Shopping i trevligt sällskap!

Jag ligger några dagar efter med rapporteringen från arablandet. Jag måste berätta om och visa bilder från Omanturen, men för att kunna göra det måste jag ha mer tid på mig så det får vänta ytterligare ett par dagar. I måndags åkte jag och Marlene till Festival Centre för att shoppa lite. Som vanligt hade jag svårt att hitta något som jag verkligen gillade men till slut tog jag mig i kragen och handlade en del.

Tränigsskor, träningslinne, sandaler och cykel!


Att spontanköpa en cykel är verkligen inget jag vanligtvis gör och med facit i hand kanske inte det smartaste. Men jag ville verkligen ha en cykel och jag gillade den här (har letat sedan vi kom ner men jag har inte hittat någon som jag har gillat till ett vettigt pris).

Jag tog en cykeltur i går morse. Jag cyklade runt hela Arabian Ranches och det tog ca 30 minuter. Det var varmt!! Jag eftersvettades i TVÅ timmar efteråt, trots att jag duschade två gånger!! Vad det var som inte var bra med cykeln?? Styret!! Vi lyckas inte höja det, jag får väl åka till Magnus cykelmekarkompis och kolla om han kan fixa det.

Hursomhelst eftermiddagen/kvällen med Marlene var toppen. Vi är lika oblyga båda två så vi gick alltid in i stora provhytter så att vi kunde kommentera varandras kläder utan problem. Det blev många skratt under kvällen och det var en riktigt lyckad tur. Det gör vi om fler gånger!! Vi har ju några mall kvar att undersöka!!

Alla köpcentrum härnere är otroligt fint utsmyckade.

Rätt som det var kom det förbi några fina figurer.

I går var det dags att åka till IKEA och byta ut en stol som hade blivit fel. Maria följde med mig och killarna och det blev nästan en hel dag på IKEA/Festival Centre. IKEA ligger allstå i anslutning till Festival Centre där Marlene och jag var dagen innan. Det roliga är att de första gångerna som jag var till IKEA fattade jag inte att det var ett gigantiskt köpcentrum bredvid. Oj vad blind jag måste ha varit.

Vi var först av alla in på IKEA och det var jätteskönt att gå där i lugn och ro. När vi kom ut igenom kassorna var Maria och killarna sugna på korv. Magnus har sagt att korven på IKEA är helt oätbar men smaken är ju olika och både Viktor och Maria tyckte att de var goda medan Emil tyckte att de var ok.

Korv med bröd och läsk ca 8 kronor. Mjukglass 2 kronor.

Vi kastade in grejerna i bilen och tog en promenad över till Festival Centre där vi kollade på ToysrUs (den var bra mycket större än den vi hittade på Times Square men de hade inte alls lika mycket grejer som affärerna i Västerås och Örebo),Converse (jag blev bra sugen på ett par luftiga tygskor, de såg supersköna ut) och ett par inredningsbutiker, sedan sa killarna stopp. Då tog vi en lite omväg på väg mot bilen så att de fick se hur fint det var i köpcentret.

Det rinner vatten utmed hela väggen. Jätteläckert!!


Det här ska killarna få prova någon gång när Magnus är med. Det kostar 80:- för 5 minuter. Dyrt!!

Innan vi åkte hem gick vi också in på en matvaruaffär där jag köpte sänglampor till mig och Magnus och Maria handlade mat till kvällen. Maria och Björn tyckte att det var deras tur att bjuda på mat och jag protesterade inte!!

Trevligt att någon ann än jag lagar mat i köket. Det får ni göra hur ofta ni vill!!


Det blev kyckling i jordnötssås och det smakade underbart!! Det roligaste var när de skulle öppna burken med kokosmjölk och vi insåg att jag inte har köpt någon konservöppnare. Det var bara för mig att knata iväg till en granne. (Vid ett hus lyckades jag inte ens hitta ytterdörren!!) Jag hamnade till slut hos en jättertrevlig (indisk tror jag) familj där mamman i familjen tidigare har pratat med mig om att våra barn kanske kan prova att leka någon dag. De har bara bott ett par veckor i det här kvarteret och hon hade sagt åt sin son att han kunde knacka på här, men det är ju inte så lätt att bara knacka på hos någon man inte känner. Nu kom iaf killen och jag överens om att han och Viktor ska träffas vid poolen någon dag. Han berättade att han är vid poolen varje dag klockan fem.

I dag ska vi äta lunch hos Marlene och sedan har Maria lovat att kolla killarna så att jag kan träna. Det ser ut att bli ännu en toppendag!!

9 thoughts on “Shopping i trevligt sällskap!

 1. Ha ha ha ja den är iaf bra mycket bättre än sadeln på den cykeln som jag sålde till dig. Har du bytt den ännu??

 2. Går det inte att lämna kommentarer från någon annans dator? Jag har försök men det verkar inte ha kommit med. Det verkar som du håller på att “förköpa” dig. Är det så? Önskar jag hade råd att köpa en cykel, ingen flashig, utan en med ballongdäck och cero växel, passande en tant.Om det intevarit så långt bort och så varmt så hade jag med glädje varit med dig på alla dina shoppingresor.
  Arrivederci!

 3. Nej då det är ingen fara, jag springer runt mycket och tittar men köper egentligen inte allt jag skulle behöva. Det ska gå att lämna kommentarer från vilken dator som helst men det kan hända att de inte godkänns automatiskt om de kommer från en annan IP-adress än din vanliga. Då måste jag logga in först och godkänna din kommentar som jag gjorde nu!! Jag hoppas att allt är bra i Italien och jag säger väl som du. !وداعا

 4. Det är bra att du börjar lära dej:) Tänk inte för mycket, det är bara att handla:) Tur att du har hittat shoppingvänner, då saknar du inte mej så mycket! Kram

 5. Coolt med cykel. Jag skulle nog eftersvettas ett par veckor, efter att ha cyklat den rundan. Eftersvettas redan nu när jag bara tänker på det! 😛

  Coolt med såna vattenbollar. Det kostade 75 spänn för 10 minuter där jag kollade senast här hemma.

 6. Hej Åsa!
  Kul att läsa om hur ni har det där nere, ni verkar ha kommit till rätta och har det toppen! Gnäller lite över värmen här men ni har nog värre…
  Kommer hålla koll på er genom bloggen. 😉
  Hälsa grabbarna
  Kramar Ann

 7. Ann, vilket sammanträffande, jag hittade din blogg igår. Jag läste en del men slarvade med att lämna en kommentar. Jag får fixa det en annan dag!! Jag kommer att ha koll på er också ;-)!! Det är väldigt spännande med fölet, jag hoppas verkligen att du får vara med när det händer. Ha det bra, kram!!

  Cissi, jag saknar dig iaf!! 🙁

  Jörgen, 10 minuter låter ju aningen bättre än 5 el. det låter dubbelt så bra ;-). Hursomhelst tycker jag att det är väldigt dyrt :-(!!

 8. Jag läste att de har sådana på Gustavsvik i sommar med och enligt den som skrev om dem orkar man inte vara i dem så länge, det är tydligen rätt jobbigt.
  Det kanske är en liten tröst i prisfrågan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.