GWA

Igår åkte killarna och jag till GWA, Gems World Academy för att delta i deras dagliga rundtur som de har varje vardag klockan 10.00. GWA är skolan som killarna ska gå på. När vi var här i april ville jag inte besvära dem med en rundtur eftersom skolan egentligen var stängd. Jag tror dessutom att det var bättre att titta nu eftersom det var väldigt bra för killarna att få se skolan när den var full med barn. Barnen vi såg var glada, busiga och livliga, mina kommer att passa in perfekt!!

Jag tror att skoldagen är mellan 8.30-15.20. Det går barn från 58 olika nationaliteter på skolan och just nu var det 623 barn inskrivna. Det kändes väldigt bra för på DIA, skolan som jag valde bort, var det runt 1500 (om jag minns rätt!) och det låter väldigt mycket. På DIA var det obligatoriskt med arabiska och franska från dag 1, på GWA läser de inte franska och de behöver inte börja med arabiska förrän de har lärt sig engelska. När deras klasskamrater läser arabiska ska mina läsa extra engelska. Något som jag inte visste om var att de har en spellektion i vecka. De får välja mellan cello och fiol. Båda killarna säger att de vill spela fiol, fördelen med fiol (eller nackdelen det beror på hur man ser på det) är att de får ta hem fiolen varje dag och öva. Cellon anses vara för stor för att släpa hem så den lämnas på skolan. Det ingår ett instrument till varje barn. Något som jag däremot visste var att det går att beställa spellektioner för valfritt instrument, då är det privatlektioner till skillnad mot fiol/cello som spelas i grupp. Viktor är sugen på att spela gitarr, vi får väl se hur mycket han mäktar med.

När det gäller lunch kan de välja mellan att ta med hemifrån eller köpa på plats. Det går att gå in på skolans hemsida och ladda ner en matsedel så kan killarna välja vilka dagar de vill köpa mat och vilka dagar de vill ta med hemifrån. Det var några som satt och åt när vi passerade matsalen och alla såg inte ut att ha jättenyttiga saker med sig (jag såg bland annat en chipspåse).

Faciliteterna på skolan är helt underbara, de har bland annat en fullstor idrottshall, NBA-standard, med trampoliner, basketkorgar, klätterväggar m.m., de har en utomhuspool av olympisk storlek d.v.s. 50 meter lång och 6 banor bred. De har en mindre pool för de små barnen, 2 squashplaner (inomhus), tre tennisplaner (utomhus) samt en 400-meters bana, hoppgropar för längdhopp och tresteg. Givetvis finns det också en gigantisk gräsmatta. För de äldre eleverna finns det också ett gym. När det gäller musik har de förutom ljudisolerade stora och små rum för lektioner en inspelningsstudio, ett mixrum och ett music technology lab. Jag såg ett rum som hette green screen som jag tror använts till att spela in film. Det finns ett stort bibliotek, ett planetarium, ett audiatorium med 620 sittplatser, ett mindre rum med en scen där de kan öva på sina uppsättningar med mera med mera :-). Förra året hade de bland annat besök av Bill Clinton och två astronauter!! Klassrummen är inte helt fel de heller, alla klassrum har en smartboard samt en laptop kopplad till en projektor. På skolan finns det alltid två stycken sjuksköterskor och de har en läkare on call.

Ja som ni hör är jag otroligt imponerad av skolan, ta gärna en titt på skolans hemsida. Jag hade ganska bra koll på hur skolan såg ut och vilka faciliteter som fanns men verkligheten överträffade min bild av skolan. Killarna var riktigt nöjda och jag är otroligt glad över att de får möjlighet att gå på en sådan här skola. Sedan är det så att hur bra utrustad en skola än är så är det allra viktigaste personalens attityd och inställning. ALLA som vi sprang på var oerhört trevliga och glada och som jag har sagt tidigare så var rektorn en kanonkille. Efter vad jag har hört från andra föräldrar som har sina barn här så är personalen väldigt bra, de har en bra syn på barn och lärande och vad jag kunde se på barnen som skuttade omkring, stora såväl som små så, verkade de må bra.

I närheten av skolan (med Dubaimått) finns en affär som heter Lulu Hypermarket, vi behövde ett par skarvkablar (och massor av husgeråd) så jag bestämde att vi skulle åka förbi där på vägen hem från skolan. När jag skulle ta bilen från skolan hade den stått i solen i ca 1,5 h, ratten var så varm att jag knappt kunde hålla på den! Det är några som har kommenterat värmen och jag kan säga att det är riktigt varmt men jag tycker att det är ok att sitta i skuggan vid poolen. Killarna däremot vill bara vara i vattnet annars vill de gå in. Igår skulle de springa ut och fäktas lite på basksidan medan de väntade på att jag skulle bli färdig men de kom in i stort sett på en gång och berättade att det var för varmt för att vara ute. I övrigt har vi inte provat att vara ute så mycket, det är inte så att vi har tagit en promenad runt kvarteret. Om jag skulle förslå det är jag rätt säker på att killarna skulle tycka att jag var tokig!!

