utan det var väldigt enkelt att ta sig dit. Jag hade iof en väldigt bra kartläsare bredvid mig, Maria och en bra cheereleader därbak, Marlene. Tack tjejer för en toppenkväll!!

Karama market är en marknad som egentligen består av en massa småaffärer där mer än hälften har ac, tack och lov!! I några var det fasta priser i andra kunde vi pruta rejält, och det gjorde vi. Jag är nöjd med min insats på prutningsfronten men jag misstänker att försäljarna är rätt nöjda med att lyckas “lura” oss så det är nog en win-win!!

I flera affärer sålde de “genuine fake” och i ett par föjlde vi med till de hemliga rummen. I en affär hade de en lönndörr bakom en bokhylla och i en annan fick vi gå till ett helt annat hus där de låste upp dörren först när föräljaren hade sagt “rätt” saker. Ha ha ha det var riktigt roligt. (Det var fortfarande ljust ute och vi var tre vuxna så det kändes inte nå farligt!!)

Jag visar ett par bilder innan jag måste sova.

Hm, var ska vi börja??

Inne i en affär.

Jag gillar arabkrimskrams!!

Matpaus!!

Ok titta inte på mitt tolkflin utan på klädesplagget, grymt skönt som passar DubaiÅsa!

En väska som passar DubaiÅsa, Magnus hatar den!! Men vad gör väl det, han får ändå inte låna den!!

Sist och men inte minst, självlysande studsbollar till killarna.

Minst är en nyckelring med Burj al Arab som jag ska ha på bilnyckeln. Ibland har de svårt att hitta rätt nyckel när de ska lämna ut bilen på beachklubben (jajamensan de parkerar åt mig ;-)) och då är det bra om jag kan säga att Burj al Arab hänger på min nyckel då hittar de den fortare.

TACK till alla som har lämnat kommentarer. Jag ska kolla på dem i morgon.

Nu väntar kudden! Godnatt!!

14 thoughts on “Al Karama market

 1. Hej, har tittat i Er blogg. Fick adressen av Sven. Trevligt att läsa hur ni har det. Ha det bra, vi tittar nog in lite emelanåt ! /Gun & Harry

 2. Vad roligt att ni har hittat hit Gun & Harry och ännu roligare att ni lämnde en kommentar. Jag hoppas att allt är bra med er. Kram Åsa

 3. Låter mysigt med dessa fake-butiker! Jag hänger gärna med!!!
  Men har du fått solsting? Rosa rosetter! Haha!

 4. Var så snäll och skicka hem en väska till din syster!!!!!
  Gubbarna fattar inte det där med väskor, så är det bara 😉
  Jag tycker den var jättefin och jag gillar stuket med hemliga lösenorder och lönndörrar, låter mycket spännande 🙂

  Puss och Kram

 5. Tack Tina jag håller på att plocka fram mitt rätta jag här nere :-). Maria: Solsting?? Nejdå bara mitt rätta jag ;-)!! Nu väntar jag med spänning på en kommentar från Eva-Lena!!

 6. Alltså, du gör mig mållös! Inte visste jag att du hade rosa drömmar. De har du dolt väl.Verkar bli “flashiga” Åsa nu. Du kan nu förverkliga alla dina uppdämda behov därborta. “Krimskramsa” på du bara, för vi har ju alla olika smak. Blir lite betänksam över dolda rum och gångar. Akta dig så du inte blir bortrövad av någon arab ridandes på en kamel, eller om det nu var en dromedar. De är inte att lita på, vet du väl.
  Kram!
  Ps Är allt lite avundsjuk på allt ditt shoppande.

 7. Ha ha skulle vilja se den arab som lyckas röva bort mig ;-)!! Det är dock inte araber som arbetar i affärerna det är nog mer pakistanier och indier. Jag litar på alla människor tills motsatsen är bevisad !! Det är väldigt kul att shoppa när det inte kostar så mycket. Det var extra kul på marknaden då jag mest prutade och Marlene handlade, det blev billigt och bra ;-)!!

 8. Det vet du inte. Du kan inte vara säker! Förresten kanske Magnus säljer dig för ett antal kameler, om kassan tryter. Du verkar ju spendera upp lite kosing.Har hört ryktas att utländska kvinnor är mycket eftertraktade och gångbara på marknaden.Du skulle nog generera bortåt ett 100 tal kameler.(Ha,ha,ha)

 9. Vilken härlig väska!!! Vill HAAAAA! Självklart har jag flera men har ALLTID plats för en till som naturligtvis ska matcha kläderna. Har bokat en väska som fylls med saker till er på väg ner och saker till mig på väg hem!

 10. Väskan har jag använt mellan 5 och 10 ggr. Tyvärr är jag inte van vid att ha en väska med kort rem så jag får skapligt ont i axeln. Om någon har plats vid en hemresa finns det risk att den åker hem till syrran istället :-)!! Med Dubaikläderna antar jag att du menar “särken” :-). Jag har använt den offentligt 1 gång och kommer aldrig mer att göra det. Den är PERFEKT att skrota runt i hemma. Jag hade den häromdagen när ungarnas kompisar var här. Oscar 8 år tittade på mig, sedan sa han – VAD har du på dig??? Ha ha ha

Leave a Reply

Your email address will not be published.