Jag läste i gårdagens 7DAYS ( en gratistidning som levereras till dörren varje dag!) att det från och med idag och fram till den 15 september är obligatoriskt med en middagsrast mellan 12.30 och 15.00 för utomhusarbetare på grund av det varma vädret. Det stog också att de i år har förlängt tiden med en månad jämfört med tidigare år. Är det varmare nu?! Arbetsgivarna måste också se till att det finns tillgång till drickvatten, hälsoservice, solskydd m.m. Företag som struntar i rasten kan bötfällas med 10 000 dirham (drygt 20 000 kronor). Igår såg jag hur vår stackas poolkille la ner en burk med läsk på kylning i barnpoolen. Iof har vi kyld pool men den är ändå varm, den är konstant 32 grader!!!

Vart var jag?? Jo Lulu Hypermarket, jag kan stolt säga att jag hittade dit utan att köra fel. Iof trodde jag att jag var på helt fel väg (typ på väg till Köping när jag skulle till Örebro) men det visade sig att jag hade svängt rätt. Jag var också en vända på en skolparkering men jag behövde aldrig vända så det räknas inte!! När vi kom fram var det dags för lunch och jag frågade inte ens killarna vad de ville ha utan jag beställde in två olika nudelrätter. Den ena hade “vanliga” nudlar och den andra risnudlar. Emil åt med god aptit men han passade sig noga från att få någon grönsak i munnen, Viktor åt sämre men han åt iaf en del.

Killarna sitter till höger om den första vita stolpen.

På min dator har jag fortfarande svensk tid och den står nu på 05.30 och då har jag haft den på i ca en timma redan!! Viktor och jag har ställt om till Dubaitid medan Emil fortfarande kör svensk tid. Nu ska jag läsa färdigt tidningen och fundera på vad den här dagen ska innehålla. På eftermiddagen ska vi iaf åka och hälsa på en svensk familj som har bott här i drygt ett år. Det ska bli kul att höra vad de har att berätta.

11 thoughts on “GWA

 1. Kul att skolan verkar så bra, jag tror de kommer att ha det riktigt roligt på den.
  Jag måste säga att Emil såg mycket gladare ut på bilden från McDonalds än på morsans nudelställe 🙂
  Jag skickade varsitt mail till grabbarna igår och jag tänkte skicka ett nytt till dem i dag med en kanonbra låt 🙂

  Kram

 2. Verkar var lite annat stuk därborta, än vad det är på Medåkers skola. Jag förstår att du saknar den och oss med.
  Kram!

 3. Ja skolan är nästan för bra, vi får väl se om killarna kommer hem med några skumma åsikter om några månader 😉 tackar för att Johan fick skriva ut Fredriks betyg hos er, jag håller tummarna stenhårt nu för att han ska komma in.
  17 dagar innan vi åker, vi njuter intensivt av svensk sommar de här sista dagarna, funderar mycket på hur Alma ska klara hettan och omställningen att inte bara hoppa i sina stövlar och knalla ut.
  Tre månader i poolen innan det blir lite drägligare, ja vi kommer att få russin barn 🙂
  Kram Marlene

 4. Härlig upplevelse med den nya skolan. Kul att de ska spela fiol, precis som David gör. Ska berätta det för David ikväll. Han kommer att tycka att det är jättekul!
  Russinbarn blir det nog… 🙂

 5. Gud så bra du skriver!!
  Jättejättekul att följa er på det här sättet.
  Må så gott allihopa!

 6. Ha ha, jag saknar elever och personal men själva skolan skulle jag byta mot den här utan att tveka!!

 7. Jag har bara sett elever och lärare i åk 2 och 4 men när det gäller dem är jag inte det minsta orolig. En av lärarna i åk 4 var fram och ställde lite enkla frågor till Viktor (namn, ålder, var han kommer ifrån och liknande han, svarade galant på allt!!) När hon fick höra att han var från Sverige tittade hon på honom och sa -“du kommer att få det tuffare nu”. Men som sagt barnen var glada och busiga, iof var det sista veckan så de hade nog släppt dem lite friare än vanligt. Du får höra av dig så fort du vet något om Fredrik, vi hoppas och håller tummarna!!

 8. När jag skriver svar till kommentarerna på “min sida” hamnar svaren direkt efter det inlägg som jag vill kommentera men när jag gick in utan att vara inloggad hamnade alla sist :-(. Ni får helt enkelt gissa vilket svar som hör till vilket inlägg ;-).

 9. Hiya! I simply wish to give a huge thumbs up for the nice data you’ve here on this post. I shall be coming back to your weblog for more soon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.